15 maart 2020

Elke week een lijstje

Laten we een leuk en positief invulboek bespreken vandaag! Dit boek -met vrolijke kaft- is een ideaal cadeauboek voor mensen die dol zijn op het maken van lijstjes!

De bedoeling van dit boek is om elke week een lijstje te maken. Bijvoorbeeld dingen die op je mini bucketlist staan, of een lijstje van je favoriete kledingstukken. Ben je klaar met je lijstje, dan volgt er vaak nog een reflectievraag, of een opdracht om aan de slag te gaan met de inhoud van je lijstje. Het boek is erg gericht op positieve gedachtes en de leuke momenten van het leven.

Een jaar lang lijstjes maken

Het boek is ingericht op de seizoenen van het jaar. Krijg je dit boek in de lente, dan zoek je het weeknummer op en dan begin je daar. Maar goed, je mag natuurlijk ook gewoon zelf beslissen hoe je dit boek invult! Soms zijn de lijstjes die je moet maken grappig en makkelijk (guilty pleasures, beste aankopen) en soms moet je er even over nadenken.

Ik ging aan de slag met het lijstje van mijn favoriete kledingstukken. Ik begreep al snel het doel van dit invulboek. Op de grond naast mijn kledingkast zat ik met en pen en dit boek mijn kleding te doorzoeken. Ik dacht eerst makkelijk: ik ga voor de kleding die ik het meest draag, want dat is favoriet. Maar al gauw ging ik een andere kant op met mijn gedachten. Een shirt wat ik aan had op een bijzondere dag in mijn leven, die warme sokken die mij deden denken aan een speciaal persoon in mijn leven, mijn rendierenvest waar ik in wegkruip als het koud is, maar waar ik de gekste selfies mee heb gemaakt. Bij al die kledingstukken moest ik denken aan bepaalde momenten aan mijn leven. En daar werd ik heel blij van!

Denk aan warme en mooie momenten

Door dit boek ga je terugdenken aan mooie en warme momenten in je leven, ook al lijkt het eerst een onzinnige lijstjes-opdracht. Maar hoe gekker soms de vraag, hoe verder je graaft in je geheugen en des te meer herinneringen komen terug.

Het is alleen de vraag: hou je het vol om een jaar lang, elke week te schrijven in zo’n invulboek? In de praktijk valt dat altijd wel tegen, maar voorlopig heb ik er nog genoeg plezier aan en wat ook helpt is dat ik het boek op een zichtbare plek heb liggen.

Laten we afsluiten met een lijstje

Laat hieronder een lijstje achter met de lievelingsboeken uit jouw kindertijd!

2 reacties

  • 15 maart, 2020 om 14:45
    Hedwig Meesters

    Mariska, Wipneus en Pim, Pinkeltje, Puk en Muk, Saskia en Jeroen. En nog een hele boel meer. Mijn vader (geb. 1921) had als kind een buurtbibliotheek en ik heb wel 100 boeken uit de eerste helft van de 20e eeuw gelezen.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: