Er speelde nog nét geen draaiorgel van Sylvia Witteman

er speelde nog net geen draaiorgel coverIk hou van columns. Daarom lees ik ook graag de Libelle, want die staat ook vol met columns! Sylvia Witteman schrijft ook voor Libelle en haar stukje is altijd het eerste wat ik lees! Ik ben dol op haar columns én ik ben dol op verhalen uit Amsterdam.

‘Er speelde nog nét geen draaiorgel’ is een verzamelbundel met columns van Sylvia Witteman die gelinkt zijn met Amsterdam. In deze columns schrijft Sylvia Witteman over bezoekjes aan de markt, ontmoetingen met markante inwoners, bezoek van musea en alledaagse situaties. Thuis, in het park of in de straten van de stad.

Amsterdam
Onze hoofdstad is de hoofdpersoon in deze bundel. De thuishaven van schrijfster Sylvia Witteman en haar gezin. De columns gaan over gesprekken die ze opvangt, alledaagse situaties, het observeren van toeristen en het bezoeken van Amsterdamse pleisterplaatsen.

We wandelen bijvoorbeeld mee tijdens het boodschappen doen over de Albert  Cuypmarkt, Westermarkt, Dappermarkt of de Ten  Katemarkt. Ze schrijft over zwembaden als het Zuiderbad en het De Mirandabad. Ja die met de twee lidwoorden 😉 Sylvia nuttigt wel eens wat op een terras en komt in de bekende parken van Amsterdam. Na het lezen van deze bundel heb je dus ook een soort vogelvlucht door Amsterdam gemaakt.

Vlot
Sylvia Witteman schrijft vlotte columns, je leest ze binnen vijf minuten, maar ze blijven wel hangen en geven stof tot nadenken. De situaties zijn herkenbaar, soms grappig en soms peinzend. Ze beschrijft een levendig Amsterdams leven en je ziet alles voor je. Het is heerlijk om samen met haar rond te dwalen door de bekende straten van de stad.

Ik heb altijd een columnbundel op mijn e-reader staan. Als ik ergens moet wachten, of te moe ben voor een lang hoofdstuk, dan kies ik voor een paar columns. De columns van ‘Er speelde nog nét geen draaiorgel’ zijn niet helemaal nieuw, als je alle bundels van Sylvia Witteman al kent, dan voelt het een beetje als herhaling. Maar goed, ik heb nog niet alles gelezen van Sylvia Witteman, dus sommige columns waren voor mij juist wel nieuw! Het is maar hoe je het bekijkt!

De insteek, alles van Amsterdam bij elkaar, vind ik een leuk gegeven. Ik hou gewoon van verhalen die zich afspelen in onze hoofdstad 🙂

Heb jij iets met Amsterdam?  


Reageer op: Er speelde nog nét geen draaiorgel van Sylvia Witteman

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten