In naam van de vader (dl1) van Linda Jansma

In de naam van de vader coverLinda Jansma schreef exclusief voor Kobo Plus een thriller in vier losse delen. De eerste drie delen zijn al beschikbaar, het vierde deel komt later uit. Ik vind het een leuk initiatief, een beetje net een televisieserie, waarvan elke keer een aflevering vrijgegeven wordt.

‘In naam van de vader’ gaat over de familie van Foreest. We volgen meerdere verhaallijnen. Francis en Renée Foreest zijn beide advocaat van beroep. Francis loopt echter rond met een geheim. Zoon Ties komt terecht in de wereld van de drugsdeals. Dan hebben we nog zwager Tobias, een soapacteur, die vlinders aanwakkert bij Renée.

Intriges
Matthijs van Foreest is eigenaar van een exclusieve seksclub, waar Judith komt werken. Judith heeft een fascinatie voor de familie van Foreest. In dit eerste deel wordt een basis gevormd voor de opvolgende delen. Niet alleen de personages worden uitgebreid voorgesteld, ook de intriges die er spelen drijven al op de oppervlakte.

In het eerste deel zit al genoeg spanning, waardoor je wel door moet lezen. De hoofdstukken zijn en kort en krachtig en wisselen steeds van perspectief. Vooral bij Francis en Renée is dit interessant. Je leest wat in het hoofd van Francis omgaat, maar ook wat Renée denkt en voelt. Tijdens het lezen had ik soms het gevoel dat ik een aflevering las van een televisie-serie, waarbij je op het eind natuurlijk meteen verder wilt lezen.

Ik had het eerste deel vrij snel uit, ik denk in zo’n twee uurtjes. Het is de schrijfstijl van Linda Jansma die je gewend bent en ik was ook vanaf het begin al getriggerd door de verhaallijnen. Bij het eerste hoofdstuk heb je echt al het gevoel dat er een hoop onheil gaat komen, maar hoe en wat is nog afwachten in de opvolgende delen.

Vier delen
‘In naam van de vader’ komt uit in vier losse delen. De eerste drie delen zijn al te lezen. Het vierde deel komt later in januari uit. Je hebt iets om naar uit te kijken dus. Ik zelf ben halverwege ‘ingestapt’, waardoor ik dus al gelijk de eerste delen kon lezen achter elkaar.

Er wordt her en der wel geklaagd over dat het niet voor iedereen beschikbaar is. Dat is het op zich wel, want je kunt de delen ook los kopen als ebook zag ik (dan ben je in vergelijking met het Kobo Plus abonnement wel duurder uit) en later in 2018 komen de losse delen ook uit als één papieren boek. Bij die laatste optie heb je dus nog even geduld nodig.


Reageer op: In naam van de vader (dl1) van Linda Jansma

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten