9 december 2021

De eekhoorntjesaffaire van Marijke Vos

Toen ik afgelopen weekend op social media las dat Marijke Vos weer een kerstnovelle had geschreven was ik natuurlijk meteen nieuwsgierig!

Eva woont in een chalet en ze krijgt de schrik van haar leven als ze thuiskomt en ziet dat alles overhoop ligt. Er is ingebroken! Maar gek genoeg is er niks waardevols verdwenen. Ze belt de politie en een knappe agent komt langs. Hij weet Eva gerust te stellen en ze blijken allebei een passie voor planten te hebben…

Mee naar het tuincentrum

Deze novelle had op mijn e-reader maar 36 pagina’s. En dat was genoeg voor het gehele verhaal, want alles is mooi gedoseerd en wordt volledig vertelt. De kerstsfeer in dit boek is heel herkenbaar. We gaan namelijk mee naar de kerstafdeling van een bekend tuincentrum! Samen met Eva’s moeder shoppen we daar kerstversiering en er wordt pauze genomen voor koffie en gebak. Ik denk dat veel kerstliefhebbers dit momentje wel herkennen.

Natuurlijk zit er ook liefde in dit verhaal en dat stukje is ook vrij voorspelbaar, maar tegelijkertijd ook heel leuk om te lezen. Hierin speelt agent Stef een rol. Alleen is er iets over zijn achtergrond nog niet helemaal duidelijk voor Eva.

Het leuke aan dit boek is dat het onwaarschijnlijke verhaal rondom de inbraak, gewoon wel echt gebeurd is!

Lees hier een blog van Marijke over dit voorval.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: