26 oktober 2022

Het Magnoliahof – Juna van Susan Muskee

Meteen na ‘Donna’ begon ik in het tweede deel ‘Juna’ en ik had er veel zin, omdat ik erg nieuwsgierig was naar haar leven.

De lente is begonnen in het Magnoliahof en Juna’s tattooshop is al twee maanden open. Ze krijgt in haar shop hulp van haar huurbaas Bram en ze krijgt een nieuwe huisgenoot! Dat is de zoon van Donna en Juna vind hem erg leuk! Maar is dat ook wederzijds? Dan ontdekt Juna dat Bram een oogje heeft op Betty en ze bedenkt een plannetje om hun met elkaar te koppelen. Dat gaat alleen niet zo gemakkelijk als gedacht.

Lekker badderen

Juna is een leuk personage, jong en ambitieus! Ze vertelt de lezer wat leuke wetenswaardigheden over de tattoowereld, hoe je leert tatoeëren op een varkenshuid, hoe eng het zetten van de eerste tattoo is en dat ze klanten wat zoets laat eten. Juna leest graag historische romans en die haalt ze vaak bij de boekhandel van Arie in het hofje.

Op een dag besluit Juna zo’n opvouwbaar bad te bestellen… Zo’n bad in de vorm van een soort wasmand en waarbij het op de foto lijkt alsof het model zonder benen erin zit. Uiteraard gaat Juna erin en kijkt ze ondertussen naar de Gilmore Girls! Dit is een hele leuke passage met een grappige wending. Ik vraag me af of Susan zelf ook ervaring heeft met zo’n bad. Ik lees het graag in de comments, Susan…

Fijne serie

‘Het Magnoliahof’ is een fijne serie en ik ben nu halverwege. Ik hou van Susan’s schrijfstijl en de gekke wendingen die ze in haar verhaal verwerkt. Ze diept leuke elementen uit en je krijgt een inkijkje in een creatief beroep. Ik vind het leuk dat de personages uit deze serie lekker verschillend zijn qua karakter, maar ook qua leeftijd.

In elk deel komt een andere inwoonster aan het woord. Op het eind van ‘Juna’ wordt er een soort bruggetje gemaakt naar Betty en haar badboetiek op het Magnoliahof, het derde deel van serie. Natuurlijk ben ik nieuwsgierig hoe het verder gaat met haar, dus binnenkort lees ik deel drie!

1 reactie

  • 27 oktober, 2022 om 00:07
    Susan Muskee zegt:

    Hahaha, die vraag heb ik vaker gekregen! Ik zeg niets over eventuele zitbad-ervaringen… Dank je wel voor je recensie, Luna! Heel blij om te horen dat je genoten hebt van Juna’s verhaal. En heel benieuwd naar wat je vindt van deel 3 (en 4)! X


    Susan Muskee
    Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: