Elke week een lijstje

Laten we een leuk en positief invulboek bespreken vandaag! Dit boek -met vrolijke kaft- is een ideaal cadeauboek voor mensen die dol zijn op het maken van lijstjes!

De bedoeling van dit boek is om elke week een lijstje te maken. Bijvoorbeeld dingen die op je mini bucketlist staan, of een lijstje van je favoriete kledingstukken. Ben je klaar met je lijstje, dan volgt er vaak nog een reflectievraag, of een opdracht om aan de slag te gaan met de inhoud van je lijstje. Het boek is erg gericht op positieve gedachtes en de leuke momenten van het leven.

Een jaar lang lijstjes maken

Het boek is ingericht op de seizoenen van het jaar. Krijg je dit boek in de lente, dan zoek je het weeknummer op en dan begin je daar. Maar goed, je mag natuurlijk ook gewoon zelf beslissen hoe je dit boek invult! Soms zijn de lijstjes die je moet maken grappig en makkelijk (guilty pleasures, beste aankopen) en soms moet je er even over nadenken.

Ik ging aan de slag met het lijstje van mijn favoriete kledingstukken. Ik begreep al snel het doel van dit invulboek. Op de grond naast mijn kledingkast zat ik met en pen en dit boek mijn kleding te doorzoeken. Ik dacht eerst makkelijk: ik ga voor de kleding die ik het meest draag, want dat is favoriet. Maar al gauw ging ik een andere kant op met mijn gedachten. Een shirt wat ik aan had op een bijzondere dag in mijn leven, die warme sokken die mij deden denken aan een speciaal persoon in mijn leven, mijn rendierenvest waar ik in wegkruip als het koud is, maar waar ik de gekste selfies mee heb gemaakt. Bij al die kledingstukken moest ik denken aan bepaalde momenten aan mijn leven. En daar werd ik heel blij van!

Denk aan warme en mooie momenten

Door dit boek ga je terugdenken aan mooie en warme momenten in je leven, ook al lijkt het eerst een onzinnige lijstjes-opdracht. Maar hoe gekker soms de vraag, hoe verder je graaft in je geheugen en des te meer herinneringen komen terug.

Het is alleen de vraag: hou je het vol om een jaar lang, elke week te schrijven in zo’n invulboek? In de praktijk valt dat altijd wel tegen, maar voorlopig heb ik er nog genoeg plezier aan en wat ook helpt is dat ik het boek op een zichtbare plek heb liggen.

Laten we afsluiten met een lijstje

Laat hieronder een lijstje achter met de lievelingsboeken uit jouw kindertijd!


2 reacties

 • 15 maart, 2020 om 14:45
  Hedwig Meesters zegt:

  Mariska, Wipneus en Pim, Pinkeltje, Puk en Muk, Saskia en Jeroen. En nog een hele boel meer. Mijn vader (geb. 1921) had als kind een buurtbibliotheek en ik heb wel 100 boeken uit de eerste helft van de 20e eeuw gelezen.

  Ikhartje(3) deze reactie

  Hedwig Meesters Beantwoorden

  • 15 maart, 2020 om 20:38
   Leesdame zegt:

   Wat een leuke lijst! Ken je ook ‘Pim, Frits en Ida?’ toevallig?

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Elke week een lijstje

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten