3 juni 2015

Thrillerherinnering #3 een blauw meer

‘Het meer van de meisjes’ van Carol Goodman las ik van iemand anders. Ik genoot van het spannende verhaal. De Latijnse citaten en het leven op een afgelegen meisjesinternaat Heart Lake aan een groot hartvormig meer. Jane Hudson is lerares Latijn, maar was vroeger ook leerling op deze school. Het verhaal wisselt van heden naar verleden.

Het hartvormige meer staat centraal in dit verhaal. In de zomer wordt er gezwommen, in de winter zijn er ijsoogsten. De meisjes van het internaat zijn geïnteresseerd in heidense ritueeltjes, ook daar speelt het meer een rol in.

Ik heb ‘Het meer van de meisjes’ twee keer gelezen en de tweede keer vond ik het nog mooier en nog spannender. Er zitten veel personages in dit boek, vooral omdat het verhaal wisselt tussen heden en verleden. De jeugd van Jane wordt uitvoerig besproken en ook haar vriendschappen. Maar in het heden worden ook de leerlingen van Jane gevolgd. De tweede keer kwam dat beter tot zijn recht en werd het verhaal meer levendig voor mij. De Latijnse citaten uit de lesboeken van de meisjes maken het verhaal net wat meer mysterieuzer.

Dit boek las ik in 2007, maar ik herlas het in 2008. Nadat ik het boek had geleend wou ik het graag voor mezelf hebben, ik zocht stad en land af, maar gelukkig lag daar ineens -vanuit het niets- een flinke stapel bij de zogenaamde ‘Witte boekhandel’. Voor een paar euro had ik het boek lekker voor mezelf. Later heb ik Carol Goodman een mailtje gestuurd dat ik zo fan van haar schrijfstijl was. Ik kreeg toen een leuk antwoord terug en dat ze met de Nederlandse uitgeverij zou regelen dat ik een gesigneerd boek opgestuurd zou krijgen. Maar daar is helaas nooit iets van uitgekomen…

Morgen gaan we naar het noorden en komen doden terug tot leven op mijn weg langs thrillerherinneringen.

(Kom jij tijdens deze reis langs thrillerherinneringen ook een boek tegen wat jij ooit gelezen hebt? Deel dan ook jouw herinnering bij de comments! Vind ik leuk!)