Breibabes van Debbie Macomber

breibabes coverIk ging van mijn vertrouwde pad en koos voor de roman ‘Breibabes’. De kaft vond ik mwah, de vertaling ook eerlijk gezegd. Maar de verhaallijnen waren meeslepend en voor ik het wist zat ik verzonken in het wel en wee omtrent het breiwinkeltje ‘De Wollebol’.

Lydia is twee keer hersteld van kanker, kan het niet goed vinden met haar zus en is bewust alleenstaand. Ze opent een breiwinkeltje aan Blossom Street. Al gauw druppelen er geïnteresseerde vrouwen binnen, op zoek naar een breicursus en ook op zoek onbewust naar hun eigen identiteit.

Jacqueline Donovan is een rijke en chique vrouw, die allang niet meer gelukkig in haar huwelijk is. Haar zoon heeft een vrouw leren kennen waar zij op zijn zachts gezegd niet dol op is en dan blijkt haar schoondochter ook nog in verwachting te zijn. Jacqueline wil goed voor de dag komen en besluit mee te doen aan de cursus breien, zodat ze een babydekentje cadeau kan geven. Jacqueline is niet meteen erg geliefd, maar later in het verhaal krijgen we haar gevoelige kant te zien, hoe eenzaam en onzeker ze af en toe is.

Carol Girard wil maar één ding: moeder worden. Na hopeloze pogingen is dat nog steeds niet gelukt. Per toeval stuit ze op het breiwinkeltje en dit ziet ze als een teken van boven. Carol geeft zich op voor de les en is vastbesloten een babydekentje te breien voor haar eigen baby. Carol is een lieve vrouw, maar ook drammerig en obsessief wat betreft haar kinderwens. Toch vond ik Carol het meest sympathiek van alle personages.

Alix Townsend is een wilde jonge meid. Leeft armoedig, heeft een taakstraf en een grote mond. Ze besluit een dekentje te breien voor een goed doel en dat dan te vervullen als taakstraf, het gaat haar niet gelijk goed af, maar ze geeft niet op. Alix werkt in een videotheek, is ruw, maar vanbinnen heel lief en gevoelig. Alix is eerlijk en direct en dit botst vaak, maar gaandeweg wordt Alix volwassener en ook zachter in de omgang. Vooral als Jordan interesse in haar toont.

Als laatste hebben we natuurlijk Lydia. De eigenaresse van de wolwinkel en de cursusleidster. Lydia is nogal een loner. Haar zus Margaret en zij hebben jarenlang gebotst vanwege Lydia’s ziekte. Gaandeweg komen we ook achter Margarets gevoel. Lydia is nogal vereerd als pakketbezorger Brad interesse blijkt te tonen, maar Lydia houdt de boot lang af. Lydia is in dit boek de lijm die alle personages aan elkaar verbindt.

Het is nogal wat in ‘Breibabes’. Een echte soap in boekvorm. De vertaling was niet om over naar huis te schrijven en de voorspelbaarheid loerde soms om het hoekje, maar stiekem was het wel erg leuk om steeds een stukje verder in het verhaal te komen. Zou Carol ooit moeder kunnen worden? Hoe zit dat nou met het huwelijk van Jacqueline? Het boek leest lekker weg! Bijna net als het wegwerken van een pak koekjes. Het is ongezond en je bereikt er niets mee, maar zo af en toe is het lekker en moet het kunnen.

Debbie Macomber schrijft onderhoudend en beeldend. Het is leuk om te lezen hoe zeer uiteenlopende karakters uiteindelijk niet meer zonder elkaar kunnen. Uiteraard loopt alles goed af, soms net even te mooi om waar te zijn, maar daar is het natuurlijk ook romantische fictie voor!

 


2 reacties

 • 9 januari, 2016 om 20:01
  Jantine zegt:

  Het klinkt heel erg als ‘De Vrijdagmiddagbreiclub’, een boek dat ik een paar maanden terug bij het boekspot in Utrecht meenam. Type gezellig en op breien gebaseerd, maar voorspelbaar. Soms leest dat toch ineens erg leuk 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Jantine Beantwoorden

  • 9 januari, 2016 om 21:30
   Leesdame zegt:

   Wat leuk! Er zijn veel romans waarin breien een hoofdrol speelt. Toevallig kwamen deze vrouwen ook op vrijdag bij elkaar.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Breibabes van Debbie Macomber

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten