Slaap maar zacht van Linda Jansma

Slaap maar zacht cover

Vroeger las ik veel boeken van Linda Jansma, maar ik haakte jaren geleden af bij de serie ‘Cirkel van het kwaad’. Maar toevallig stuitte ik vorige week op haar nieuwste thriller ‘Slaap maar zacht’ in Kobo Plus en ik werd toch nieuwsgierig.

Op de IC ligt een man in coma waarvan niemand weet wie hij is. Verpleegkundige Maud vind hem erg fascinerend en is vaak bij hem te vinden. Rechercheur Richard is belast met deze zaak en doet een oproep via Opsporing Verzocht in de hoop de identiteit van deze man te achterhalen.

Meerdere verhaallijnen

Op de IC komt Caristiena de nachtploeg versterken. Zij is een mysterieuze vrouw, zij heeft duidelijk een missie. Maud werkt ook in de nachtploeg, we lezen ook over haar leven thuis en haar kinderen Finn en Tara. Samen wonen ze in een groot flatgebouw. Dan is er nog rechercheur Richard en zijn collega Eefje. Zij proberen te achterhalen wie de anonieme man is op de IC, ze hebben nergens een aanknopingspunt. Gelukkig reageert een vrouw op de oproep in Opsporing Verzocht, maar voordat zij iets kan vertellen overlijdt ze.

Het verhaal draait grotendeels om de nachtdiensten op de IC. Er gebeuren vreemde dingen en Maud kan dit niet verklaren en daardoor gaat ze soms twijfelen aan zichzelf. Dit geeft een extra laagje spanning aan het verhaal. Ook voel je duidelijk dat Caristiena twee gezichten heeft. Finn, de zoon van Maud, heeft het ook niet makkelijk. Hij voelt zich erg schuldig over een aanrijding, maar het wordt pas echt ongemakkelijk voor hem als hij ontdekt dat iemand de aanrijding gezien heeft en dit tegen hem gebruikt.

Een razendsnelle tweede helft

De eerst helft kwam een beetje langzaam op gang, al is het verhaal al wel meteen boeiend. Zodra je iedereen hebt leren kennen komt het verhaal in een stroomversnelling. Met korte hoofdstukken vlieg je door deze thriller heen en uiteindelijk loopt het verhaal net wat anders dan je had verwacht. Er zitten nogal wat verrassingen verstopt in de tweede helft.

Ik had tijdens het lezen het gevoel dat ik weer een ouderwetse Linda Jansma thriller las. De ontknoping zat vol actie en het blijkt maar weer dat niets is wat het lijkt.


Reageer op: Slaap maar zacht van Linda Jansma

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten