16 december 2020

Serendipity

Mijn favoriete kerstfilm uit 2001, hij staat af en toe ook op Netflix, maar ik keek deze film op DVD. ‘Serendipity’ blijft gewoon leuk!

Sara en Jonathan ontmoeten elkaar bij Bloomingdales, ze willen allebei dezelfde handschoenen kopen. Jonathan geeft Sara de kans om ze te kopen en Sara trakeert Jonathan op een kop koffie. Ze kunnen het erg goed met elkaar vinden en brengen de avond samen door. Klein detail: ze hebben alleen allebei al een relatie. Sara stelt voor om het lot uit te dagen, want als ze bij elkaar horen, komen ze vroeg of laat vanzelf weer op elkaars pad terecht, toch?

Lotsbestemmingen

Sara schrijft haar telefoonnummer in het boek ‘Love in the time of Cholera’ en het telefoonnummer van Jonathan op een bankbiljet. Het boek verkoopt ze later en het bankbiljet wisselt ze meteen in. Als ze echt bij elkaar horen, zal het lot ze vanzelf terug samen brengen is haar mening. Dan gaat de film ineens de toekomst in. Jonathan staat op het punt om te gaan trouwen. Sara is net ten huwelijk gevraagd door haar geliefde. Toch zijn ze elkaar nog niet vergeten.

Wat volgt is een zoektocht naar elkaar. Een kat- en muisspel, want ze lopen elkaar voortdurend mis en alles wat in hun leven op dat moment gaande is, linkt weer aan de ander. Jonathan gaat erg ver om de gegevens van Sara te achterhalen, vooral in het warenhuis leidt dit tot komische situaties. Dit zijn echt mijn favoriete scènes! Maar ook de beginscènes op de ijsbaan en het spel in het warenhuis vind ik leuk om te zien.

‘Serendipity’ kan ik ontelbaar keer terugzien zonder me te vervelen. Natuurlijk is het voorspelbaar, vooral na tien keer kijken haha. Maar het blijft een leuke kerstfilm, waarin het thema lotsbestemming op een romantische manier wordt uitgewerkt.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: