IJskoud van Isa Maron

ijskoud coverNa ‘Galgenveld’ was ik erg nieuwsgierig naar het vervolg… Hoe zou het met Kyra Slagter gaan en met Maud Mertens? Gelukkig kreeg ik op tijd IJskoud in mijn handen. Met veel nieuwsgierigheid begon ik meteen aan deze koude thriller.

Op een dag verdwijnt de 7-jarige Jesse als hij met zijn oppas op de kinderboerderij is. Kyra Slagter is een vriendin van de oppas en komt meteen helpen zoeken. Ook Maud Mertens is met haar team aanwezig. Het lijkt een algemene vermissing te zijn, maar dan verdwijnt er een jongen uit Artis, en later verdwijnen er nog meer kinderen…

Maud Mertens staat voor een raadsel. Ze probeert een band te vinden tussen alle vermiste kinderen, maar tast in het duister. Kyra Slagter zit net op de hogeschool voor haar opleiding forensische recherche, haar zus Sarina is ook nog steeds spoorloos en dat laat haar nog steeds niet los. Ook is ze bezig met de zaak rond de vermiste kinderen.

In ‘IJskoud’ volgde ik verschillende verhaallijnen. Kyra Slagter uiteraard, ze raakt betrokken bij de vermissing van Jesse, maar is vooral bezig met haar zus Sarina. Ze kan het weer niet laten om dingen op eigen houtje uit te zoeken. Maud Mertens is bezig met de vermissingszaak, maar kampt nog steeds met een gruwelijk zaak uit haar verleden. Een meisje wat ernstig werd mishandeld en te pas en te onpas komen bij haar deze herinneringen boven.

Ook de vermiste kinderen worden gevolgd. Hoe ze bij elkaar zitten in kooien, wat er gebeurd en hoe ze het ervaren. Ze willen zich groot houden voor elkaar, maar je voelt duidelijk  hun angst. Als laatste een verhaallijn rondom Jane… een mysterieuze jonge vrouw in Londen. Ze wordt begeleid door Mabel. Maar wie is Jane eigenlijk?

‘IJskoud’ leest erg snel, dit komt door natuurlijk door de prettige schrijfstijl van Isa Maron, maar ook omdat het boek erg toegankelijk is opgesteld in korte hoofdstukken, met vaak cliffhangers op het eind. Na elk kort hoofdstuk dacht ik: ‘nog maar eentje, even verder lezen…’ en zo ging er onbewust een uur voorbij en sliep ik weer veel te laat. Echt, ik hou van zulke thrillers! Een thriller moet vaart en spanning hebben, mij vasthouden en vooral mij nieuwsgierig maken… zo erg, dat ik niet meer wil en kan slapen… Dat is met ‘IJskoud’ gelukt!

De zaak rond de vermiste kinderen wordt afgerond, maar de levens van Kyra en Maud gaan door, gelukkig komen er nog twee delen in deze serie. Daar ben ik blij om, want sommige vragen hebben nog geen antwoord gekregen. ‘IJskoud’ is het tweede deel van de serie ‘De Noordzeemoorden’. ‘Galgenveld’ is het eerste deel. Je kan op zich ‘IJskoud’ los lezen, maar omdat de levens van Maud en Kyra een rode draad vormen, is het wel handig om de serie gewoon op volgorde te lezen.

 


Reageer op: IJskoud van Isa Maron

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten