28 maart 2020

Weigevoel van Cindy Pieterse

Dit boek is nogal apart. In de hoofdrol zit namelijk een geit! Geit Dena staat aan een paal vast op een strook gras. Veel mensen stoppen even bij haar, geven haar eten en/of vragen advies.

Dena zit ook op Instagram, maar met de volgers en likes wil het nog niet zo vlotten. Maar dan ontmoet ze influencer en fitgirl Sarah. Sarah start een nieuwe trend: geitenyoga en binnen de kortste keren is geit Dena trending topic! Zelfs Eva Jinek komt langs in de wei. Maar er zijn ook tegenstanders. Mensen die zich ineens overal mee bemoeien. In het hok zit geit Grietje, ze bekijkt alles van een afstandje.

Op de hak

Schrijfster en cabaretier Cindy Pieterse schrijft beeldend en hilarisch over het leven van geit Dena. Ze neemt trends en influencers op de hak. Bijzonder is het hoe klakkeloos mensen geitenyoga beoefenen omdat Sarah dit doet. Neemt Dena een hap gras tijdens de yogales, dan zijn de volgelingen in staat om óók een hap gras te nemen.

En dan zijn er ook de haters. De mensen die vinden dat Dena niet aan een paal hoort, maar vrij in de natuur hoort te zijn. Dena zelf is wel gelukkig met de situatie, toch vullen de mensen het voor haar in. Dat doet me denken aan de reacties die ik wel eens lees onder Youtubefilmpjes. Veel mensen wijzen influencers (vloggers) graag de les en vertellen graag wat wel en niet kan.

Komische doordenkers

Cindy Pieters maakte er een komisch verhaal van met flink wat doordenkers tussen de regels. Als je goed leest kom je heel wat bekende trends tegen, die echter wel een beetje zijn vervormd om het passend te maken bij het leven van een geit. Geit Dena wordt weggezet als een coach. Waarom ook niet, want de influencers-wereld zit vol coaches. De ene coach coacht de andere coach, zodat die coach weer een andere doelgroep kan coachen. 😉

Hoe gevoelig zijn we voor likes en volgers? Geit Dena sluit haar dag steevast af met een Instagramfoto. Na een slechte dag plaatst ze bewust een wat oudere foto waar ze er stralend op uitziet, of een onderschrift met een steek onder water naar iemand anders. ‘Weigevoel’ is een komische reactie op het gedrag van influencers, maar dan vanuit de ogen van een geit!

En geit Dena zit daadwerkelijk op Instagram: @denadegeit

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: