28 december 2017

De vijf mooiste boeken van 2017

Vandaag deel ik de vijf mooiste boeken die ik dit jaar las. Op het moment van schrijven heb ik 75 boeken gelezen. Dertien daarvan gaf ik vijf sterren! Er wordt wel eens gezegd dat boekbloggers gemakkelijk en vaak vijf sterren uitdelen, je ziet dus nu dat dit wel meevalt bij mij. Ik merk zelf ook dat ik de lat elk jaar weer hoger leg.

Over het algemeen gaf ik de meeste boeken 3 a 4 sterren. Er zit maar één boek tussen wat ik 1 ster gaf en zeven boeken kregen 2 sterren. Ik weet wat je denkt: welk boek kreeg dan 1 ster?! Dat was ‘Miracle Morning‘ van Hal Elrod. Nu naar de vijf mooiste van dit jaar!

De vijf mooiste boeken van dit jaar zijn:

Tot waar we kijken kunnen van Inge van der Krabben
Deze ingetogen literaire roman leerde mij vooral dat je eigenlijk niet zomaar kunt denken voor iemand anders. Dat goede bedoelingen juist averechts kunnen werken en dat je dromen na moet jagen voordat het te laat is.
-> Ga naar de leeservaring van dit boek

Probeer om te keren van Marijn Sikken
Een literaire roman met het venijn tussen de regels. Marijn Sikken gebruikt ook mooie metaforen en heeft een ingetogen schrijfstijl. Daarbij weet ze een benauwde sfeer te creëren en bracht ze het dorpje Leem tot leven.
-> Ga naar de leeservaring van dit boek

mooiste boeken 2017

Geen kind meer van Esther Boek
Dit boek was zeer heftig om te lezen. Esther Boek heeft in dit boek geschreven wat er gebeurde met haar gezin toen haar zoon vals werd beschuldigd van verkrachting. Ze voelde geen twijfel en geloofde haar zoon op zijn woord.
-> Ga naar de leeservaring van dit boek

Verminkte toekomst van Melissa Skaye
Een thriller waar ik letterlijk wakker van lag. De kille boerderij, gestoorde personages, verschillende spannende verhaallijnen… Gewoon eng!
-> Ga naar de leeservaring van dit boek

Sterker door strijd van Julie van Mol
Dit sprankelende boek heeft mij dit jaar erg verrast. Vooral de treffende wijsheden over verraad, vriendschap en liefde hebben indruk op mij gemaakt!
-> Ga naar de leeservaring van dit boek

3 reacties

 • 28 december, 2017 om 19:28
  Lalagè zegt:

  Mooi rijtje! Ik vond het boek van Marijn Sikken ook erg goed. Dat de lat hoog ligt herken ik wel… toch komen vijf sterren weleens voor, gelukkig kies ik vaak goed 😉 Het zijn dan boeken waarvan zowel de inhoud als de stijl indruk op me maken.


  Lalagè
  Beantwoorden

 • 29 december, 2017 om 09:44
  Jenn zegt:

  Ik ken ze allemaal niet, maar ga ze zeker onthouden 🙂


Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: