Kleuren voor het slapengaan

geheime tuin coverJe ontkomt er niet meer aan: kleurboeken voor volwassenen. Ik had er een paar, waaronder ‘De geheime tuin’ van Johanna Basford. Ik zat er wel eens mee aan tafel, maar na twintig minuten was ik er dan weer klaar mee. Tot ik op een Youtube-kanaal terechtkwam en een serie tutorials begon te volgen…

Een verslaving was geboren! De Nederlandse Henny de Snoo legt (in het Engels) eenvoudig de kleurtechnieken uit. De uitgebreide video’s zijn goed te volgen, je kleurt met haar mee en je kan op de punt nauwkeurig volgen wat ze doet.

Passion for Pencils is een uitgebreid Youtube kanaal, waarin Henny de Snoo voornamelijk de kleurboeken van Johanna Basford behandelt. Ze legt alles goed uit, laat alles goed zien en geeft ook “huiswerk” op. Zo kleurt ze samen met jou een bloem of vlinder in en dan zegt ze dat je als huiswerk de overige vlinders of bloemen kunt doen op dezelfde manier voordat je verder gaat met de volgende les. Daarbij heeft Henny een hele fijne stem, dus is het erg fijn luisteren. De filmpjes duren van twintig minuten tot zelfs veertig minuten. Je hoofd raakt leeg en het is leuk om visueel bezig te zijn.

Nou moet ik zeggen dat het ook scheelt welke potloden je gebruikt. Ik kleur met de Polychromos potloden van Faber Castell (Henny doet dat ook) en die zijn geweldig! Je kleurt niet zomaar de lucht blauw, de zon geel en de bloemen roze. Nee, je bouwt er een kleurplaat in lagen mee op. Met allerlei tinten blauw maak je een achtergrond en over een gele grond, kleur je laag over laag oranje en bruin, zodat je diepte en schaduwen creëert. Warm en koel verweef je door elkaar. En met bepaalde technieken leer je stap voor stap hoe je er bijvoorbeeld voor kunt zorgen dat het lijkt alsof de zon midden op de kleurplaat schijnt.

Elke avond verheug ik me op weer een nieuwe les van Passion for Pencils. Het is ontzettend leuk om op deze manier met kleuren bezig te zijn!En ik vind het ook gewoon fijn dat ik een beetje sturing heb, want voorheen deed ik maar wat en dan was ik het dus na een minuut of twintig weer zat.

secretgarder

 


2 reacties

 • 21 december, 2016 om 20:58
  Henny de Snoo-van Breugel zegt:

  Hallo Luna,
  Wat leuk dat je ook over kleurboeken schrijft! Heerlijk om te doen, vind je niet?
  Bedankt dat je mijn YouTube kanaal in je blog hebt genoemd. Er leuk om te lezen dat de videos in de smaak vallen.
  Succes met je blog, en veel lees- en uiteraard kleurplezier!

  Henny de Snoo-van Breugel

  Ikhartje(1) deze reactie

  Henny de Snoo-van Breugel Beantwoorden

  • 23 december, 2016 om 00:27
   Leesdame zegt:

   Hoi Henny,
   Wat leuk dat je langskomt op mijn blog 🙂 Graag gedaan, ik noem graag je Youtube kanaal als mensen vragen waar ze wat meer kunnen leren over kleuren.
   Toevallig ben ik sinds een paar dagen weer begonnen met kleuren. Het kwam er een tijd niet van, maar ik besloot er weer tijd voor vrij te maken. Het is zo rustgevend, bijna meditatief. Momenteel ben ik bezig in Lost Ocean.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Kleuren voor het slapengaan

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten