18 december 2017

Kobo Plus, mijn ervaring

Wie vorige week opgelet heeft, zag het al: ik heb een abonnement bij Kobo Plus. Maar jij was toch lid van Bliyoo?! Klopt, maar ik ben overgestapt. Ik wou daarbij ook graag deze abonnementsvorm ontdekken en uitproberen, dus zo gezegd, zo gedaan!

Ik heb een kwartaal-abonnement afgesloten met een zogenaamde Kobo Plus cadeaukaart. Ik zag namelijk een aantrekkelijke aanbieding als je via zo’n kaart lid werd. Namelijk €24.99 voor drie maanden, plus de eerste maand gratis omdat ik voor het eerst kennismaakte met Kobo Plus. Vier maanden dus voor €24.99!

Lid worden en eerste indruk

Lid worden kan via Bol zelf, via Kobo, of met zo’n cadeaukaart. Ik was wel wat huiverig, wat ook gegrond was, want ik kreeg mijn abonnement niet geactiveerd. Ik bleef maar foutmeldingen ontvangen. Frustrerend ja… Na een uur chatten en bellen had ik dan na een uurtje eindelijk mijn abonnement rond. De fout bleek goddank niet bij mij te liggen, er hadden die dag al tientallen mensen gebeld met exact dezelfde foutmelding.

Het assortiment is groot, groter dan van Bliyoo. Veel titels die ik graag lees zitten in beide diensten. Maar ik kwam ook titels tegen die bij Bliyoo niet het assortiment zitten. En titels die bij hun wel in het assortiment zitten en bij Kobo Plus weer niet. Luisterboeken zitten ook niet in Kobo Plus. Qua zoeken naar titels kun je dit trouwens het beste doen op de site van Bol zelf, dan kun je ook meteen goed filteren op Kobo Plus. Op de reader zelf kan ook, maar ik vind het handiger via de site zelf.

Als je een boek uit het assortiment van Kobo Plus wilt lezen, dan klik je op “lezen met Kobo Plus”, vervolgens synchroniseer je de e-reader en dan komt het boek vanzelf op je e-reader terecht als de synchronisatie rond is. Ja, daarvoor moet je dus met je e-reader ingelogd zijn met je Bol-account en je moet dus ook gebruik kunnen maken van wifi. Als het boek erop staat, kun je de wifi uitschakelen, dat scheelt batterijduur. Net als bij Bliyoo zijn de ebooks niet van jou, je “leent” ze zeg maar. Zolang je lid bent, mag je de ebooks lezen. Zeg je het abonnement op, dan zijn de ebooks niet meer beschikbaar op de dag dat je abonnement afloopt.

Lezen op je e-reader

Je kan via deze abonnementsvorm dus lezen op je Kobo e-reader. Geen Kobo e-reader? Geen nood! Op je tablet of smartphone kun je gratis de Kobo leesapp installeren. Je mag per keer 15 ebooks downloaden. Bij Bliyoo maar drie (buiten de vakantieperiode om). Die ebooks kun je vervolgens offline lezen, maar er wordt wel aangeraden om minstens één keer per maand wel te synchroniseren met je account. Dat synchroniseren is in een paar secondes gedaan.

Bij Bliyoo kon ik alleen lezen op mijn tablet. Voor een korte periode is dat geen probleem, maar mijn huidige tablet is groot en log en kan ik niet gemakkelijk meenemen. Mijn e-reader daarentegen weegt niks, neem ik overal mee naartoe en leest fijner dan de tablet. Het is dus heerlijk om nu gewoon een abonnementsdienst te hebben die ik kan gebruiken op mijn Aura H20. Dit was voor mij één van de redenen om over te stappen van abonnementsvorm.

Lekker lezen dus

Yep, ik heb al wat leuke ebooks gevonden. Zoals de serie van Linda Jansma ‘In naam van de vader’, die in losse delen uitkomt. ‘Virtuele tango’ van Melissa Skaye en ik zag dat er meer delen uit de VT-serie in Kobo Plus staan. Ook zag ik ‘Zand erover’ van Elsbeth Witt voorbijkomen. En een heleboel Nederlandse thrillers en literaire romans die nog op mijn wishlist staan. Ik vermaak me wel met Kobo Plus. Verder kun je ook Engelstalige ebooks vinden en ik zag ook Duitse ebooks. Voorlopig ben ik er blij mee!

Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie over Kobo Plus

7 reacties

 • 18 december, 2017 om 19:49
  LiefdevoorboekenAmanda

  Helaas heb ik nog genoeg boeken te lezen via ereader. Wie weet ooit haha. • 18 december, 2017 om 21:15
  Harme van Kamp

  Klinkt goed en de prijs is ook ok. Ik leen ebooks via de bieb (OBA) maar daar is de keuze nog wat beperkt. Toch fijn om zo boeken te lenen.  • 18 december, 2017 om 22:41
   Leesdame

   Aan keuze is bijna geen gebrek, vrijwel alle genres zijn te vinden, ook klassiekers en oudere titels. Toch staat niet alles erin, want ik heb afgelopen maand nog twee boeken los gekocht. Die stonden er niet bij, zul je weer net zien dat ze binnenkort wél toegevoegd worden 😉 • 19 december, 2017 om 20:06
  Annelies

  Als ik een Kobo had, zou ik het misschien wel overwegen. Nu is het dus geen optie en ik weiger om mijn oude Sony te vervangen voor hij het helemaal begeeft 🙂 • 22 februari, 2019 om 22:22
  Steffi

  ik ben ook geintereseert maar weet niet of ik er ook duits talige boeken kan downloaden, omdat lezen doe ik in het duits maar woon in nl heb dan dus ook een nl account  • 24 februari, 2019 om 15:12
   Leesdame

   Er staan Duitstalige boeken in Kobo Plus. Via de zoekfilters van Bol kun je deze gemakkelijk naar voren halen. De eerste maand Kobo Plus is gratis, dus je kan altijd eerst even rondkijken of de Duitstalige boeken overeenkomen met hetgeen wat jij zoekt.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: