Leesdame vraagt zich af… heb jij wel eens een blogblunder gemaakt?

blogblunderWelkom weer bij de rubriek ‘Leesdame vraagt zich af…’ Ik zit altijd vol vragen. Zoals algemene vragen over boeken en/of lezen. Maar soms ook iets over bloggen, of iets over jouw leesrituelen. Soms zijn de vragen heel makkelijk, soms wat moeilijk. Kortom: ik vraag me iets af én ik lees graag jouw antwoord!

Blunders… Een leuk onderwerp in een (online) magazine en vaak vermakelijk om te lezen, maar de blunders van jezelf toegeven ligt toch weer iets anders wat betreft vermaak haha. Maar goed, vandaag gaan we met de billen bloot: heb jij wel eens een blogblunder gemaakt?

Een paar van mijn blogblunders…
Laatst nog, toen ik uitgeverij A mailde met een vraag over een bepaald boek en de uitgeverij heel snel en vriendelijk terug mailde dat ik waarschijnlijk toch bij uitgeverij B moest zijn. Ik had per ongeluk in de adresregel het verkeerde e-mailadres aangeklikt.

Ik kan me ook nog  herinneren dat ik in een ‘opruimbui’ in mijn mailbox per ongeluk een digitale proefdruk verwijderde. Kon ik om een nieuwe vragen bij de uitgeverij, gelukkig had de pr-dame aan de andere kant van de lijn ooit hetzelfde meegemaakt.

Of in de war zijn met namen en titels
De columnbundel van Sylvia Witteman ‘Er speelde nog nét geen draaiorgel’ steevast schrijven als: ‘Er stond nog nét geen draaiorgel’. Of bij een leeservaring de hoofdpersoon per ongeluk een paar keer de naam van de auteur geven.

Later kan ik dan om mezelf lachen en een foutje maken is natuurlijk menselijk, maar op zo’n moment voel ik me dan wel een beetje stom als ik merk dat zo’n fout al een paar dagen online staat.

En jij?
Heb jij wel eens een blogblunder gemaakt? Ik hoop natuurlijk dat je ‘ja’ zegt 😉


5 reacties

 • 15 oktober, 2018 om 09:03
  Veronique zegt:

  Ja… Ik schreef bij de recensie van het boek ‘Uit het niets ‘ steeds ‘Alles of niets’ ook naar de uitgever. Ik voelde me echt zo dom. En qua wordpress… ooit helemaal in paniek… Ik had achter de schermen een map verplaatst. Ik dacht van een plugin… bleek ik ook de hoofdmap verplaatst te hebben. Waardoor de hele website weg was. Paniek natuurlijk. Haha gelukkig allemaal goed gekomen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Veronique Beantwoorden

  • 15 oktober, 2018 om 15:48
   Leesdame zegt:

   Wat fijn om te lezen dat ik niet de enigste ben 🙂
   En ja, die paniek snap ik als er iets technisch misgaat achter de schermen!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 15 oktober, 2018 om 19:45
  Annelies zegt:

  Ik heb ook wel eens de namen van hoofdpersonages verkeerd geschreven en ook die van de auteur waar ik persoonlijk mailcontact mee gehad had… Mijn meest recente “blunder”, als je het zo kunt noemen, is mijn winactie van vorige week. Ik mocht een duo-ticket weggeven voor het Huis van het Spannende Boek van uitgeverij Lannoo in Gent en er deed welgeteld één serieuze kandidaat mee, die achteraf niet bleek te kunnen gaan. Wel een beetje lullig als je dan de uitgeverij moet mailen met het bericht dat er eigenlijk geen kandidaat was voor hun prijs…

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

  • 16 oktober, 2018 om 18:18
   Leesdame zegt:

   Ik vind het toch een opluchting dat ik niet de enige ben die hiermee wel eens in de fout gaat. Wat betreft namen enzo 🙂

   Ja, dat is een ook een beetje een verlegen moment, al was het geen blunder van jou, dat je moet mailen dat je geen kandidaat hebt. Maar kan me voorstellen dat het wel raar is om dit nieuws aan een uitgeverij te mailen.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 3 november, 2018 om 14:13
  zwartraafje zegt:

  Ik heb me eens vergist bij de trekking van een winnaar. Waardoor ik die een dag te vroeg had bekendgemaakt. Vaak ontdek ik ook maanden later nog een typfout in een recensie. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren al meermaals ondervonden dat het ook bij uitgeverijen wel eens durft mis te lopen en ze daardoor heel inschikkelijk zijn wanneer er bij een blog eens iets fout gaat.

  Ikhartje(0) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

Reageer op: Leesdame vraagt zich af… heb jij wel eens een blogblunder gemaakt?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten