8 december 2021

Liefs uit New York van Iris Visser

‘Liefs uit New York’ is het derde deel in de “Liefs uit serie” van Iris Visser. De boeken zijn los van elkaar te lezen.

Emma krijgt een wereldkans aangeboden: ze mag aan de slag op het filiaal in New York van het evenementenbureau waar ze werkzaam is. Emma mag daar een groot kerstfeest organiseren voor een advocatenkantoor. Deze kans neemt ze met beide handen aan en Emma settelt zich in New York!

Je bent echt in New York

Op weg naar New York zit Emma naast een norse man in het vliegtuig, dat begint al goed… Ook op het werk gaat het wat moeilijk, omdat een nieuwe collega niet op haar komst zat te wachten. En snel even settelen in New York gaat niet zo vlot als ze had verwacht! De flat waar Emma gaat wonen heeft aardig wat achterstallig ouderhoud en ’s avonds lekker een maaltijd bereiden is niet zo gemakkelijk als in Nederland.

Toch geniet Emma ook van het Amerikaanse leven. Iris Visser vertelt het verhaal heel beeldend, alsof je er echt zelf bij bent. De typische kerstsfeer die hoort bij deze wereldstad komt ook goed tot leven in dit verhaal. Het deed me echt denken aan zo’n typische Amerikaanse kerstfilm. Al die lichtjes, Central Park, de warenhuizen vol kerstdecoraties en de kerstboom van Rockefeller Center.

Leest heel fijn

‘Liefs uit New York’ leest heel fijn. Al meteen was ik geboeid door Emma’s leven en was ik nieuwsgierig naar haar belevingen in deze stad. Iris Visser schrijft ontzettend leuk en ze werkt haar personages goed uit. De chemie tussen Emma en bovenbuurman en zanger Rudy is erg sterk. Het is leuk om te lezen hoe ze naar elkaar toegroeien.

Het verhaal begint overigens nog niet in december, we krijgen ook nog een Halloweenfeestje en Thanksgiving cadeau in dit boek. Hoewel dit het derde deel is, zijn de boeken prima los van elkaar te lezen. Nieuwsgierig geworden? Deze maand (december 2021) zijn de ebooks van deze serie 50% afgeprijsd en ze zijn ook beschikbaar in het Kobo Plus abonnement!