10 september 2021

Kleuren met stickers: beroemde kunstwerken

Je hebt kleuren en schilderen op nummer, maar er bestaat ook zoiets met stickers. ‘Kleuren met stickers’ is een doe-boek van uitgeverij de Lantaarn. Het thema van dit stickerboek is beroemde kunstwerken.

Bekende schilderijen zoals de Mona Lisa en ’t Melkmeisje staan in dit boek. Het is de bedoeling dat je kleine stickers plakt op de juist vakjes. Een soort mozaïek dus. Hoewel het er simpel uitziet, valt dat in de praktijk toch wel tegen. Het is priegelwerk en er zijn heel veel (kleine) vakjes. Volgens het boek zou het een eindresultaat een caleidoscopische wereld van stickerkunst zijn.

Hoe werkt dit boek

Vooraan in het boek staan de bekende schilderijen. Een deel is al gekleurd, de belangrijkste delen mag je volplakken. De stickers staan achterin het boek. Het blad waarmee je bezig bent kun je er handig uitscheuren zodat je die naast het bijbehorende stickervel kunt leggen, zodat je niet steeds hoeft te bladeren in het boek.

Elk vakje geeft een nummer aan. Bijvoorbeeld A2, C26. Je zoekt dan sticker A2 op, peutert die los en die plak je op vak A2. Simpel toch? Dat is het ook. Toch is het af en toe priegelen en dan is een pincet wel handig, ook om te voorkomen dat een sticker scheurt.

Luisterboek aan en plakken maar

Met een luisterboek op de achtergrond is dit een leuke en ontspannende bezigheid. Het lukt gemakkelijk om op een avond een kunstwerk af te maken, het is niet dat je dagen/weken bezig bent met een vel, wat met ingewikkelde kleurplaten wel vaak zo is.

Het eindresultaat geeft een heel ander effect dan wat je bereikt met schilderen en kleuren op nummer. Ik vond het ieder geval leuk om dit eens uit te proberen.