Kwam er maar een vervolg op dit boek…

stuk coverSoms lees ik een boek en als ik het dan uit heb, dan denk ik: hoe zou het verdergaan!? Vandaag bespreek ik boeken waarbij ik hoop dat er ooit een vervolg zal worden geschreven!

‘Stuk’ van Judith Visser. Ik vond ‘Stuk’ één van Judith’s beste thrillers. Over Elizabeth, die op school extreem gepest wordt. Ze wil eigenlijk zijn zoals Riley, perfect, geliefd. En daar gaat ze heel ver in mee. Totdat er een levensgevaarlijke situatie ontstaat. Het boek eindigt, maar ik had nog zoveel vragen. Hoe gaat het met Elizabeth? Zou ze ooit meer begrip van haar moeder krijgen?

Hetzelfde geldt eigenlijk voor ‘Lieve Celine’ van Hanna Bervoets. Het boek eindigt in Las Vegas, er gebeurde wat en toen: uit! Maar hoe ging datgene wat er ging gebeuren? En werd Brooke later weer herenigd met haar zus? Wat zijn de gevolgen van haar daden? Ook weer zoveel vragen, waarvan ik hoop dat Hanna Bervoets toch ooit met een vervolg komt.

‘De kick’ van Helen Vreeswijk las ik laatst. Ik werd somber van de meedogenloze karakters. Hoe zou het met ze verdergaan? Zouden ze een confrontatie aan durven gaan met de slachtoffers? Kunnen ze hun leven alsnog opbouwen na hun gruweldaden? En hebben ze eigenlijk écht spijt?!

‘De amulet’ van Simone van der Vlugt heb ik als tiener bijna stukgelezen. Prachtig historisch verhaal over de jonge Nina, die moet vluchten vanwege de dreigende heksenvervolgingen die aan de orde van de dag zijn in het middeleeuwse Duitsland. Ze verkleedt zich als man, om zo beschermt te zijn tegen mannen, reist met Max mee en komt later terecht in een zigeunerkamp. Ze wordt liefdevol opgenomen, maar die dreigende heksenvervolgingen en beschuldigingen blijven Nina achtervolgen. Hoe zou het met haar verder gegaan zijn toen ze de poorten van de stad uitliep op die laatste pagina? Ik vroeg het mij vroeger al af, nu nog steeds.

Heb jij dat gevoel ook wel eens? Dat je denkt: ik hoop dat er ooit een vervolg op dit boek komt… ?

 


3 reacties

 • 11 september, 2014 om 10:08
  Ellis zegt:

  Ja, dat heb ik inderdaad ook wel eens. Karakters kunnen echt in je hoofd blijven wonen!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Ellis Beantwoorden

 • 11 september, 2014 om 10:35
  rianne zegt:

  Ja, en ik vind het eigenlijk best vaak voorkomen bij de boeken die ik lees. Ik hou van RL verhalen en vaak eindigen die vrij abrupt en je blijft dan inderdaad met best veel vragen zitten.

  Ikhartje(1) deze reactie

  rianne Beantwoorden

 • 14 september, 2014 om 10:08
  José zegt:

  Oh inderdaad, de titel die mij het eerst te binnen schiet waar ik wel meer over en van zou willen lezen is Onderhuids van Julia Keller. Maar er zijn er vast en zeker meer waar ik een vervolg op zou willen lezen. Teken dat we meeleven met karakters 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  José Beantwoorden

Reageer op: Kwam er maar een vervolg op dit boek…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten