16 november 2012

Zeemansbruid van Judith Visser

zeemansbruid cover

Ik ben fan van Judith Visser… De boeken van Judy zijn heerlijk over the edge en staan met kracht overeind. Stuk vind ik nog altijd haar beste boek, maar ook Tegengif, Trip en Time-out zijn geweldig en vijf sterren waard. Gisteren heb ik Zeemansbruid uitgelezen. En deze geef ik vier sterren. Waarom dat zo is vertel ik later, maar nu eerst even in het kort een omschrijving van Zeemansbruid.

In Zeemansbruid staan twee hoofdpersonen centraal. Ursula, een rechercheur uit Rotterdam en een mysterieus “Hij” persoon die zich bezig houdt met lugubere zaken.

Ursula komt tijdens haar werk in aanraking met een lugubere zaak. In Rotterdam worden real dolls gedumpt. Dat zijn gedetailleerde poppen, compleet identiek aan een echt vrouwenlichaam. Één van die poppen veroorzaakt een gevaarlijk ongeluk, waar Dorian, de broer van Ursula bij betrokken is. Ursula is daarom vastbesloten om deze zaak tot de bodem uit te zoeken.

De mysterieuze “Hij” persoon houdt zich ondertussen bezig met het maken van de perfecte real doll… En daar gaat hij ver voor, heel ver… Verder komt af en toe Faye aan het woord, de nieuwe vriendin van Dorian.

Zoals ik van Judith gewend ben: gedetailleerde scènes waar je even bij moet slikken. Stiekem hou ik best van zulke thrillers. En ik vond het stiekem ook wel heel boeiend om te lezen waarom je aders moet doorspoelen met formaline en waarom je vaseline op het gezicht moet smeren tijdens het balsemen. Judith heeft aardig veel research gedaan en dat merk je als lezer ook!

De hoofdstukken zijn lekker kort, dit zorgt ervoor dat je erdoorheen vliegt. Maar, waarom vier sterren en geen vijf? Dat wordt even moeilijk, want ik wil niks verraden. Maar goed, wil het toch graag even motiveren. In het laatste kwart gaat het verhaal een andere kant op en dat vond ik jammer. En omdat er ineens zo’n radicale omslag kwam, vond ik het een heel klein beetje ongeloofwaardig worden. Daardoor vier sterren. En dat is ook gewoon goed hoor!

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: