15 december 2017

In naam van de vader (dl1) van Linda Jansma

Linda Jansma schreef exclusief voor Kobo Plus een thriller in vier losse delen. De eerste drie delen zijn al beschikbaar, het vierde deel komt later uit. Ik vind het een leuk initiatief, een beetje net een televisieserie, waarvan elke keer een aflevering vrijgegeven wordt.

‘In naam van de vader’ gaat over de familie van Foreest. We volgen meerdere verhaallijnen. Francis en Renée Foreest zijn beide advocaat van beroep. Francis loopt echter rond met een geheim. Zoon Ties komt terecht in de wereld van de drugsdeals. Dan hebben we nog zwager Tobias, een soapacteur, die vlinders aanwakkert bij Renée.

Intriges

Matthijs van Foreest is eigenaar van een exclusieve seksclub, waar Judith komt werken. Judith heeft een fascinatie voor de familie van Foreest. In dit eerste deel wordt een basis gevormd voor de opvolgende delen. Niet alleen de personages worden uitgebreid voorgesteld, ook de intriges die er spelen drijven al op de oppervlakte.

In het eerste deel zit al genoeg spanning, waardoor je wel door moet lezen. De hoofdstukken zijn en kort en krachtig en wisselen steeds van perspectief. Vooral bij Francis en Renée is dit interessant. Je leest wat in het hoofd van Francis omgaat, maar ook wat Renée denkt en voelt. Tijdens het lezen had ik soms het gevoel dat ik een aflevering las van een televisie-serie, waarbij je op het eind natuurlijk meteen verder wilt lezen.

Ik had het eerste deel vrij snel uit, ik denk in zo’n twee uurtjes. Het is de schrijfstijl van Linda Jansma die je gewend bent en ik was ook vanaf het begin al getriggerd door de verhaallijnen. Bij het eerste hoofdstuk heb je echt al het gevoel dat er een hoop onheil gaat komen, maar hoe en wat is nog afwachten in de opvolgende delen.

Vier delen

‘In naam van de vader’ komt uit in vier losse delen. De eerste drie delen zijn al te lezen. Het vierde deel komt later in januari uit. Je hebt iets om naar uit te kijken dus. Ik zelf ben halverwege ‘ingestapt’, waardoor ik dus al gelijk de eerste delen kon lezen achter elkaar.

Er wordt her en der wel geklaagd over dat het niet voor iedereen beschikbaar is. Dat is het op zich wel, want je kunt de delen ook los kopen als ebook zag ik (dan ben je in vergelijking met het Kobo Plus abonnement wel duurder uit) en later in 2018 komen de losse delen ook uit als één papieren boek. Bij die laatste optie heb je dus nog even geduld nodig.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: