1 juni 2015

Een spannende trip langs herinneringen in de ‘Maand van het spannende boek’

De maand van het spannende boek is begonnen! Yeah! Dit jaar wil ik er zelf ook iets mee doen op mijn blog. Ik had verschillende ideetjes. Mijn uitgangspunt was eigenlijk dat ik iets wou doen met de thrillers die ik las vóór dat ik begon met Leesdame. Dus bedacht ik allerlei dingetjes, woog het een en ander af.

Maar toen had ik het wiel uitgevonden: ik ga deze maand een aantal dagen een herinnering met jullie ophalen aan een specifieke thriller die ik ooit las. Geen recensie/leeservaring, maar een herinnering of anekdote. Kort en bondig dus!

We beginnen deze spannende trip dan ook met  ‘Trip’ van Judith Visser. Een thriller over de zeventienjarige Amber, die haar zomervakantie leuker wilt besteden. Ze gaat logeren bij haar neef Stan. Yuriko, de wolfshond van Amber mag natuurlijk mee. Stan houdt zich echter bezig met zaakjes die alles behalve zuiver zijn, ongewild komen Amber en haar hond Yuriko hierdoor flink in de problemen en terecht in de krochten van de onderwereld.

Dit boek las ik in 2010 en het grootste deel las ik onderweg toen we een paar dagen achter elkaar naar het ziekenhuis moesten in Rotterdam. Ik vond het verhaal erg heftig, vooral de hondengevechten. Ik heb echt een paar nachten wakker gelegen van dit boek, want jullie weten dat Judith graag gedetailleerd schrijft. Het was een spannende thriller, maar ook een verdrietige thriller. Hoewel ik het thema heftig vond, is het wel goed dat Judith dit onderwerp besproken heeft.

Welk boek had ik beter kunnen laten liggen op de boekenmarkt? Lees het morgen in de volgende thrillerherinnering!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: