12 oktober 2018

Deze films heb ik laatst gezien…

De laatste tijd maak ik weer wat meer tijd om lekker te gaan zitten voor een film. Liefst zo laat mogelijk, dan hoef ik niks meer te doen en het is heerlijk rustig om mij heen. Vandaar dat ik regelmatig de nachtfilm kijk op NPO 2 of tegen middernacht nog rustig een film aantik op Netflix.

Ik heb niet een vast genre wat ik graag kijk, ik wissel nogal. Van grote publiekstrekker tot een kleine ingetogen filmhuisfilm. Van romantische comedy tot een thriller. De meeste films die ik kijk zijn trouwens Nederlands. Er zit vaak pulp tussen, maar soms tref je ook een juweel. Kijk je mee naar mijn lijstje?

Verdwijnen

Deze film keek ik op televisie op NPO 2, hij kwam tegen middernacht. Rifka Lodeizen speelt de hoofdrol. Roos bezoekt haar moeder in Noorwegen. Dit doet ze maar één keer per jaar. Ze zijn erg afstandelijk naar elkaar toe. Roos heeft dit keer slecht nieuws en ze zoekt naar het juiste moment om dit nieuws te delen.

Roos heeft ook een halfbroertje, die houdt zich bezig met klanken verzamelen van bijvoorbeeld ijspegels. De beelden van het landschap in Noorwegen zijn prachtig in deze film! Ik vond het een hele aparte en melancholieke film.

Hartenstrijd

Een totaal ander soort film was Hartenstrijd. Deze keek ik in de herhaling tegen middernacht op Net 5. Het verhaal is simpel. Jennifer Hofman speelt de motoragente Tina die gedumpt wordt. Tina wil daarna geen vastigheid meer, maar alleen oppervlakkig daten (seks dus). Sven heeft net een weddenschap afgesloten dat hij vijf dates zal doorstaan zonder seks.

Hij en Tina gaan daten. Tina wil juist wel seks en dat krijgt ze niet. Dit is frustrerend. Gelukkig kan ze terecht bij haar beste vriendin. Het is een typische en simpele Nederlandse romcom, hij kijkt lekker weg, maar is ook heel voorspelbaar.

Enough

Deze thriller met J.Lo keek ik op Netflix. Slim ontmoet de liefde van haar leven. Ze trouwen, kopen een droomhuis en krijgen een lief dochtertje, maar dan slaat het karakter van haar echtgenoot radicaal om. Hij slaat haar en hij vindt dat hij daar het recht toe heeft. Slim besluit voor zichzelf op te komen en vlucht met haar dochtertje.

Haar man is het daar beslist niet mee eens en wil haar opsporen. Hij is eng en manipulatief en er ontstaat een zenuwslopend kat- en muisspel. De film is erg spannend en kijkt makkelijk weg. Het geraffineerde  gedrag van Slim’s man deed me denken aan de man uit de thriller ‘Achter gesloten deuren’.

Zadelpijn

Een Nederlandse telefilm, gezien tegen middernacht op NPO 2. Er zitten grote namen in deze film, waaronder Monique van de Ven en Renée Fokker. Het verhaal bevat veel personages en de film is te kort om alle personages goed uit te diepen.

Een vriendinnengroep fietst elk jaar samen in Frankrijk. Hun vriendschap lijkt in het begin heel close, maar schijn bedriegt. Dit leidt tot conflicten. De film keek gemakkelijk weg, hoewel de gebeurtenissen heftig zijn, blijft de sfeer in de film toch luchtig. Zadelpijn is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lisa van Sambeek. Als ik zoek naar trailers van deze film krijg ik alleen trailers van theaterversies te zien.

Bella Donna’s

Verreweg de meest flauwe film van het rijtje. Gezien op Netflix. Amy, Jasmijn en Sasha besluiten na het overlijden van hun beste vriendin Donna haar bucketlist af te maken. Parachutespringen, autoracen en een trouwjurk stelen. Dit leidt tot hilarische en vooral hysterische situaties. In het begin is dat nog grappig, later wordt het overdreven spel van de dames irritant.

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: