Pijn van Mel Wallis de Vries

Pijn coverIk had ‘Pijn’ al eventjes in huis, maar het duurde even voordat ik er aan toe kwam. Toen ik eenmaal begon was het boek ook weer snel uit. Was het mijn leestijd waard? We zullen het zien 🙂

Grotendeels draait ‘Pijn’ om Mandy. Haar moeder ligt in het ziekenhuis en is ernstig ziek. Haar zus Nina is teveel met zichzelf en haar vriend bezig en haar vader bekommert zich vooral om haar moeder. Mandy voelt zich eenzaam, in het ziekenhuis leert ze Axel kennen. In Mandy’s omgeving worden meisjes vermoord en de dode lichamen wordt door de moordenaar gedeeld op social media.

Snapchat Killer
In ‘Pijn’ volgen we ook de meisjes die slachtoffer worden van de zogenaamde “Snapchat Killer”. We zien hoe ze vrolijk en zorgeloos door het leven gaan. Op een feestje, of in hun eigen huis. De moordenaar slaat snel en koel toe. Daarna gebruikt de killer de telefoon van de meisjes om hun lichaam te filmen.

Mandy probeert haar leven zo goed als het kwaad te leiden zonder toezicht van haar ouders. Ze laat zich verleiden voor een feestje en heeft gezellige en leuke momenten met Axel. Zijn vader ligt ook in het ziekenhuis en hij begrijpt haar zorgen. Bij hem voelt ze zich fijn. De moorden van de meisjes lijken dichterbij Mandy te komen. Ze wordt er nerveus van en voelt zich achtervolgt. Zit dat tussen haar oren, of moet ze haar gevoel serieus nemen?

Spannend
‘Pijn’ is spannend. Je hebt al snel door dat er een meedogenloze moordenaar aan het werk is. Een moordenaar die er van geniet en alles deelt op internet. Ondertussen voel je ook de spanningen bij Mandy. Ze maakt zich zorgen over haar moeder, maar ook over de Snapchat Killer. Vooral als er steeds meer lichamen worden gevonden. Ze voelt zich bekeken en achtervolgt en het voelt voor haar niet meer fijn om alleen thuis te zijn.

Het valt me trouwens wel op dat de bijpersonages uit diverse boeken van deze schrijfster langzamerhand steeds meer op elkaar gaan lijken. De vriendinnengroep rond Mandy, past namelijk ook prima qua profiel in andere thrillers van Mel Wallis de Vries. Mandy is het meest uitgewerkt en ook de leidende draad in het verhaal.

De hoofdstukken zijn kort en lezen vlot. Vooral de laatste hoofdstukken zijn erg spannend en er komen een paar onverwachte wendingen voorbij. De clou is op zich goed uitgedacht en knoopt de losse eindjes aan elkaar, maar spectaculair vond ik het echter niet. Het verhaal wordt aangevuld met chats uit whatsapp. Het is een spannende en eigentijdse ya-thriller voor 15+ lezers.


8 reacties

 • 8 april, 2018 om 12:00
  anoniem zegt:

  U zegt dat het voor 15+ lezers is. Maar ik ben 13 en lees dit ook.

  Ikhartje(11) deze reactie

  anoniem Beantwoorden

  • 8 april, 2018 om 16:33
   Leesdame zegt:

   De 15+ is meer een adviserende richtlijn van de uitgeverij. Als jij het mooie boeken vindt, gewoon lekker lezen! Ik vind dat juist leuk om te horen 🙂 En als je deze boeken spannend vindt, dan zul je de boeken van Danielle Bakhuis ook wel leuk vinden denk ik!
   Je hoeft ook geen U te zeggen hoor 😉

   Ikhartje(6) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 18 juni, 2018 om 17:21
  lola zegt:

  hoeveel hoofdstukken heeft het boek?

  Ikhartje(6) deze reactie

  lola Beantwoorden

  • 18 juni, 2018 om 22:16
   Leesdame zegt:

   Ik heb het boek nu niet bij de hand, dus kan ik nu even niet goed zeggen hoeveel hoofdstukken het waren. Maar ik kan je wel andere info geven! Het boek heeft zo’n 232 pagina’s. De hoofdstukken zijn vrij kort en tussendoor staan korte chatgesprekjes van de personages. Het was een boek waar ik heel snel doorheen vloog. Maar waarom ga je niet zelf naar een boekhandel of bieb om dit boek te bekijken? Dan kan je eventueel ook de eerste pagina’s lezen, weet je ook of het jou aanspreekt of niet. 🙂

   Ikhartje(3) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

  • 26 februari, 2021 om 10:59
   Ella zegt:

   Het boek heeft 19 hoofdstukken en er zitten ook nog een paar “tussenverhaaltjes” tussen.

   Ikhartje(1) deze reactie

   Ella Beantwoorden

 • 14 februari, 2019 om 11:26
  Jole zegt:

  wie is uiteindelijk de dader die iedereen vermoort ik ben heel nieuwsgierig?

  Ikhartje(2) deze reactie

  Jole Beantwoorden

  • 14 februari, 2019 om 18:46
   Leesdame zegt:

   Het zou een beetje sneu zijn als iedereen dat hier kan lezen, dat verpest een hoop leesplezier voor anderen 🙂 Als je zo nieuwsgierig bent, zou ik zeggen: pak het boek, krul je lekker op in de bank, neem er wat lekkers bij en lees het zelf 😉 Go for it!

   Ikhartje(1) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Pijn van Mel Wallis de Vries

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten