Mijn dagelijkse "vaste rondje" boekenblogs lezen

mijn dagelijkse rondje boekenblogsIk volg meer dan honderd blogs en daartussen zitten ook veel boekbloggers. Naast boekbloggers volg ik ook beautybloggers (tja, ik ben dol op oogschaduw en verzorgingsproducten), lifestylebloggers en persoonlijke bloggers. Ik vind dat leuk, ik kan me echt verheugen op mijn Bloglovin-moment van de dag.

Sommige bloggers volg ik vanwege gemeenschappelijke interesses. Sommige blogs volg ik vanwege de toffe recensies en weer andere bloggers volg ik vanwege hun persoonlijkheid. Heb ik jouw blog niet genoemd? Voel je vrij om jouw blog dan te delen in de comments 🙂

Tessa en ik delen een belangrijk ding samen en dat is de liefde voor Nederlandse en Vlaamse literaire romans. Dankzij Tessa las ik bijvoorbeeld  ‘Het smelt’ van Lize Spit. Soms durf ik niet eens te klikken op Tessa’s recensies, want ik weet dat ik dan datzelfde boek dezelfde week al koop en ga lezen. Tessa is eerlijk en heeft dezelfde smaak als ik. Ik hou van haar recensies! Klik hier voor  Tessa’s blog

Op Zon en maan komt veel young adult voorbij. Dat lees ik zelden, maar Emmy is een leuk mens. Haar blogposten zijn eerlijk en vooral lekker eigenzinnig. Emmy heeft een enorme liefde voor bloggen, voor boeken, voor young adult en dat straalt haar blog uit. De recensies sla ik meestal over, maar haar andere blogposten lees ik graag. Emmy is gewoon gezellig 🙂 Klik hier voor Emmy’s blog

Vivian heb ik pas ontdekt. Ze schrijft heerlijk over lezen en boeken en haar recensies zijn lekker uitgebreid. Bij Vivian ben ik ook vaak getriggerd om te reageren. Ze opent met haar blogposten vaak een ingang voor een gesprek. Alsof je aanschuift in een koffiehuis, waar Vivian toevallig net vrolijk vertelt over een boek wat ze heeft gelezen, of over lezen in het algemeen. Aanschuiven en meekletsen dus op Vivian’s blog

Als ik benieuwd ben naar wat andere bloggers schrijven over een recensie-boek, dan klik ik gelijk naar Judith van Biebmiepje. Judith leest meestal dezelfde boeken, zit in dezelfde leeftijdsfase, dus het is altijd interessant om te lezen wat zij van bepaalde boeken vindt. Klik hier voor Judith’s blog

De Vlaamse Annelies schrijft recensies in haar Boekboetiek. Ze leest grotendeels dezelfde genres als Leesdame. Annelies schrijft naast recensies ook andere leuke artikelen over boeken en lezen. Annelies blogt frequent en het is leuk om haar te volgen!

Ik volg nog tientallen andere bloggers, dus staat je naam er niet bij, voel je dan niet verlegen en zet je blog in de comments 🙂 Dat vind ik leuk! Mocht ik je blog al volgen, dan zet ik dat uiteraard onder jouw comment! Ook bij de linktips hier rechts vind je nog meer sites die ik graag bezoek!

Deze blogpost krijgt regelmatig een update. Deze blogpost heb ik voor het laatst bijgewerkt op: 17-04-2017


2 reacties

 • 6 september, 2018 om 09:28
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik wist niet dat er zoveel boekenblogs waren zeg. Ik ga ze eens bekijken. Zelf heb ik er ook eentje: Momlit.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Nicole Orriëns Beantwoorden

  • 6 september, 2018 om 20:18
   Leesdame zegt:

   Ik denk dat er momenteel wel zo’n 150 actieve boekenblogs zijn, als het er niet meer zijn. De boekenblogniche is rijkelijk gegroeid de laatste jaren 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Mijn dagelijkse "vaste rondje" boekenblogs lezen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten