12 november 2012

Mijn dagelijkse "vaste rondje" boekenblogs lezen

mijn dagelijkse rondje boekenblogsIk volg meer dan honderd blogs en daartussen zitten ook veel boekbloggers. Naast boekbloggers volg ik ook beautybloggers (tja, ik ben dol op oogschaduw en verzorgingsproducten), lifestylebloggers en persoonlijke bloggers. Ik vind dat leuk, ik kan me echt verheugen op mijn Bloglovin-moment van de dag.

Sommige bloggers volg ik vanwege gemeenschappelijke interesses. Sommige blogs volg ik vanwege de toffe recensies en weer andere bloggers volg ik vanwege hun persoonlijkheid. Heb ik jouw blog niet genoemd? Voel je vrij om jouw blog dan te delen in de comments 🙂

Tessa en ik delen een belangrijk ding samen en dat is de liefde voor Nederlandse en Vlaamse literaire romans. Dankzij Tessa las ik bijvoorbeeld  ‘Het smelt’ van Lize Spit. Soms durf ik niet eens te klikken op Tessa’s recensies, want ik weet dat ik dan datzelfde boek dezelfde week al koop en ga lezen. Tessa is eerlijk en heeft dezelfde smaak als ik. Ik hou van haar recensies! Klik hier voor  Tessa’s blog

Op Zon en maan komt veel young adult voorbij. Dat lees ik zelden, maar Emmy is een leuk mens. Haar blogposten zijn eerlijk en vooral lekker eigenzinnig. Emmy heeft een enorme liefde voor bloggen, voor boeken, voor young adult en dat straalt haar blog uit. De recensies sla ik meestal over, maar haar andere blogposten lees ik graag. Emmy is gewoon gezellig 🙂 Klik hier voor Emmy’s blog

Vivian heb ik pas ontdekt. Ze schrijft heerlijk over lezen en boeken en haar recensies zijn lekker uitgebreid. Bij Vivian ben ik ook vaak getriggerd om te reageren. Ze opent met haar blogposten vaak een ingang voor een gesprek. Alsof je aanschuift in een koffiehuis, waar Vivian toevallig net vrolijk vertelt over een boek wat ze heeft gelezen, of over lezen in het algemeen. Aanschuiven en meekletsen dus op Vivian’s blog

Als ik benieuwd ben naar wat andere bloggers schrijven over een recensie-boek, dan klik ik gelijk naar Judith van Biebmiepje. Judith leest meestal dezelfde boeken, zit in dezelfde leeftijdsfase, dus het is altijd interessant om te lezen wat zij van bepaalde boeken vindt. Klik hier voor Judith’s blog

De Vlaamse Annelies schrijft recensies in haar Boekboetiek. Ze leest grotendeels dezelfde genres als Leesdame. Annelies schrijft naast recensies ook andere leuke artikelen over boeken en lezen. Annelies blogt frequent en het is leuk om haar te volgen!

Ik volg nog tientallen andere bloggers, dus staat je naam er niet bij, voel je dan niet verlegen en zet je blog in de comments 🙂 Dat vind ik leuk! Mocht ik je blog al volgen, dan zet ik dat uiteraard onder jouw comment! Ook bij de linktips hier rechts vind je nog meer sites die ik graag bezoek!

Deze blogpost krijgt regelmatig een update. Deze blogpost heb ik voor het laatst bijgewerkt op: 17-04-2017

2 reacties

 • 6 september, 2018 om 09:28
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik wist niet dat er zoveel boekenblogs waren zeg. Ik ga ze eens bekijken. Zelf heb ik er ook eentje: Momlit.


  Nicole Orriëns
  Beantwoorden

  • 6 september, 2018 om 20:18
   Leesdame zegt:

   Ik denk dat er momenteel wel zo’n 150 actieve boekenblogs zijn, als het er niet meer zijn. De boekenblogniche is rijkelijk gegroeid de laatste jaren 🙂


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: