De jongen die demonen zag van Carolyn Jess-Cooke

de jongen die demonen zag coverMet een zucht ging mijn e-reader uit. Wat een bijzondere roman is dit! Vlot en inhoudelijk geschreven… Ik heb er eerst een dag over nagedacht en nu dan eindelijk mijn leeservaring.

Alex is een tienjarige jongen, maar veel te wijs voor zijn leeftijd. Hij speelt Horatio in het theaterstuk Hamlet. Alex woont met zijn moeder Cindy in het grimmige Belfast van Noord-Ierland. Alex is bijzonder, hij kan demonen zien en met ze praten. Demon Ruen verschijnt regelmatige in verschillende gedaantes bij Alex en fluistert hem van alles in.

Anya is kinderpsychiater en haar dochter Poppy is overleden na zelfmoord. Anya krijgt Alex als patiënt. Eerst denkt ze nog dat Ruen een denkbeeldig vriendje is van Alex en dat het allemaal wat uit de hand gelopen is. Alex is nogal eenzaam en denkt bijvoorbeeld dat zijn vader in de hel zit. Ook zijn moeder kan niet echt goed voor hem zorgen.

Na de zoveelste zelfmoordpoging van zijn moeder denkt Anya erover na om Alex op te laten nemen. Maar Alex confronteert Anya met zijn demon Ruen en Ruen blijkt ontzettend veel over Anya te weten. Omdat Anya’s dochter veel psychische problemen had, wil Anya heel graag Alex helpen, dit loopt echter allemaal uit de hand.

De jongen die demonen zag is een roman. Op het laatst wordt het verhaal vrij spannend, maar het is beslist geen thriller. Om en om komen Alex en Anya aan het woord. Dat leest erg prettig en vlot. Je leest hoe Alex het ervaart om demonen te zien, maar ook hoe hij tegen Anya aankijkt.

In de hoofdstukken van Anya kom je langzaam ook te weten waarom het misging met haar dochter en omdat Anya zich verdiept in Alex zie je ook het leven van Alex even als buitenstaander. Hierdoor leer je de personages beter kennen en geeft het beter beeld op de situatie die wordt beschreven.

Tijdens het lezen heb ik een paar keer getwijfeld over Ruen nou wel of niet een demon was. Dat vond ik wel goed van de schrijfster, hierdoor laat ze de lezer eerst een eigen mening hierover vormen. Het boek heeft veel inhoud en is prettig geschreven. Ik denk dat het nog wel even in mijn gedachten blijft.

 


8 reacties

Reageer op: De jongen die demonen zag van Carolyn Jess-Cooke

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten