10 december 2021

Het derde lijstje met leestips voor kerst!

Vandaag heb ik alweer een lijstje met leestips voor kerst! Ook dit keer heb ik weer van alles wat ertussen zitten.

Een novelle, want dat leest altijd fijn tussendoor! Een deel uit een populaire serie en een boek waarvan momenteel de verfilming op Netflix staat. Zitten jullie ondertussen al in kerstsferen?

Van Eilandhotel naar B&B

Het eilandhotel van Jenny Colgan

Dit is het vierde deel in de ‘Café, Zon & Zee serie’. In dit deel probeert Flora samen met haar broer Fintan het leegstaande hotel om te toveren tot hotel in kerstsferen. Uiteraard gaat dat alles behalve gemakkelijk, er moeten nogal wat hindernissen worden genomen. In dit boek ben je dus weer eve helemaal terug op het eiland Mure.

Kerststuk van Saskia M.N. Oudshoorn

Dit is een kerstnovelle met een rauw randje. Het gaat over twee gezinnen. In één gezin draait het om een geweldadige echtgenoot. Manon voelt zich er gevangen bij hem en neemt voor zichzelf en haar zoontje een drastisch besluit net voor de feestdagen. De andere verhaallijn draait om Sven en Marije Koning en hun dochtertje Sterre, zij genieten van de feestdagen, maar worden door het noodlot getroffen.

Kerstperikelen in Snowdonia van Lilly Emme

Holly verlaat Liverpool. Haar werk, haar vrienden, alles laat ze daar achter en ze vertrekt naar het plaatsje Snowdonia in Wales. Ze wil daar opnieuw beginnen in het oude huisje van haar grootmoeder. Ze heeft in Liverpool geleerd dat ze niemand kan vertrouwen. De populaire Chloë woont in Londen en wil graag ontsnappen aan de fotografen en hectiek. Ze stapt in een taxi en laat zich ook naar Snowdonia brengen. Dit is een mozaïekroman en van een Zweedse auteur die in Engeland woont.

Winter in de B&B van Kaat de Kock

Dit is een echt winters boek, het past dus prima in deze tijd! Hanne woont in een klein appartementje in de stad. Ze probeert rond te komen met wat ze heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Eerst weet ze er geen raad mee, maar op aandringen van haar moeder beginnen ze een B&B, maar dat ziet niet iedereen in de omgeving zitten…

Een jongen met de naam Kerstmis van Matt Haig

Nikolas woont met zijn vader in Finland en ze hebben het niet breed. De vader van Nikolas krijgt de kans om veel geld te verdienen in het noorden van het land en hij neemt die kans aan. Nikolas blijft achter bij de kwaadaardige tante Carlotta. Uiteindelijk besluit Nikolas zijn vader achterna te reizen… Dit boek is verfilmd en is nu te zien via Netflix.

2 reacties

  • 12 december, 2021 om 15:05
    alimolenaar zegt:

    Ik heb Een jongen met de naam Kerstmis gezien, en hij was werkelijk schattig. Het kijken echt wel waard. Ik had alleen niet door dat het een verfilming van een boek is. Misschien ook nog wel het lezen waard


    alimolenaar
    Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: