Eeuwige roem van Eddy Zoëy en Marcel Langedijk

Eeuwige roem coverBen jij ook zo dol op herinneringen ophalen van vroeger? Vooral als het gaat om televisie, film en muziek? Ik in ieder geval wel en het boek ‘Eeuwige roem’ was dan ook smullen voor mij! Ik kende ook bijna alle namen die in het boek voorbijkomen. Dus ik ben al oud 😉

‘Eeuwige roem’ staat vol interviews met bekende Nederlanders van (heel) vroeger. We kennen ze nog wel, maar beroemd zijn ze niet meer. Sommige kozen daar zelf voor en tja, sommige werden gewoon op straat gezet en vergeten. Vandaag dus op mijn blog: kletsen en herinneringen ophalen met het boek ‘Eeuwige roem’.

In dit boek komen dus bekende mensen aan het woord. Mensen die heel erg beroemd waren in het land, maar nu nergens meer te zien zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van Rolf Wouters? Zijn verdwijning werd bijna een mysterie. Of ken je Bart nog? Bart.. je weet wel, de allereerste winnaar van Big Brother. Hij kon de wereld aan, was beroemd over de gehele wereld. Want iedereen had hem gezien met Sabine. Nu woont hij met huisgenoten in een krakkemikkig huis en werkt als koerier.

Suzanne Balk uit GTST, oftewel: Ingeborg Wieten. Ze vertelt openhartig over haar vertrek bij GTST. Ook sporters komen aan het woord, zoals Falco Zandstra, hij vertelt wat de roem hem bracht en hoe makkelijk zijn leven werd toen iedereen hem kende.

Maar er wordt ook vertelt hoe genadeloos de roem kan zijn, hoe snel je vergeten bent. Sommige noemen televisie een slangenkuil. Verleidingen, macht  en het verslavende gevoel van succes. Maar ook de kijk van het publiek. Sommige dingen lijken mensen totaal vergeten te zijn. Iedereen kent Nance wel, de presentatrice van diverse shows op SBS. Maar dat ze als tiener al wereldberoemd was met Twenty 4 Seven in de jaren ’90 weet bijna niemand meer.

‘Eeuwige roem’ is een lekker wegleesboek. Het is opgedeeld in gesprekjes met (bijna) vergeten bekende Nederlanders. Het boek is met een rappe tong geschreven. Er wordt geen blad voor de mond genomen door de auteurs, ze zeggen en schrijven wat wij ook denken. Er komen bekende Nederlanders aan het woord uit diverse generaties.

Het ene interview is net wat leuker dan het andere interview, maar dat heeft vooral te maken met de persoon die aan het woord is. Met de een heb je nu eenmaal meer dan met de ander. Ik zelf had weinig met de sporters bijvoorbeeld en dat is gewoon mijn persoonlijke smaak. Het lezen van ‘Eeuwige roem’ geeft een grote ‘o ja, dat weet ik nog’ factor en het is een fijn boek om later over na te praten met anderen. Dat deed ik namelijk ook na het lezen van dit boek.

 


1 reactie

Reageer op: Eeuwige roem van Eddy Zoëy en Marcel Langedijk

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten