Kobo Plus, mijn ervaring

kobo plus lidWie vorige week opgelet heeft, zag het al: ik heb een abonnement bij Kobo Plus. Maar jij was toch lid van Bliyoo?! Klopt, maar ik ben overgestapt. Ik wou daarbij ook graag deze abonnementsvorm ontdekken en uitproberen, dus zo gezegd, zo gedaan!

Ik heb een kwartaal-abonnement afgesloten met een zogenaamde Kobo Plus cadeaukaart. Ik zag namelijk een aantrekkelijke aanbieding als je via zo’n kaart lid werd. Namelijk €24.99 voor drie maanden, plus de eerste maand gratis omdat ik voor het eerst kennismaakte met Kobo Plus. Vier maanden dus voor €24.99!

Lid worden en eerste indruk
Lid worden kan via Bol zelf, via Kobo, of met zo’n cadeaukaart. Ik was wel wat huiverig, wat ook gegrond was, want ik kreeg mijn abonnement niet geactiveerd. Ik bleef maar foutmeldingen ontvangen. Frustrerend ja… Na een uur chatten en bellen had ik dan na een uurtje eindelijk mijn abonnement rond. De fout bleek goddank niet bij mij te liggen, er hadden die dag al tientallen mensen gebeld met exact dezelfde foutmelding.

Het assortiment is groot, groter dan van Bliyoo. Veel titels die ik graag lees zitten in beide diensten. Maar ik kwam ook titels tegen die bij Bliyoo niet het assortiment zitten. En titels die bij hun wel in het assortiment zitten en bij Kobo Plus weer niet. Luisterboeken zitten ook niet in Kobo Plus. Qua zoeken naar titels kun je dit trouwens het beste doen op de site van Bol zelf, dan kun je ook meteen goed filteren op Kobo Plus. Op de reader zelf kan ook, maar ik vind het handiger via de site zelf.

Als je een boek uit het assortiment van Kobo Plus wilt lezen, dan klik je op “lezen met Kobo Plus”, vervolgens synchroniseer je de e-reader en dan komt het boek vanzelf op je e-reader terecht als de synchronisatie rond is. Ja, daarvoor moet je dus met je e-reader ingelogd zijn met je Bol-account en je moet dus ook gebruik kunnen maken van wifi. Als het boek erop staat, kun je de wifi uitschakelen, dat scheelt batterijduur. Net als bij Bliyoo zijn de ebooks niet van jou, je “leent” ze zeg maar. Zolang je lid bent, mag je de ebooks lezen. Zeg je het abonnement op, dan zijn de ebooks niet meer beschikbaar op de dag dat je abonnement afloopt.

Lezen op je e-reader
Je kan via deze abonnementsvorm dus lezen op je Kobo e-reader. Geen Kobo e-reader? Geen nood! Op je tablet of smartphone kun je gratis de Kobo leesapp installeren. Je mag per keer 15 ebooks downloaden. Bij Bliyoo maar drie (buiten de vakantieperiode om). Die ebooks kun je vervolgens offline lezen, maar er wordt wel aangeraden om minstens één keer per maand wel te synchroniseren met je account. Dat synchroniseren is in een paar secondes gedaan.

Bij Bliyoo kon ik alleen lezen op mijn tablet. Voor een korte periode is dat geen probleem, maar mijn huidige tablet is groot en log en kan ik niet gemakkelijk meenemen. Mijn e-reader daarentegen weegt niks, neem ik overal mee naartoe en leest fijner dan de tablet. Het is dus heerlijk om nu gewoon een abonnementsdienst te hebben die ik kan gebruiken op mijn Aura H20. Dit was voor mij één van de redenen om over te stappen van abonnementsvorm.

Lekker lezen dus nu
Yep, ik heb al wat leuke ebooks gevonden. Zoals de serie van Linda Jansma ‘In naam van de vader’, die in losse delen uitkomt. ‘Virtuele tango’ van Melissa Skaye en ik zag dat er meer delen uit de VT-serie in Kobo Plus staan. Ook zag ik ‘Zand erover’ van Elsbeth Witt voorbijkomen. En een heleboel Nederlandse thrillers en literaire romans die nog op mijn wishlist staan. Ik vermaak me wel met Kobo Plus. Verder kun je ook Engelstalige ebooks vinden en ik zag ook Duitse ebooks. Voorlopig ben ik er blij mee!

Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie over Kobo Plus


7 reacties

 • 18 december, 2017 om 19:49
  LiefdevoorboekenAmanda zegt:

  Helaas heb ik nog genoeg boeken te lezen via ereader. Wie weet ooit haha.

  Ikhartje(2) deze reactie

  LiefdevoorboekenAmanda Beantwoorden

 • 18 december, 2017 om 21:15
  Harme van Kamp zegt:

  Klinkt goed en de prijs is ook ok. Ik leen ebooks via de bieb (OBA) maar daar is de keuze nog wat beperkt. Toch fijn om zo boeken te lenen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Harme van Kamp Beantwoorden

  • 18 december, 2017 om 22:41
   Leesdame zegt:

   Aan keuze is bijna geen gebrek, vrijwel alle genres zijn te vinden, ook klassiekers en oudere titels. Toch staat niet alles erin, want ik heb afgelopen maand nog twee boeken los gekocht. Die stonden er niet bij, zul je weer net zien dat ze binnenkort wél toegevoegd worden 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 19 december, 2017 om 20:06
  Annelies zegt:

  Als ik een Kobo had, zou ik het misschien wel overwegen. Nu is het dus geen optie en ik weiger om mijn oude Sony te vervangen voor hij het helemaal begeeft 🙂

  Ikhartje(4) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 22 februari, 2019 om 22:22
  Steffi zegt:

  ik ben ook geintereseert maar weet niet of ik er ook duits talige boeken kan downloaden, omdat lezen doe ik in het duits maar woon in nl heb dan dus ook een nl account

  Ikhartje(0) deze reactie

  Steffi Beantwoorden

  • 24 februari, 2019 om 15:12
   Leesdame zegt:

   Er staan Duitstalige boeken in Kobo Plus. Via de zoekfilters van Bol kun je deze gemakkelijk naar voren halen. De eerste maand Kobo Plus is gratis, dus je kan altijd eerst even rondkijken of de Duitstalige boeken overeenkomen met hetgeen wat jij zoekt.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Kobo Plus, mijn ervaring

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten