10 september 2014

Kwam er maar een vervolg op dit boek…

Soms lees ik een boek en als ik het dan uit heb, dan denk ik: hoe zou het verdergaan!? Vandaag bespreek ik boeken waarbij ik hoop dat er ooit een vervolg zal worden geschreven!

‘Stuk’ van Judith Visser. Ik vond ‘Stuk’ één van Judith’s beste thrillers. Over Elizabeth, die op school extreem gepest wordt. Ze wil eigenlijk zijn zoals Riley, perfect, geliefd. En daar gaat ze heel ver in mee. Totdat er een levensgevaarlijke situatie ontstaat. Het boek eindigt, maar ik had nog zoveel vragen. Hoe gaat het met Elizabeth? Zou ze ooit meer begrip van haar moeder krijgen?

Hetzelfde geldt eigenlijk voor ‘Lieve Celine’ van Hanna Bervoets. Het boek eindigt in Las Vegas, er gebeurde wat en toen: uit! Maar hoe ging datgene wat er ging gebeuren? En werd Brooke later weer herenigd met haar zus? Wat zijn de gevolgen van haar daden? Ook weer zoveel vragen, waarvan ik hoop dat Hanna Bervoets toch ooit met een vervolg komt.

‘De kick’ van Helen Vreeswijk las ik laatst. Ik werd somber van de meedogenloze karakters. Hoe zou het met ze verdergaan? Zouden ze een confrontatie aan durven gaan met de slachtoffers? Kunnen ze hun leven alsnog opbouwen na hun gruweldaden? En hebben ze eigenlijk écht spijt?!

‘De amulet’ van Simone van der Vlugt heb ik als tiener bijna stukgelezen. Prachtig historisch verhaal over de jonge Nina, die moet vluchten vanwege de dreigende heksenvervolgingen die aan de orde van de dag zijn in het middeleeuwse Duitsland. Ze verkleedt zich als man, om zo beschermt te zijn tegen mannen, reist met Max mee en komt later terecht in een zigeunerkamp. Ze wordt liefdevol opgenomen, maar die dreigende heksenvervolgingen en beschuldigingen blijven Nina achtervolgen. Hoe zou het met haar verder gegaan zijn toen ze de poorten van de stad uitliep op die laatste pagina? Ik vroeg het mij vroeger al af, nu nog steeds.

Heb jij dat gevoel ook wel eens? Dat je denkt: ik hoop dat er ooit een vervolg op dit boek komt… ?

3 reacties

 • 11 september, 2014 om 10:08
  Ellis zegt:

  Ja, dat heb ik inderdaad ook wel eens. Karakters kunnen echt in je hoofd blijven wonen!


 • 11 september, 2014 om 10:35
  rianne zegt:

  Ja, en ik vind het eigenlijk best vaak voorkomen bij de boeken die ik lees. Ik hou van RL verhalen en vaak eindigen die vrij abrupt en je blijft dan inderdaad met best veel vragen zitten.


  rianne
  Beantwoorden

 • 14 september, 2014 om 10:08
  José zegt:

  Oh inderdaad, de titel die mij het eerst te binnen schiet waar ik wel meer over en van zou willen lezen is Onderhuids van Julia Keller. Maar er zijn er vast en zeker meer waar ik een vervolg op zou willen lezen. Teken dat we meeleven met karakters 😉


Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: