7 juli 2014

Koelcel van Linda Samplonius

koelcel cover

Een mooie roze cover. ‘Koelcel’ valt op als het ergens op tafel ligt. Bij mij mocht het boek twee dagen op tafel liggen en toen was ‘Koelcel’ uit.

‘Koelcel’ is een Nederlandse thriller en gaat over Sara Beekveld. Op de ochtend na een feestje wordt ze wakker in het bed van Marcel. Ze kan zich nergens iets van herinneren, maar ze heeft duidelijk seks gehad met hem en ze voelt aan alles dat dit niet met haar toestemming is gebeurd. Ze pikt het niet. Marcel wordt bijna een obsessie voor haar. Ze wil uitvinden hoe het zit en wat Marcel nog meer op zijn kerfstok heeft. Maar dan wordt Marcel dood gevonden…

De Amsterdamse politie onderzoekt de dood van Marcel en die lijkt in eerste instantie natuurlijk te zijn. Maar na wat research gaat de politie steeds meer twijfelen. Ook Femke en Frank van de politie worden tijdens het onderzoek op de voet gevolgd in ‘Koelcel’.

‘Koelcel’ begint kalmpjes, voert de spanning rustig op en werkt zorgvuldig naar het einde. Linda Samplonius schrijft vlot en soms ook zeer gedetailleerd. Een fascinerende passage over het sectie onderzoek op het  lichaam van Marcel wordt tot op de kleinste details omschreven. Ook later wordt een passage gedetailleerd omschreven, iets wat me deed denken aan boeken van Karin Slaughter.

Het einde was onverwachts en had ik niet echt voorspeld. Een bepaalde twist in het verhaal had ik niet zien aankomen en verraste mij wel. Ik vond het zelfs een gewaagde keuze van de schrijfster. Welke twist dat is kan ik hier niet vertellen, omdat ik bewust geen spoilers wil schrijven. Iets minder vond ik de verhaallijnen van sommige bijpersonages, dat was af en toe wat afleidend tijdens het lezen. Liever had ik meer van Sara gelezen.

Voor mij viel dit boek duidelijk in de middenmoot. Het is een spannende thriller, maar niet superspannend. En ook beslist niet saai. Het verhaal is niet oppervlakkig, maar gaat ook niet heel erg diep. Het is gewoon een fijne weglees-thriller en die is in de vakantietijd ideaal!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: