20 september 2013

Ik ben nog niet klaar met jou van Conny Regard

ik ben nog niet klaar met jou cover

Ik vind chicklits bij vlagen leuk om te lezen, maar mijn voorkeur gaat dan wel uit naar chicklits van Nederlandse bodem. Conny Regard is één van mijn favoriete chicklit-schrijfsters! En ‘Ik ben nog niet klaar met jou’ is haar nieuwste chicklit!

Jasmijn is topmodel en werkt en woont in Amerika. Iedereen kent haar daar onder de naam Jazzy. Ze staat wekelijks in de bladen met allerlei schandalen en uitspattingen. Achter de drukke Jazzy schuilt de tere vrouw Jasmijn, ze heeft nogal een verleden, maar alle rijkdom en fame verbloemd dat verleden. Toch blijft het haar achtervolgen.

Voordat ze naar Amerika vertrok was ze getrouwd met Alex en samen kregen ze een dochtertje. Jasmijn was nog jong, ze kon zich niet settelen. Daarom bracht ze haar dochtertje (nog een baby) naar Alex en begon een nieuw leven. Ze stortte zich op de wereld van het modellenwerk. Maar na al die jaren mist ze Alex ontzettend en ze wil haar dochtertje terug. Dus besluit ze terug te gaan naar Nederland. Maar zit Alex daar op te wachten? En haar dochtertje weet niet beter dat haar mama dood is. Zal Jasmijn ooit alles goed kunnen maken wat ze in het verleden fout heeft gedaan?

In het begin is het verhaal een beetje rommelig. Maar zodra Jasmijn op het vliegtuig stapt naar Nederland wordt je in het verhaal gezogen. Conny Regard houdt van plotwendingen en vaak als je denkt te weten hoe het verdergaat, geeft ze er weer een andere draai aan. Zo blijf je helder doorlezen en wordt je vaak verrast.

In het begin lijkt het verhaal wat ongeloofwaardig: welke moeder laat nou haar dochtertje in de steek? Toch merk je tijdens het lezen dat Jasmijn in al die jaren daarna gegroeid is en kom je erachter dat ze toentertijd gewoonweg niet geschikt was als moeder. Na schande en wijsheid en verlost van het juk als topmodel veranderd Jasmijn in een tere en moederlijke vrouw.  Die overgang vind ik mooi omschreven. En ik denk ook wel dat het zo ook kan zijn.

Conny schrijft vlot, origineel en het verhaal zakt nergens in. Wat me opvalt is dat ik in al haar boeken bepaalde elementen zie terugkomen. Zoals de kinky kapsalon met kappers op rolschaatsen. Daar las ik al eerder over. En de ‘gay best friend’ is ook altijd wel aanwezig. Verder is het boek lekker herkenbaar voor mensen die in Rotterdam wonen of daar bekend zijn. Vier sterren voor deze chicklit!

5 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: