2 april 2020

In mei vind jij de ware liefde van Edwin van Leeuwen

Edwin van Leeuwen deed onderzoek naar de liefde. Want, hoe en waar vind je nou de ware? Online, of juist ouderwets in de kroeg? En hoe hou je een relatie spannend? Hij liet 1700 mensen meedoen met zijn onderzoek en bundelde de uitslag, inclusief boeiende anekdotes in een boek!

Zo werd er onderzocht of liefde op het eerste gezicht wel bestaat, of Tinder echt bijdraagt aan het vinden van een partner en hoe er wordt gedacht over seks, uitgaan en contact met elkaar zoeken na de eerste date.

Een boeiend verslag

Ik was een beetje huiverig toen ik begon, want ja, een boek naar aanleiding van een onderzoek is vaak een opsomming. Gelukkig was dit bij dit boek anders! Edwin van Leeuwen weet het met humor te brengen en dat begint al in het voorwoord. Hij gaat zelf ook met de billen bloot, want hij deelt vermakelijke anekdotes uit zijn eigen leven.

Het boek is opgedeeld in verschillende onderwerpen. Van Tinder tot astrologie. Maar ook onderwerpen als afknappers, seks en de traditionele vakantieliefde komen voorbij. En dan de relatie zelf… wanneer is het ware liefde? Wat maken we onszelf wijs als we vreemdgaan? Edwin van Leeuwen onderzoekt het en trekt (soms grappige) conclusies uit de antwoorden die zijn gegeven.

Mooie vormgeving

Het boek is mooi vormgegeven, met kleurrijke kaders, quotes en illustraties. Soms trapt de auteur een open deur in, soms laat hij mensen net wat even anders kijken naar de realiteit. Zijn schrijfstijl is lekker direct en het is alsof de auteur bij je in de kamer zit en aanstekelijk blijft vertellen over zijn onderzoek.

Benieuwd naar de vragenlijst? Als bijlage zit deze achter in het boek.