2 juni 2015

Thrillerherinnering #2 saaie geschiedenis

Ik wou ‘De verborgen geschiedenis’ graag lezen. Had er zoveel wisselende verhalen van gehoord en het leek me gewoon stoer. Ik weet niet meer waarom ik dat toen dacht eigenlijk. Op een druilerige zaterdagmiddag vond ik dit boek op een boekenmarkt voor € 7,50.

Vrolijk ging ik naar huis en begon ik in het boek over de studenten. Met name over Richard Papen, die al snel in het groepje wordt opgenomen. Ze hadden zich gestort op lessen over de Griekse beschaving. Later komt Richard erachter dat zijn medestudenten ooit een passant hebben vermoord op gruwelijke wijze.

O wat vond ik dit verhaal stroperig! Ik had stiekem gehoopt dat de lezers die dit boek vonden lezen als een trein gelijk hadden, maar ik kon hun gelijk helaas niet delen. Ik vond het verhaal ook niet echt spannend.

Dit boek las ik in 2008. Toentertijd las ik nog niet zo snel en nog niet zo veel. Ik kan me nog herinneren dat ze in de boekhandel wisten dat ik dit boek aan het lezen was en dat ze elke week geïnteresseerd vroegen hoe ver ik al was en dan moest ik weer zeggen dat het boek nog steeds niet uit was… Na drie maanden kon ik dat pas zeggen *bloost*

Benieuwd welke Amerikaanse thriller lang in mijn top 10 op nummer 1 stond? Morgen vertel ik het!

8 reacties

 • 2 juni, 2015 om 07:16
  lous

  Serieus? Ik vond hem geweldig, apart verhaal, goed geschreven, aanrader. De rest van haar boeken vind ik dan weer niks.  • 2 juni, 2015 om 19:03
   Leesdame

   De rest van haar boek durfde ik niet eens meer aan te beginnen. De kleine vriend ligt dan ook ongelezen in mijn kast. • 2 juni, 2015 om 10:57
  Zwartraafje

  Ik heb hem gelezen in 1998 (als ik het me goed herinner alleszins). Toen was ik nog een pak jonger maar het boek maakte wel indruk op me. Ik vraag me echter af of het dat nog zou doen mocht ik het ooit een keertje herlezen • 2 juni, 2015 om 11:41
  Désirée van der Heijden

  Ooh, dit is voor mij juist één van de beste boeken die ik ooit gelezen heb! Haar andere boeken niet idd, dat geldt voor mij ook. Maar dit boek was echt indrukwekkend! Maar wat ik me ook wel eens afvraag is of je een boek niet anders ingaat als je er veel recensies over hebt gelezen? Wat denken jullie?  • 2 juni, 2015 om 19:06
   Leesdame

   Wat een leuke vraag stel je hier! 🙂 Ik denk dat als heel veel mensen ergens lyrisch van zijn je op de een of andere manier toch wat verwachtingen hebt van een boek of film. Toch kan ik ook heel nieuwsgierig worden als iemand zeer negatief is en een boek iedereen af gaat raden, vaak uit ‘baldadigheid’ wil ik het boek dan bewust wél lezen. • 2 juni, 2015 om 21:03
  Sanne

  Wat doet dit me pijn haha. Ik vond dit boek namelijk geweldig.  • 2 juni, 2015 om 21:57
   Leesdame

   Kusje erop? 😉

   Ik hoop dat ik deze maand het goed kan maken met een herinnering waar jij je wel helemaal in kan vinden 🙂 • 3 juni, 2015 om 20:38
  Inge

  Toen ik het boek las, moest ik nog gaan studeren en ik vond het reuze interessant. Niet per se heel spannend, maar wel meeslepend.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: