Engel van Wanda Bommer

Engel coverLaten we 2016 eens positief beginnen met een vijf sterren boek! ‘Engel’ van Wanda Bommer was een heerlijke start van een nieuw leesjaar!

In West-Friesland van de jaren ’80 groeit Angélica op. Ze is intelligent, maar maakt er een potje van op school. Angélica hoopt stiekem dat ze eigenlijk een prinses is, maar haar koninklijke ouders haar eerst op laten groeien in een normaal gezin, om haar later weer terug te nemen. Angélica zoekt steeds verder haar grenzen op en komt na een reeks bijbaantjes en wat roekeloos gedrag uiteindelijk in Amsterdam terecht waar ze de band Ace leert kennen.

David was drummer bij Ace, nu werkt hij zelfstandig als dj. Op 11 september 2001 ontmoet hij zijn ex-bandleden in New York. Hij vertelt ook zijn verhaal aan de lezer. Hoe Ace bekend werd, hij de boekingen deed en ze steeds een treetje hoger op de ladder van succes stonden. Hij schrijft over de optredens, de festivals en de meisjes die na afloop de bandleden opzochten. David’s leven rockt, letterlijk en figuurlijk. Hij vertelt ook over Engel. Angélica dus.

Angélica en de bandleden leren elkaar kennen als de bandleden een Engel zoeken voor hun optredens. Angélica zorgt voor heel wat reuring in de band met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk eindigt het verhaal in New York. Waar David één van de twee torens verlaat en een veer ziet liggen. Het boek eindigt net vóór het eerste vliegtuig in het World Trade Center vliegt. Dit stukje maakt van ‘Engel’ al een bijzondere roman.

‘Engel’ gaat over opgroeien, keuzes maken, nieuwe hoofdstukken in je leven en omgaan met het noodlot. Het noodlot slaat enkele keren toe in ‘Engel’. Zowel Angélica als David moeten allebei een keer gedwongen hun leven opnieuw gaan leven. Angélica leeft roekeloos, steelt, zuipt zich klem en wordt uiteindelijk gelukkig als ‘Engel’ bij de optredens van Ace en als vriendin van bandlid Sid.

Wanda Bommer heeft een boeiende en onderhoudende stijl. Moeiteloos verweeft ze de levens van Angélica en David ineen, al lijkt het eerst alsof hun levens mijlenver van elkaar vandaan liggen. Eerst begint het nog gemoedelijk, met de bijbaantjes van Angélica, zoals bij een witlofkwekerij. Maar al gauw wordt het wat venijniger als Angélica nogal roekeloze vrienden krijgt en haar school naar de achtergrond verdwijnt. Toch leert ze diep vanbinnen wel hiervan en haar gevoel heeft een duidelijk stem. Haar weg naar volwassenheid wordt hiermee mooi beschreven.

Ik vond ‘Engel’ heerlijk om te lezen. Gevoel, venijn, spanning, humor, luguber, prikkelende quotes en een bizarre setting… Alles zit in ‘Engel’. Het klopte gewoon helemaal voor mijn gevoel.


Reageer op: Engel van Wanda Bommer

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten