Boekverfilming: Hoe duur was de suiker

hoe duur was de suiker film‘Hoe duur was de suiker’ is een boekverfilming van het gelijknamige boek van Cynthia McLeod. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar de film heb ik nu wel gezien. En daar ga ik vandaag uitgebreid over bloggen.

Ik had laatst de trailer gezien en toen had ik zoiets van: ‘deze film _ moet_ ik zien! Dus ik hield de agenda van de bioscoop in de gaten en gisteren ben ik deze film gaan kijken. Alles zit dus nog vers in mijn geheugen. De film gaat over de slavernij in Suriname. Het is een film waarbij vele kanten worden belicht.

Mini-Mini is de lijfslaaf van Sarith. Mini-Mini is ook de verteller van het verhaal. Sarith woont met haar rijke familie op een plantage vlakbij Paramaribo. Ze lijkt sterk, maar worstelt met van alles, vooral op het gebied van liefde. Mini-Mini is een zorgzame slavin en ze doet er alles aan om het Sarith naar de zin te maken. Helaas wordt Sarith steeds agressiever en meedogenlozer. Mini-Mini lijkt juist eindelijk het geluk gevonden te hebben in haar leven. Maar dat kan Sarith absoluut niet uitstaan.

De film belicht het leven van de plantage-families en van de slaven die er werken. Het viel me op dat de slaven eigenlijk niet beter wisten dat ze dit werk van generatie tot generatie moesten doen. Juist dat maakt het allemaal net wat schrijnender. Sommige scenes zijn dan ook keihard en op zo’n moment haat je de meedogenloosheid van Sarith.

Op andere momenten voel je juist weer medelijden met Sarith, omdat ze wanhopig alleen is en je duidelijk ziet dat ze vanbinnen eenzaam voelt. Deze manier van verfilmen vond ik juist mooi, want iemand is niet alleen maar slecht. En de kalme stem van Mini-Mini galmde door de bioscoop zaal recht mijn hart in. Wat een mooi mens!

Verder vond ik de film een echte kijkbeleving! Prachtige landschappen en het leven op de plantage werd heel goed weergegeven. De film is integer en heel indrukwekkend. Ik was er na afloop echt even stil van en het gaf ook veel stof tot nadenken. Aanrader! En nu wil ik natuurlijk ook graag het boek lezen. Ja, soms doe ik het andersom: eerst de film, dan het boek… En om jullie een indruk te geven, heb ik voor jullie de trailer opgezocht!


2 reacties

Reageer op: Boekverfilming: Hoe duur was de suiker

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten