15 oktober 2018

Leesdame vraagt zich af… heb jij wel eens een blogblunder gemaakt?

Welkom weer bij de rubriek ‘Leesdame vraagt zich af…’ Ik zit altijd vol vragen. Zoals algemene vragen over boeken en/of lezen. Maar soms ook iets over bloggen, of iets over jouw leesrituelen. Soms zijn de vragen heel makkelijk, soms wat moeilijk. Kortom: ik vraag me iets af én ik lees graag jouw antwoord!

Blunders… Een leuk onderwerp in een (online) magazine en vaak vermakelijk om te lezen, maar de blunders van jezelf toegeven ligt toch weer iets anders wat betreft vermaak haha. Maar goed, vandaag gaan we met de billen bloot: heb jij wel eens een blogblunder gemaakt?

Een paar van mijn blogblunders…

Laatst nog, toen ik uitgeverij A mailde met een vraag over een bepaald boek en de uitgeverij heel snel en vriendelijk terug mailde dat ik waarschijnlijk toch bij uitgeverij B moest zijn. Ik had per ongeluk in de adresregel het verkeerde e-mailadres aangeklikt.

Ik kan me ook nog  herinneren dat ik in een ‘opruimbui’ in mijn mailbox per ongeluk een digitale proefdruk verwijderde. Kon ik om een nieuwe vragen bij de uitgeverij, gelukkig had de pr-dame aan de andere kant van de lijn ooit hetzelfde meegemaakt.

Of in de war zijn met namen en titels

De columnbundel van Sylvia Witteman ‘Er speelde nog nét geen draaiorgel’ steevast schrijven als: ‘Er stond nog nét geen draaiorgel’. Of bij een leeservaring de hoofdpersoon per ongeluk een paar keer de naam van de auteur geven.

Later kan ik dan om mezelf lachen en een foutje maken is natuurlijk menselijk, maar op zo’n moment voel ik me dan wel een beetje stom als ik merk dat zo’n fout al een paar dagen online staat.

En jij?

Heb jij wel eens een blogblunder gemaakt? Ik hoop natuurlijk dat je ‘ja’ zegt 😉

5 reacties

 • 15 oktober, 2018 om 09:03
  Veronique

  Ja… Ik schreef bij de recensie van het boek ‘Uit het niets ‘ steeds ‘Alles of niets’ ook naar de uitgever. Ik voelde me echt zo dom. En qua wordpress… ooit helemaal in paniek… Ik had achter de schermen een map verplaatst. Ik dacht van een plugin… bleek ik ook de hoofdmap verplaatst te hebben. Waardoor de hele website weg was. Paniek natuurlijk. Haha gelukkig allemaal goed gekomen.  • 15 oktober, 2018 om 15:48
   Leesdame

   Wat fijn om te lezen dat ik niet de enigste ben 🙂
   En ja, die paniek snap ik als er iets technisch misgaat achter de schermen! • 15 oktober, 2018 om 19:45
  Annelies

  Ik heb ook wel eens de namen van hoofdpersonages verkeerd geschreven en ook die van de auteur waar ik persoonlijk mailcontact mee gehad had… Mijn meest recente “blunder”, als je het zo kunt noemen, is mijn winactie van vorige week. Ik mocht een duo-ticket weggeven voor het Huis van het Spannende Boek van uitgeverij Lannoo in Gent en er deed welgeteld één serieuze kandidaat mee, die achteraf niet bleek te kunnen gaan. Wel een beetje lullig als je dan de uitgeverij moet mailen met het bericht dat er eigenlijk geen kandidaat was voor hun prijs…  • 16 oktober, 2018 om 18:18
   Leesdame

   Ik vind het toch een opluchting dat ik niet de enige ben die hiermee wel eens in de fout gaat. Wat betreft namen enzo 🙂

   Ja, dat is een ook een beetje een verlegen moment, al was het geen blunder van jou, dat je moet mailen dat je geen kandidaat hebt. Maar kan me voorstellen dat het wel raar is om dit nieuws aan een uitgeverij te mailen. • 3 november, 2018 om 14:13
  zwartraafje

  Ik heb me eens vergist bij de trekking van een winnaar. Waardoor ik die een dag te vroeg had bekendgemaakt. Vaak ontdek ik ook maanden later nog een typfout in een recensie. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren al meermaals ondervonden dat het ook bij uitgeverijen wel eens durft mis te lopen en ze daardoor heel inschikkelijk zijn wanneer er bij een blog eens iets fout gaat.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: