15 juni 2014

Feestje! Leesdame bestaat 3 jaar :)

Leesdame drie jaar

Leesdame is jarig! Mijn blog bestaat nu officieel drie jaar! Iedereen weet dat ik van de georganiseerde chaos ben, dus ik zal het eerlijk opbiechten: mijn blog was eigenlijk gisteren jarig… 14 juni. Echt iets voor mij, maar het feestje is er niet minder om!

Wat gaat de tijd ontzettend hard en wat heb ik veel mooie boeken gelezen de afgelopen drie jaar. Ik ontwikkelde een heel eigen voorkeur wat betreft boeken. Ik leerde mezelf leeservaring schrijven. Die eerst nog bestonden uit twee of drie alinea’s… terwijl ik nu rustig zeven alinea’s vol schrijf over wat ik van een boek vind.

Verder merk ik dat mijn blog-stijl wat veranderd is de laatste maanden. In het begin vond ik het heel leuk om allerlei blogposten te tikken over lezen en boeken. Ik schreef dat naast de leeservaringen, omdat ik toen nog niet zo snel en veel las. Maar tegenwoordig geniet ik vooral van het schrijven van de leeservaringen. Ik vind dat zo ontzettend leuk dat het eigenlijk de hoofdzaak op mijn blog geworden is. En andere artikelen zie ik nu meer als extraatjes, die ik af en toe voor de leuk schrijf.

Er zijn zoveel dingen geweest in de afgelopen drie jaar die zo leuk waren: de boekverfilmingen van The Hunger Games, de 1 april-grappen, soms een boek mogen lezen wat pas over een maand in de winkel komt, nieuwe boekensites mogen uittesten, mijlpalen op Bloglovin vieren, de boekbloggersgroep op Facebook beginnen, leesmarathons, de verhuizing naar mijn eigen domein uiteraard,  ik kan eigenlijk uren door blijven gaan met het opnoemen van de leuke dingen… ☺

Waren er ook minder leuke dingen? Euhm ja… boze auteurs na een kritische recensie, een stalkende auteur omdat ik zijn boek niet wou lezen. Reacties van mensen die keihard in de aanval gingen als ik hun favoriete auteur niet zo goed vond. Een recensie-boek wat ik per ongeluk van mijn laptop had gewist. Een e-reader die kapot viel, terwijl ik een paar digitale recensie-exemplaren had liggen. Maar juist die minder leuke dingen hebben mij wel veel geleerd. Zo heb ik geleerd dat je boze auteurs maar moet laten afkoelen, aanvallende reacties beantwoord ik gewoon heel erg vriendelijk. En iemand van de uitgeverij als tussenpersoon is veel rustiger ipv een stalkende auteur die elke dag mailt of ik al begonnen ben in zijn boek…

Deze blogpost is erg lang geworden, dus ik ga er een eind aan breien en dat doe ik met een lief dankwoord… Als eerste natuurlijk Rik en Sas van RS-internet! Die deze site gerealiseerd hebben en altijd klaar staan met de technische ondersteuning als dat nodig is. Ook de goede adviezen zijn waardevol en niet alleen op technisch gebied, maar ook op het gebied van bloggen waardeer ik jullie feedback!  Dank jullie wel daarvoor!

Verder wil ik graag jullie bedanken! Mijn lezers, mijn volgers, mijn co-bloggers etc… ja, jou dus! Jij die nu deze blogpost leest. Dank je wel!

En uiteraard alle auteurs en pr-medewerkers van de uitgeverijen met wie ik de afgelopen drie jaar heb samengewerkt. Dank jullie wel voor jullie behulpzaamheid en voor het vertrouwen!

En ik ga nog heel lang bloggen hoor! Op naar de 4 jaar!

29 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: