14 december 2020

Kerst met de Kuijpers

Op Videoland staat de korte serie ‘Kerst met de Kuijpers’. De serie bestaat uit vijf korte afleveringen over het kerstfeest bij Marja Kuijpers.

Marja’s man is drie jaar geleden overleden, nu heeft Marja een nieuwe liefde. Haar zoons besluiten kerst dit jaar elders te vieren en dat vindt Marja wel fijn, nu kan ze de kerstdagen lekker samen doorbrengen met haar nieuwe vriend. Alleen loopt dat net even anders als de zoons hun plannen wijzigen en met aanhang toch besluiten bij Marja te blijven. Met een huis vol logés en buurvrouw Annabel worden het bizarre feestdagen.

Een huis vol

Zoon Frank heeft een jonge vriendin (Caro), maar zit net in een midlife crisis, zoon Casper is auteur maar brengt niets uit en zijn vrouw is het zat om overal voor op te draaien. De ex van Frank kan de nieuwe vriendin van Frank niet uitstaan. Marja probeert steeds te vertellen dat ze een vriend heeft, maar krijgt de kans niet. Haar vriend vindt dit heel vervelend. De kinderen maken stiekem een homevideo en doen daarmee nog een laatste duit in het zakje. De chaos is compleet.

In ‘Kerst met de Kuijpers’ zitten veel bekende acteurs. Henriëtte Tol, Jeroen Spitzberger, Eva van der Gucht en Ronald Goedemondt bijvoorbeeld. De situaties zijn komisch en een beetje theatraal, want er gebeurde wel erg veel in korte tijd. Je kan echter goed merken dat de acteurs plezier hadden tijdens het maken van deze serie, ze spelen goed op elkaar in.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: