20 december 2017

Pijn van Mel Wallis de Vries

Ik had ‘Pijn’ al eventjes in huis, maar het duurde even voordat ik er aan toe kwam. Toen ik eenmaal begon was het boek ook weer snel uit. Was het mijn leestijd waard? We zullen het zien.

Grotendeels draait ‘Pijn’ om Mandy. Haar moeder ligt in het ziekenhuis en is ernstig ziek. Haar zus Nina is teveel met zichzelf en haar vriend bezig en haar vader bekommert zich vooral om haar moeder. Mandy voelt zich eenzaam, in het ziekenhuis leert ze Axel kennen. In Mandy’s omgeving worden meisjes vermoord en de dode lichamen wordt door de moordenaar gedeeld op social media.

Snapchat Killer

In ‘Pijn’ volgen we ook de meisjes die slachtoffer worden van de zogenaamde “Snapchat Killer”. We zien hoe ze vrolijk en zorgeloos door het leven gaan. Op een feestje, of in hun eigen huis. De moordenaar slaat snel en koel toe. Daarna gebruikt de killer de telefoon van de meisjes om hun lichaam te filmen.

Mandy probeert haar leven zo goed als het kwaad te leiden zonder toezicht van haar ouders. Ze laat zich verleiden voor een feestje en heeft gezellige en leuke momenten met Axel. Zijn vader ligt ook in het ziekenhuis en hij begrijpt haar zorgen. Bij hem voelt ze zich fijn. De moorden van de meisjes lijken dichterbij Mandy te komen. Ze wordt er nerveus van en voelt zich achtervolgt. Zit dat tussen haar oren, of moet ze haar gevoel serieus nemen?

Spannend

‘Pijn’ is spannend. Je hebt al snel door dat er een meedogenloze moordenaar aan het werk is. Een moordenaar die er van geniet en alles deelt op internet. Ondertussen voel je ook de spanningen bij Mandy. Ze maakt zich zorgen over haar moeder, maar ook over de Snapchat Killer. Vooral als er steeds meer lichamen worden gevonden. Ze voelt zich bekeken en achtervolgt en het voelt voor haar niet meer fijn om alleen thuis te zijn.

Het valt me trouwens wel op dat de bijpersonages uit diverse boeken van deze schrijfster langzamerhand steeds meer op elkaar gaan lijken. De vriendinnengroep rond Mandy, past namelijk ook prima qua profiel in andere thrillers van Mel Wallis de Vries. Mandy is het meest uitgewerkt en ook de leidende draad in het verhaal.

De hoofdstukken zijn kort en lezen vlot. Vooral de laatste hoofdstukken zijn erg spannend en er komen een paar onverwachte wendingen voorbij. De clou is op zich goed uitgedacht en knoopt de losse eindjes aan elkaar, maar spectaculair vond ik het echter niet. Het verhaal wordt aangevuld met chats uit whatsapp. Het is een spannende en eigentijdse ya-thriller voor 15+ lezers.

8 reacties

 • 8 april, 2018 om 12:00
  anoniem zegt:

  U zegt dat het voor 15+ lezers is. Maar ik ben 13 en lees dit ook.


  anoniem
  Beantwoorden

  • 8 april, 2018 om 16:33
   Leesdame zegt:

   De 15+ is meer een adviserende richtlijn van de uitgeverij. Als jij het mooie boeken vindt, gewoon lekker lezen! Ik vind dat juist leuk om te horen 🙂 En als je deze boeken spannend vindt, dan zul je de boeken van Danielle Bakhuis ook wel leuk vinden denk ik!
   Je hoeft ook geen U te zeggen hoor 😉


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 18 juni, 2018 om 17:21
  lola zegt:

  hoeveel hoofdstukken heeft het boek?


  • 18 juni, 2018 om 22:16
   Leesdame zegt:

   Ik heb het boek nu niet bij de hand, dus kan ik nu even niet goed zeggen hoeveel hoofdstukken het waren. Maar ik kan je wel andere info geven! Het boek heeft zo’n 232 pagina’s. De hoofdstukken zijn vrij kort en tussendoor staan korte chatgesprekjes van de personages. Het was een boek waar ik heel snel doorheen vloog. Maar waarom ga je niet zelf naar een boekhandel of bieb om dit boek te bekijken? Dan kan je eventueel ook de eerste pagina’s lezen, weet je ook of het jou aanspreekt of niet. 🙂


   Leesdame
   Beantwoorden

  • 26 februari, 2021 om 10:59
   Ella zegt:

   Het boek heeft 19 hoofdstukken en er zitten ook nog een paar “tussenverhaaltjes” tussen.


 • 14 februari, 2019 om 11:26
  Jole zegt:

  wie is uiteindelijk de dader die iedereen vermoort ik ben heel nieuwsgierig?


  • 14 februari, 2019 om 18:46
   Leesdame zegt:

   Het zou een beetje sneu zijn als iedereen dat hier kan lezen, dat verpest een hoop leesplezier voor anderen 🙂 Als je zo nieuwsgierig bent, zou ik zeggen: pak het boek, krul je lekker op in de bank, neem er wat lekkers bij en lees het zelf 😉 Go for it!


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: