Feestje! Leesdame bestaat 3 jaar :)

slingerLeesdame is jarig! Mijn blog bestaat nu officieel drie jaar! Iedereen weet dat ik van de georganiseerde chaos ben, dus ik zal het eerlijk opbiechten: mijn blog was eigenlijk gisteren jarig… 14 juni. Echt iets voor mij, maar het feestje is er niet minder om!

Wat gaat de tijd ontzettend hard en wat heb ik veel mooie boeken gelezen de afgelopen drie jaar. Ik ontwikkelde een heel eigen voorkeur wat betreft boeken. Ik leerde mezelf leeservaring schrijven. Die eerst nog bestonden uit twee of drie alinea’s… terwijl ik nu rustig zeven alinea’s vol schrijf over wat ik van een boek vind.

Verder merk ik dat mijn blog-stijl wat veranderd is de laatste maanden. In het begin vond ik het heel leuk om allerlei blogposten te tikken over lezen en boeken. Ik schreef dat naast de leeservaringen, omdat ik toen nog niet zo snel en veel las. Maar tegenwoordig geniet ik vooral van het schrijven van de leeservaringen. Ik vind dat zo ontzettend leuk dat het eigenlijk de hoofdzaak op mijn blog geworden is. En andere artikelen zie ik nu meer als extraatjes, die ik af en toe voor de leuk schrijf.

Er zijn zoveel dingen geweest in de afgelopen drie jaar die zo leuk waren: de boekverfilmingen van The Hunger Games, de 1 april-grappen, soms een boek mogen lezen wat pas over een maand in de winkel komt, nieuwe boekensites mogen uittesten, mijlpalen op Bloglovin vieren, de boekbloggersgroep op Facebook beginnen, leesmarathons, de verhuizing naar mijn eigen domein uiteraard,  ik kan eigenlijk uren door blijven gaan met het opnoemen van de leuke dingen… ☺

Waren er ook minder leuke dingen? Euhm ja… boze auteurs na een kritische recensie, een stalkende auteur omdat ik zijn boek niet wou lezen. Reacties van mensen die keihard in de aanval gingen als ik hun favoriete auteur niet zo goed vond. Een recensie-boek wat ik per ongeluk van mijn laptop had gewist. Een e-reader die kapot viel, terwijl ik een paar digitale recensie-exemplaren had liggen. Maar juist die minder leuke dingen hebben mij wel veel geleerd. Zo heb ik geleerd dat je boze auteurs maar moet laten afkoelen, aanvallende reacties beantwoord ik gewoon heel erg vriendelijk. En iemand van de uitgeverij als tussenpersoon is veel rustiger ipv een stalkende auteur die elke dag mailt of ik al begonnen ben in zijn boek…

Deze blogpost is erg lang geworden, dus ik ga er een eind aan breien en dat doe ik met een lief dankwoord… Als eerste natuurlijk Rik en Sas van RS-internet! Die deze site gerealiseerd hebben en altijd klaar staan met de technische ondersteuning als dat nodig is. Ook de goede adviezen zijn waardevol en niet alleen op technisch gebied, maar ook op het gebied van bloggen waardeer ik jullie feedback!  Dank jullie wel daarvoor!

Verder wil ik graag jullie bedanken! Mijn lezers, mijn volgers, mijn co-bloggers etc… ja, jou dus! Jij die nu deze blogpost leest. ☺ Dank je wel!

En uiteraard alle auteurs en pr-medewerkers van de uitgeverijen met wie ik de afgelopen drie jaar heb samengewerkt. Dank jullie wel voor jullie behulpzaamheid en voor het vertrouwen!

En ik ga nog heel lang bloggen hoor 😉 Op naar de 4 jaar!

 

 


29 reacties

Reageer op: Feestje! Leesdame bestaat 3 jaar :)

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten