8 augustus 2016

De week van Leesdame, over week 31

Het leek me leuk om deze rubriek weer wat vaker tevoorschijn te toveren. Uitgerekend besloot ik dit in een week waarin ik geveld was met een leesdip. Maar het mag de pret en de inspiratie niet drukken. Er valt genoeg te vertellen.

Al bij al, mijn leesdip is gelukkig vandaag vertrokken. Daar ben ik heel blij om, want er valt nog genoeg te lezen. Ik heb wel boeken in mijn handen gehad, maar het was het allemaal ‘net niet’. Ik keek dus iets vaker Netflix, blogde en kleurde wat en begon aan een challenge. Lees mee met ‘De week van Leesdame’, over week 31!

De blunder van de week

Ik begon de week best ijverig met het schrijven van een leeservaring. ‘Net als jij‘ van Joany Buenen had ik net daarvoor gelezen en daar was ik vrij positief over. De blogpost stond nog geen uur online toen ik iets ‘leuks’ ontdekte: de naam van de auteur stond verkeerd… Echt weer iets voor mij! Ik had een tussenvoegsel toegevoegd, wat er niet thuishoorde. Tja, niet alleen mijn blogpost moest ik aanpassen, maar ook alle gedeelde posten in mijn social media. Goodreads en Hebban ook nog meegerekend! Ook de auteurslijst op mijn blog hier rechts moest ik weer opnieuw bewerken. Mijn tip van de week: check, dubbelcheck, check! Je hebt namelijk langer werk met herstellen dan met checken!

Ik las…

Niet zoveel eerlijk gezegd… Al maakte ik wel een beginnetje in het non fictie boek ‘De wijsheid achter emotie en gevoel’ van Wendy van Mieghem. Hier mag ik pas heel laat iets over zeggen, maar ik kan je al wel vast verklappen dat het heel interessant is. Ik las enkele columns uit de bundel van James Worthy: ‘Mottenballen voor de ziel’. En toen ging het een beetje mis met lezen, ik werd geveld met een leesdip en waar ik ook in begon, het was het allemaal net niet. Uit ervaring weet ik dat dit vanzelf weer voorbij gaat, dus leg ik er geen druk op.

Boekige zaken

Blossom Books die organiseert deze maand een #bbbookstagram challenge op Instagram. Daar doe ik -tot nu toe- vrolijk aan mee. Als je mij graag wilt volgen, dan kan dat hier: klik  
Verder gaf ik mezelf op voor de Oh My Bookathon’ van boekenblog ‘Oh My Book.

Kijkerdekijk

Ik kleurde elke dag een stukje in ‘De geheime tuin’ met hulp van Youtube tutorials. Ik vierde Rory’s verjaardag bij de Gilmore Girls op Netflix. Ik zag hoe Uncle Jessie zijn diploma mocht ophalen, maar vast bleef zitten in de metro met de gehele familie Tanner. En ik zag de eerste helft van de film You’ve got mail met Meg Ryan en Tom Hanks. Die film heb ik ontelbaar keren gezien, maar hij blijft leuk! Grappig dingetje, in de film doet Kathleen (Meg Ryan dus) boodschappen en rijdt ze met haar winkelwagentje langst een tafel waar Goudse kaas op ligt.

Roddel en achterklap

Emmy, de boekblogger van Zon en Maan is er klaar mee en goed ook, ze schreef daarom deze oersterke blogpost: Maken of breken

En we lezen vrolijk door

De leesdip is gelukkig zo goed als verdwenen. Ik ben begonnen in het boek ‘Sprintkoninginnen’ van Kees Kooman. Het leek me wel toepasselijk tijdens de Olympische Spelen. Ik ga verder in ‘De wijsheid achter emotie en gevoel’. Ik kocht na een aantal enthousiaste aanbevelingen de chicklit ‘Scoop’ van Iris Houx. Ook ontving ik van De Bezige Bij een drukproef van ‘Wil’ van Jeroen Olyslaegers. Genoeg op de stapel en ik heb er zin in!