1 januari 2018

Het is 2018! Beste wensen lieve lezers!

Allereerst wil ik jullie graag het allerbeste wensen voor 2018! Ik hoop dat het een mooi en inspiratievol (lees)jaar zal worden! 

Bij het nieuwe jaar horen natuurlijk ook leesvoornemens. Ik hoop dit jaar meer leestijd te creëren voor mezelf. Vooral in de laatste maanden van 2017 schoot dit er vaak bij in en die rustige momenten heb ik toch wel gemist. Verder maak ik me dit jaar niet zo druk om challenges en leesmarathons. Ik heb wel lijstjes, maar daar zit geen tijdsdruk aan vast. Lezen dus omdat het mag en kan en niet omdat het moet! Deze tip heb ik van Lidewijde Paris, haar kalender hangt al aan de muur!

Goodreads

Ik doe trouwens wel mee aan de Goodreads-challenge, maar ik blijf die meer zien als richtlijn dan als einddoel. Tja, ik hou gewoon van tellen haha. Ik tel namelijk ook graag de films die ik kijk en ik tel dus ook de boeken die ik lees. Daarbij werkt het heel stimulerend om de Goodreads-challenge te doen. Het is een stok achter de deur bij leesdips, maar het biedt ook inspiratie en motivatie. Dus ja, die blijf ik doen. Ik vind het leuk en ik ben ook weer niet teleurgesteld als het niet lukt.

Ik ben trouwens ook erg nieuwsgierig naar leesvoornemens en/of challenges van andere lezers.  Of misschien wil je net als ik lezen omdat het mag en niet omdat het moet. Laat het mij weten in de reacties!

En nu ga ik lekker beginnen aan 2018!