21 maart 2020

De yogaclub van Emma Wolf

Vandaag een “easy-read” op mijn blog. Een fijne feelgood van Emma Wolf, want een feelgoodroman kunnen we in deze tijd wel gebruiken!

In ‘De yogaclub’ draait het om een vriendinnengroep in een dorp waar eigenlijk weinig te beleven valt. Vera, Corine en Anne willen samen een yogaclubje beginnen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar dan krijgen ze hulp van de nieuwe inwoonster Soraya. Soraya weet van aanpakken, maar komt daardoor nogal overheersend over. Toch weet zij het voor elkaar te krijgen dat de drie vriendinnen anders naar zichzelf gaan kijken.

Herkenbare situaties

‘De yogaclub’ is een feelgoodroman met herkenbare situaties. Getrouwd, moeder en je helpt je man in de zaak zonder enige erkenning. Of je bent single, maar vreselijk verliefd op de eigenaar van de pizzeria, maar doodsbang voor afwijzing, dus doe je niets. Anne, Corine en Vera besluiten samen een yogaclubje te beginnen. Ze krijgen het voor elkaar dat ze dit mogen uitoefenen in het leegstaande schoolgebouw van het dorp.

Soraya woont net in het dorp, getrouwd, moeder van een tweeling en ze is erg kordaat. Haar sterke karakter schudt het dorp door elkaar. Vooral Vera heeft het niet zo op Soraya. Toch opent Soraya deuren in het leven van de drie vriendinnen. Gaandeweg krijgen de vrouwen hierdoor te maken met veranderingen in hun leven.

Oppervlakkig, maar ook lekker leesbaar

Mijn favoriete personage was Vera. Ze durft de confrontatie aan te gaan met Soraya en durft ook de goede eigenschappen van Soraya op den duur te erkennen. Het verhaal draait om vriendschap en Soraya wordt in het begin omschreven als een soort “indringster” die haar plaats nog moet vinden. Doordat Soraya al meteen een positieve doortastendheid meekrijgt, krijg je als lezer sneller sympathie voor Soraya dan de personages in het boek.

‘De yogaclub’ blijft oppervlakkig, maar leest wel lekker weg. Emma Wolf geeft elk personage genoeg aandacht, maar gaat nergens de diepte in. Het is net alsof je naar een leuke vrouwenserie op televisie kijkt. Zo leest dit boek ook. Fijne afleiding in moeilijke tijden!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: