Thrillerherinnering #2 saaie geschiedenis

de verborgen geschiedenis coverIk wou ‘De verborgen geschiedenis’ graag lezen. Had er zoveel wisselende verhalen van gehoord en het leek me gewoon stoer. Ik weet niet meer waarom ik dat toen dacht eigenlijk. Op een druilerige zaterdagmiddag vond ik dit boek op een boekenmarkt voor € 7,50.

Vrolijk ging ik naar huis en begon ik in het boek over de studenten. Met name over Richard Papen, die al snel in het groepje wordt opgenomen. Ze hadden zich gestort op lessen over de Griekse beschaving. Later komt Richard erachter dat zijn medestudenten ooit een passant hebben vermoord op gruwelijke wijze.

O wat vond ik dit verhaal stroperig! Ik had stiekem gehoopt dat de lezers die dit boek vonden lezen als een trein gelijk hadden, maar ik kon hun gelijk helaas niet delen. Ik vond het verhaal ook niet echt spannend.

Dit boek las ik in 2008. Toentertijd las ik nog niet zo snel en nog niet zo veel. Ik kan me nog herinneren dat ze in de boekhandel wisten dat ik dit boek aan het lezen was en dat ze elke week geïnteresseerd vroegen hoe ver ik al was en dan moest ik weer zeggen dat het boek nog steeds niet uit was… Na drie maanden kon ik dat pas zeggen *bloost*

Benieuwd welke Amerikaanse thriller lang in mijn top 10 op nummer 1 stond? Morgen vertel ik het 🙂


8 reacties

 • 2 juni, 2015 om 07:16
  lous zegt:

  Serieus? Ik vond hem geweldig, apart verhaal, goed geschreven, aanrader. De rest van haar boeken vind ik dan weer niks.

  Ikhartje(1) deze reactie

  lous Beantwoorden

  • 2 juni, 2015 om 19:03
   Leesdame zegt:

   De rest van haar boek durfde ik niet eens meer aan te beginnen. De kleine vriend ligt dan ook ongelezen in mijn kast.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 2 juni, 2015 om 10:57
  Zwartraafje zegt:

  Ik heb hem gelezen in 1998 (als ik het me goed herinner alleszins). Toen was ik nog een pak jonger maar het boek maakte wel indruk op me. Ik vraag me echter af of het dat nog zou doen mocht ik het ooit een keertje herlezen

  Ikhartje(1) deze reactie

  Zwartraafje Beantwoorden

 • 2 juni, 2015 om 11:41
  Désirée van der Heijden zegt:

  Ooh, dit is voor mij juist één van de beste boeken die ik ooit gelezen heb! Haar andere boeken niet idd, dat geldt voor mij ook. Maar dit boek was echt indrukwekkend! Maar wat ik me ook wel eens afvraag is of je een boek niet anders ingaat als je er veel recensies over hebt gelezen? Wat denken jullie?

  Ikhartje(1) deze reactie

  Désirée van der Heijden Beantwoorden

  • 2 juni, 2015 om 19:06
   Leesdame zegt:

   Wat een leuke vraag stel je hier! 🙂 Ik denk dat als heel veel mensen ergens lyrisch van zijn je op de een of andere manier toch wat verwachtingen hebt van een boek of film. Toch kan ik ook heel nieuwsgierig worden als iemand zeer negatief is en een boek iedereen af gaat raden, vaak uit ‘baldadigheid’ wil ik het boek dan bewust wél lezen.

   Ikhartje(1) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 2 juni, 2015 om 21:03
  Sanne zegt:

  Wat doet dit me pijn haha. Ik vond dit boek namelijk geweldig.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sanne Beantwoorden

  • 2 juni, 2015 om 21:57
   Leesdame zegt:

   Kusje erop? 😉

   Ik hoop dat ik deze maand het goed kan maken met een herinnering waar jij je wel helemaal in kan vinden 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 3 juni, 2015 om 20:38
  Inge zegt:

  Toen ik het boek las, moest ik nog gaan studeren en ik vond het reuze interessant. Niet per se heel spannend, maar wel meeslepend.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Inge Beantwoorden

Reageer op: Thrillerherinnering #2 saaie geschiedenis

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten