Het Reservaat van Liselotte Stavorinus

het reservaat coverIk las Het Reservaat en het was voor mij een combinatie van De eetclub en Gooische vrouwen. Dat valt niet tegen, als je er van houdt dan.. en ik hou er wel van.

Jessica verhuist met haar man en kinderen terug naar Nederland. Van het zonnige Curaçao naar het Gooi. Ook wel Het Reservaat genoemd. Het duurt echter even voordat Jessica zich kan aarden daar. De bewoners uit de buurt zijn vrij afstandelijk en negeren de aanwezigheid van Jessica. Tot op een dag buurvrouw Amanda voor de deur staat en toenadering zoekt.

Ze nodigt Jessica uit en betrekt overal bij. Jessica fleurt helemaal op en heeft eindelijk het gevoel dat ze op haar plek is. Ook haar man Victor raakt steeds meer gewend en besluit een deal te sluiten met de man van Amanda. En als de knappe Daniel interesse toont in Jessica, kan haar geluk helemaal niet meer op. Alles lijkt perfect in Het Reservaat. Met nadruk op: lijkt…

Maar op een dag staat er een verwarde vrouw voor het hek bij Jessica’s huis. Liesbeth, de vorige bewoonster. Ze dringt door tot de tuin en staat zelfs in Jessica’s huis. Jessica kan haar niet peilen en begrijpt niet waarom Liesbeth stalkt. Ook komt Jessica her en der Maaike tegen. Maaike is echter niet zo geliefd in Het Reservaat en waarschuwt Jessica keer op keer voor Amanda. Dat niets is wat het lijkt. Eerst wil Jessica dat niet geloven, maar al gauw gebeuren er zulke vage dingen en lijken de waarschuwingen van Maaike helemaal niet zo raar te zijn.

Het Reservaat speelt zich af in de rijke kringen. Jetset, glitter, bling-bling, minnaars en veel eurotekens. Een middagje juwelen shoppen is voor de dames uit Het Reservaat eerder gewoonte dan luxe. Jessica past zich vrij snel aan viel mij op.. maar toen vroeg ik mij tijdens het lezen af: past zij zich aan, of wil ze er gewoon graag bij horen en is het een en al krampachtigheid?

Ik merkte dat Jessica vooral behoefte had aan toenadering en contact en daardoor snel alles voor zoete koek slikte. Vooral toen ik Het Reservaat uit had, vond ik Jessica ietwat naïef. Toen ik bezig was in het laatste kwart had ik namelijk al een klein vermoeden naar de clou… die vouwde zich ook langzaam open en ik zat er ook niet veer naast, maar toch was het verrassend.

Liselotte Stavorinus is een nieuwe naam en ze doet niet onder voor haar collega’s is mijn mening. Ze heeft een fijne schrijfstijl en werkt zorgvuldig naar de clou. Een nagelbijtende thriller is het net niet, maar een spannende roman, waar de spanning onderhuids sluimert, dat zeker… Het Reservaat Vooral een aanrader voor liefhebbers van Gooische vrouwen en De eetclub van Saskia Noort.


4 reacties

 • 11 oktober, 2013 om 17:04
  Anneke zegt:

  Klinkt goed!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

 • 13 oktober, 2013 om 06:28
  Limoentje zegt:

  Ben het hier wel met je eens!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Limoentje Beantwoorden

 • 29 oktober, 2013 om 21:35
  Margot zegt:

  Ik vond het heel erg een voorgekauwde schrijfstijl. Veel tell, don’t show. Dat begon mij te irriteren. Je hebt groot gelijk dat je Jessica wel erg naiëf vond, viel mij ook op.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Margot Beantwoorden

 • 1 november, 2013 om 13:57
  Leesdame zegt:

  Hoi Margot, ik denk dat Jessica heel graag ge-accepteert wilde worden in die omgeving, dus daar klakkeloos met Amanda op en neer ging. Persoonlijk zou ik mezelf niet zo mee laten slepen door iemand die ik nog maar net kan, laat staan mee op vakantie gaan.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Het Reservaat van Liselotte Stavorinus

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten