Last minute van Linda van Rijn

last minute coverBij warme dagen lees ik graag wat makkelijks. Ik had al eeuwen ‘Last minute’ van Linda van Rijn in mijn bezit. Wisselende recensies trokken mij niet echt over de streep en “vakantie-thrillers” zijn niet altijd de beste thrillers heb ik geleerd.

Susan en Hugo zijn bijna vijf jaar getrouwd. Susan wil Hugo verrassen met een weekje Hurghada. Ze regelt oppas voor de kleine Stijn en samen met Hugo vertrekt ze naar Egypte. Hugo is in zijn nopjes, want nu kan hij eindelijk weer eens gaan duiken.  Maar de duikinstructeur is een oude bekende van Susan…

Susan blijkt nogal een verleden te hebben en duikinstructeur Johnny is daar een belangrijk onderdeel van. Susan kan niet meer genieten. Ze doet haar best om Johnny onder controle te houden, maar moet tegelijkertijd de schijn ophouden voor haar man Hugo, iets wat steeds moeilijker gaat.

Je kunt  ‘Last minute’ gewoon lezen als tijdverdrijf (of om je Goodreads-challenge weer eens wat op te krikken 😉 ). Op die manier is er weinig aan de hand. Het boek leest vlotjes weg, het is niet saai. Na een middagje of avond heb je het boek ook wel uit. Maar dat is het dan ook wel. Het is net zoiets als met een aflevering van een sitcom. Je kijkt, je bent weer een half uur verder, maar morgen ben je weer vergeten waar het over ging. Dat dus.

Het is een vakantiethriller, vakantievermaak, lectuur whatever, maar ook dan kun je je wel iets meer je best doen als auteur vind ik. De personages blijven vlak, de dialogen zijn knullig. De passages met de actie zijn lastig te volgen. De manier hoe de auteur deze passages formuleert is namelijk nogal onduidelijk. Hierdoor moest ik een paar keer de pagina overlezen, om te lezen wat er nou werkelijk stond. De zinnen weven hierin niet feilloos in elkaar tot een kloppend geheel.

Het einde, de clou, het lag voor de hand dat het zo zou aflopen. Ik vond het allemaal net wat te simpel afgewerkt. De passages rondom het duiken vond ik dan weer wel fascinerend en beklemmend beschreven. Diep onder water ben je machteloos als er iets misgaat. Ik vind daarom de kaft ook heel treffend gekozen. Ook de setting Hurghada vond ik leuk gekozen. Maar jammer genoeg speelt het boek daar maar voor de helft af.

Als leesmateriaal op een bloedhete dag onder de parasol is ‘Last minute’ best okay, niet teveel bij nadenken en gewoon lekker weglezen.


Reageer op: Last minute van Linda van Rijn

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten