Ik ben nog niet klaar met jou van Conny Regard

ik ben nog niet klaar met jou coverIk vind chicklits bij vlagen leuk om te lezen, maar mijn voorkeur gaat dan wel uit naar chicklits van Nederlandse bodem. Conny Regard is één van mijn favoriete chicklit-schrijfsters! En ‘Ik ben nog niet klaar met jou’ is haar nieuwste chicklit!

Jasmijn is topmodel en werkt en woont in Amerika. Iedereen kent haar daar onder de naam Jazzy. Ze staat wekelijks in de bladen met allerlei schandalen en uitspattingen. Achter de drukke Jazzy schuilt de tere vrouw Jasmijn, ze heeft nogal een verleden, maar alle rijkdom en fame verbloemd dat verleden. Toch blijft het haar achtervolgen.

Voordat ze naar Amerika vertrok was ze getrouwd met Alex en samen kregen ze een dochtertje. Jasmijn was nog jong, ze kon zich niet settelen. Daarom bracht ze haar dochtertje (nog een baby) naar Alex en begon een nieuw leven. Ze stortte zich op de wereld van het modellenwerk. Maar na al die jaren mist ze Alex ontzettend en ze wil haar dochtertje terug. Dus besluit ze terug te gaan naar Nederland. Maar zit Alex daar op te wachten? En haar dochtertje weet niet beter dat haar mama dood is. Zal Jasmijn ooit alles goed kunnen maken wat ze in het verleden fout heeft gedaan?

In het begin is het verhaal een beetje rommelig. Maar zodra Jasmijn op het vliegtuig stapt naar Nederland wordt je in het verhaal gezogen. Conny Regard houdt van plotwendingen en vaak als je denkt te weten hoe het verdergaat, geeft ze er weer een andere draai aan. Zo blijf je helder doorlezen en wordt je vaak verrast.

In het begin lijkt het verhaal wat ongeloofwaardig: welke moeder laat nou haar dochtertje in de steek? Toch merk je tijdens het lezen dat Jasmijn in al die jaren daarna gegroeid is en kom je erachter dat ze toentertijd gewoonweg niet geschikt was als moeder. Na schande en wijsheid en verlost van het juk als topmodel veranderd Jasmijn in een tere en moederlijke vrouw.  Die overgang vind ik mooi omschreven. En ik denk ook wel dat het zo ook kan zijn.

Conny schrijft vlot, origineel en het verhaal zakt nergens in. Wat me opvalt is dat ik in al haar boeken bepaalde elementen zie terugkomen. Zoals de kinky kapsalon met kappers op rolschaatsen. Daar las ik al eerder over. En de ‘gay best friend’ is ook altijd wel aanwezig. Verder is het boek lekker herkenbaar voor mensen die in Rotterdam wonen of daar bekend zijn. Vier sterren voor deze chicklit!


5 reacties

Reageer op: Ik ben nog niet klaar met jou van Conny Regard

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten