Houvast van Linda Jansma

hou vast coverIk vond het heel leuk om weer een thriller te lezen van Linda Jansma!

In Houvast draait het om dierenarts Anouk van Merwede. Ze is weduwe en woont samen met haar puberende dochter Amy. Anouk is druk met haar praktijk aan huis. Negen maanden geleden is haar man omgekomen, ze denkt er nog vaak aan, maar het leven gaat ook door. Tot op een dag het bericht binnenkomt dat een oude vriend van haar man is vermoord. Eerst linkt Anouk dat helemaal niet aan haar man, maar dan komt Amy aanzetten met een verborgen schijf op de laptop die ze mocht gebruiken na de dood van haar vader.

Niemand weet wat op die verborgen schijf staat. De broer van Anouk zou het wel kunnen weten, maar die blijkt ineens spoorloos verdwenen te zijn. Op een paar dagen tijd staat heel het leven van Anouk op z’n kop. Alle gebeurtenissen lijken toeval, maar Anouk begint al gauw door te krijgen dat het een wel met het ander te maken zou kunnen hebben…

Daarnaast is er nog een verhaallijn over een man die met zijn jeep door Oost-Europa rijdt en  een bang meisje naast zich heeft zitten, hij wordt op de hielen gezeten door een groep gevaarlijke mannen die hem niet willen laten gaan. Het blijft lang onduidelijk wie hij is.

En zo heel af en toe volgen we ook een geheimzinnige man die vaak staat te posten bij het huis van Anouk. Wie is deze man en waarom is hij zo gefocust op dat huis?

Het verhaal begint kalm en de spanning komt met de juiste dosis langzaam het verhaal binnen. Linda Jansma geeft steeds een nieuw puzzelstukje aan de lezer en op het einde valt de puzzel mooi in elkaar. Er valt genoeg na te denken tijdens het lezen. Niet alleen over de ontknoping, maar ook over het thema dat centraal staat in Houvast. Een gewaagd thema, waar ook veel research in heeft gezeten. Houvast is een met zorg geschreven actiethriller geworden!

Verder beschrijft Linda heel goed de omgeving waar alles zich afspeelt, inclusief straatnamen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld via Google Maps het verhaal nog meer tot leven laten komen.

 


6 reacties

 • 7 november, 2012 om 11:30
  Joany de Vries zegt:

  Ik vind het ook altijd erg prettig wanneer de details van een boek kloppen. Die straatnamen maken het inderdaad nog realistischer en interactiever.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 7 november, 2012 om 11:55
  Linda zegt:

  Dankjewel voor de prachtige recensie, Luna! #trots

  Ikhartje(0) deze reactie

  Linda Beantwoorden

 • 7 november, 2012 om 12:36
  Anonymous zegt:

  mooie reactie Loen, ik vind het bijzonder leuk dat je die geo genoemd hebt, het was mij ook opgevallen maar jij hebt het best verwoord, het voegt extra toe aan Houvast,
  (de reactie Evelyn was ook van mij maar per ongeluk op account van dochterlief ingevoerd, niet de bedoeling)

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anonymous Beantwoorden

 • 7 november, 2012 om 12:37
  Anonymous zegt:

  van mij=claar (dus)Er gaat van alles fout, dus xxx

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anonymous Beantwoorden

 • 7 november, 2012 om 20:32
  Annelies zegt:

  Ik heb het boek gisteren toegekregen. Ben erg benieuwd!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 10 november, 2012 om 21:17
  saramsades zegt:

  ziet er een heel intersant boek uit.

  Ikhartje(0) deze reactie

  saramsades Beantwoorden

Reageer op: Houvast van Linda Jansma

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten