Weigevoel van Cindy Pieterse

weigevoel cover

Dit boek is nogal apart. In de hoofdrol zit namelijk een geit! Geit Dena staat aan een paal vast op een strook gras. Veel mensen stoppen even bij haar, geven haar eten en/of vragen advies.

Dena zit ook op Instagram, maar met de volgers en likes wil het nog niet zo vlotten. Maar dan ontmoet ze influencer en fitgirl Sarah. Sarah start een nieuwe trend: geitenyoga en binnen de kortste keren is geit Dena trending topic! Zelfs Eva Jinek komt langs in de wei. Maar er zijn ook tegenstanders. Mensen die zich ineens overal mee bemoeien. In het hok zit geit Grietje, ze bekijkt alles van een afstandje.

Op de hak

Schrijfster en cabaretier Cindy Pieterse schrijft beeldend en hilarisch over het leven van geit Dena. Ze neemt trends en influencers op de hak. Bijzonder is het hoe klakkeloos mensen geitenyoga beoefenen omdat Sarah dit doet. Neemt Dena een hap gras tijdens de yogales, dan zijn de volgelingen in staat om óók een hap gras te nemen.

En dan zijn er ook de haters. De mensen die vinden dat Dena niet aan een paal hoort, maar vrij in de natuur hoort te zijn. Dena zelf is wel gelukkig met de situatie, toch vullen de mensen het voor haar in. Dat doet me denken aan de reacties die ik wel eens lees onder Youtubefilmpjes. Veel mensen wijzen influencers (vloggers) graag de les en vertellen graag wat wel en niet kan.

Komische doordenkers

Cindy Pieters maakte er een komisch verhaal van met flink wat doordenkers tussen de regels. Als je goed leest kom je heel wat bekende trends tegen, die echter wel een beetje zijn vervormd om het passend te maken bij het leven van een geit. Geit Dena wordt weggezet als een coach. Waarom ook niet, want de influencers-wereld zit vol coaches. De ene coach coacht de andere coach, zodat die coach weer een andere doelgroep kan coachen. 😉

Hoe gevoelig zijn we voor likes en volgers? Geit Dena sluit haar dag steevast af met een Instagramfoto. Na een slechte dag plaatst ze bewust een wat oudere foto waar ze er stralend op uitziet, of een onderschrift met een steek onder water naar iemand anders. ‘Weigevoel’ is een komische reactie op het gedrag van influencers, maar dan vanuit de ogen van een geit!

En geit Dena zit daadwerkelijk op Instagram: @denadegeit


Reageer op: Weigevoel van Cindy Pieterse

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten