Koelcel van Linda Samplonius

koelcel coverEen mooie roze cover. ‘Koelcel’ valt op als het ergens op tafel ligt. Bij mij mocht het boek twee dagen op tafel liggen en toen was ‘Koelcel’ uit.

‘Koelcel’ is een Nederlandse thriller en gaat over Sara Beekveld. Op de ochtend na een feestje wordt ze wakker in het bed van Marcel. Ze kan zich nergens iets van herinneren, maar ze heeft duidelijk seks gehad met hem en ze voelt aan alles dat dit niet met haar toestemming is gebeurd. Ze pikt het niet. Marcel wordt bijna een obsessie voor haar. Ze wil uitvinden hoe het zit en wat Marcel nog meer op zijn kerfstok heeft. Maar dan wordt Marcel dood gevonden…

De Amsterdamse politie onderzoekt de dood van Marcel en die lijkt in eerste instantie natuurlijk te zijn. Maar na wat research gaat de politie steeds meer twijfelen. Ook Femke en Frank van de politie worden tijdens het onderzoek op de voet gevolgd in ‘Koelcel’.

‘Koelcel’ begint kalmpjes, voert de spanning rustig op en werkt zorgvuldig naar het einde. Linda Samplonius schrijft vlot en soms ook zeer gedetailleerd. Een fascinerende passage over het sectie onderzoek op het  lichaam van Marcel wordt tot op de kleinste details omschreven. Ook later wordt een passage gedetailleerd omschreven, iets wat me deed denken aan boeken van Karin Slaughter.

Het einde was onverwachts en had ik niet echt voorspeld. Een bepaalde twist in het verhaal had ik niet zien aankomen en verraste mij wel. Ik vond het zelfs een gewaagde keuze van de schrijfster. Welke twist dat is kan ik hier niet vertellen, omdat ik bewust geen spoilers wil schrijven. Iets minder vond ik de verhaallijnen van sommige bijpersonages, dat was af en toe wat afleidend tijdens het lezen. Liever had ik meer van Sara gelezen.

Voor mij viel dit boek duidelijk in de middenmoot. Het is een spannende thriller, maar niet superspannend. En ook beslist niet saai. Het verhaal is niet oppervlakkig, maar gaat ook niet heel erg diep. Het is gewoon een fijne weglees-thriller en die is in de vakantietijd ideaal!

 

 


Reageer op: Koelcel van Linda Samplonius

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten