Aan niemand vertellen van Simone van der Vlugt

aan niemand vertellen cover De op zichzelf staande thrillers van Simone van der Vlugt las ik altijd, maar de Loïs-serie had ik nog niet gelezen. Tijd om daar wat aan te doen, dus kroop ik in de tuinbank met ‘Aan niemand vertellen’, het eerste deel uit de ‘Loïs-serie’.

Loïs is een vrouwelijke rechercheur in Alkmaar. Ze is een gevoelige en zachtaardige vrouw, maar ook een doelbewuste en scherpe rechercheur. Loïs heeft een heel verleden achter de rug. Haar zus Tessa leeft in de high society kringen en daar heeft Loïs erg weinig mee. Ze stort zich graag op haar werk bij de politie.

Loïs krijgt te maken met een serie gruwelijke moorden.  Duidelijk gedaan door iemand met wraakgevoelens. Van ver af zie je echter al aankomen wie daar achter zit… Loïs heeft dat ook door en zij probeert te onderzoeken waarom het allemaal zo gelopen is.

Daarnaast volg je Loïs in haar privéleven. Ze kan zich niet echt vinden in het rijke leventje van haar zus. Loïs en Tessa hebben geen moeder meer, maar nog wel een vader. Alleen waar die is, weet niemand. Ook leert Loïs in dit deel een psychiater kennen, met wie het wel klikt. Alleen is Loïs een loner en kan zich niet echt binden aan mensen had ik het idee. Maar misschien is dat vanwege het feit dat het een serie is en ontwikkelt dat zich allemaal nog in latere boeken.

De stijl van Simone is een vlaag van herkenbaarheid, waar je als lezer op kunt bouwen. Vertellend, niet teveel details en veel vaart om het spannend te houden. Dat is aan de ene kant heel fijn. Vooral als je behoefte hebt aan iets herkenbaars en iets wat fijn wegleest. Aan de andere kant, de herkenbaarheid maakt het ook allemaal net wat voorspellend, want ik zag van ver af al aankomen hoe het verhaal zich zou gaan ontvouwen en wie er achter de moorden zat.

Toch blijft het interessant genoeg om door te blijven lezen, omdat Simone met veel zorg haar research heeft verwerkt in het verhaal zonder langdradig te worden. En de herkenbare plekken in Alkmaar zijn makkelijk op te zoeken met Google Maps om het verhaal wat beeld mee te geven.  Al met al vond ik het boek leuk genoeg om nog een ‘Loïs-thriller’ te lezen, omdat ik nieuwsgierig ben hoe het verder met haar zal gaan. Maar een hoogstaande thriller vond ik het helaas niet echt.

 


Reageer op: Aan niemand vertellen van Simone van der Vlugt

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten