De vijf mooiste boeken van 2017

mooiste boeken 2017Vandaag deel ik de vijf mooiste boeken die ik dit jaar las. Op het moment van schrijven heb ik 75 boeken gelezen. Dertien daarvan gaf ik vijf sterren! Er wordt wel eens gezegd dat boekbloggers gemakkelijk en vaak vijf sterren uitdelen, je ziet dus nu dat dit wel meevalt bij mij. Ik merk zelf ook dat ik de lat elk jaar weer hoger leg.

Over het algemeen gaf ik de meeste boeken 3 a 4 sterren. Er zit maar één boek tussen wat ik 1 ster gaf en zeven boeken kregen 2 sterren. Ik weet wat je denkt: welk boek kreeg dan 1 ster?! Dat was ‘Miracle Morning‘ van Hal Elrod. Nu naar de vijf mooiste van dit jaar!

De vijf mooiste boeken van dit jaar zijn:

mooiste boeken 2017

Tot waar we kijken kunnen van Inge van der Krabben
Deze ingetogen literaire roman leerde mij vooral dat je eigenlijk niet zomaar kunt denken voor iemand anders. Dat goede bedoelingen juist averechts kunnen werken en dat je dromen na moet jagen voordat het te laat is.
-> Ga naar de leeservaring van dit boek

Probeer om te keren van Marijn Sikken
Een literaire roman met het venijn tussen de regels. Marijn Sikken gebruikt ook mooie metaforen en heeft een ingetogen schrijfstijl. Daarbij weet ze een benauwde sfeer te creëren en bracht ze het dorpje Leem tot leven.
-> Ga naar de leeservaring van dit boek

Geen kind meer van Esther Boek
Dit boek was zeer heftig om te lezen. Esther Boek heeft in dit boek geschreven wat er gebeurde met haar gezin toen haar zoon vals werd beschuldigd van verkrachting. Ze voelde geen twijfel en geloofde haar zoon op zijn woord.
-> Ga naar de leeservaring van dit boek

Verminkte toekomst van Melissa Skaye
Een thriller waar ik letterlijk wakker van lag. De kille boerderij, gestoorde personages, verschillende spannende verhaallijnen… Gewoon eng!
-> Ga naar de leeservaring van dit boek

Sterker door strijd van Julie van Mol
Dit sprankelende boek heeft mij dit jaar erg verrast. Vooral de treffende wijsheden over verraad, vriendschap en liefde hebben indruk op mij gemaakt!
-> Ga naar de leeservaring van dit boek

Foto is van Pixabay

3 reacties

 • 28 december, 2017 om 19:28
  Lalagè zegt:

  Mooi rijtje! Ik vond het boek van Marijn Sikken ook erg goed. Dat de lat hoog ligt herken ik wel… toch komen vijf sterren weleens voor, gelukkig kies ik vaak goed 😉 Het zijn dan boeken waarvan zowel de inhoud als de stijl indruk op me maken.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

 • 29 december, 2017 om 09:44
  Jenn zegt:

  Ik ken ze allemaal niet, maar ga ze zeker onthouden 🙂

  Ikhartje(3) deze reactie

  Jenn Beantwoorden

Reageer op: De vijf mooiste boeken van 2017

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten