26 augustus 2022

Het jaar rond met Das Mag

Uitgeverij Das Mag heeft weer iets bijzonders bedacht: vanaf september brengen zij elke maand het komende jaar een novelle uit.

Twaalf auteurs zullen twaalf novelles schrijven. In deze boekenreeks komen de maanden van het jaar letterlijk voorbij. We trappen af met ‘September’ van Annelies Verbeke. Alfred Birney, Charlotte Van den Broeck, Sinan Çankaya, Splinter Chabot, Saskia De Coster, Ellen Deckwitz, Rob van Essen, Bregje Hofstede, Raoul de Jong, Manon Uphoff en Arjen van Veelen passeren het komende jaar ook de revue. Het is nog een verrassing wie welke maand voor zijn/haar rekening zal nemen.

De tijd van het jaar

In het eerste boekje snuffelt Annelies Verbeke in haar oude agenda’s en bespreekt ze wat ze in het verleden deed in september. Wat gebeurde er, welke voorstellingen bezocht zij en hoe druk was het leven in september jaren geleden? Later bespreek deze novelle wat uitgebreider op mijn blog!

Het ontwerp van de boekjes is bijzonder en leuk voor verzamelaars. Er is een abonnement beschikbaar voor de fysieke exemplaren en uiteraard ontvang je het digitaal exemplaar als je het Das Mag ebookabonnement hebt.

2 reacties

 • 27 augustus, 2022 om 11:28
  Niek Chen zegt:

  September viel ook bij mij op de mat. Ik ben benieuwd wat deze serie gaat brengen en kijk uit naar je besprekingen.


  Niek Chen
  Beantwoorden

  • 27 augustus, 2022 om 19:59
   Leesdame zegt:

   Het voorstukje van ‘Oktober’ wat achter in ‘September’ staat vond ik ook al veelbelovend. Ik ben benieuwd wat deze serie gaat brengen!


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: