Deze films heb ik laatst gezien…

verdwijnen coverDe laatste tijd maak ik weer wat meer tijd om lekker te gaan zitten voor een film. Liefst zo laat mogelijk, dan hoef ik niks meer te doen en het is heerlijk rustig om mij heen. Vandaar dat ik regelmatig de nachtfilm kijk op NPO 2 of tegen middernacht nog rustig een film aantik op Netflix.

Ik heb niet een vast genre wat ik graag kijk, ik wissel nogal. Van grote publiekstrekker tot een kleine ingetogen filmhuisfilm. Van romantische comedy tot een thriller. De meeste films die ik kijk zijn trouwens Nederlands. Er zit vaak pulp tussen, maar soms tref je ook een juweel. Kijk je mee naar mijn lijstje?

Verdwijnen
Deze film keek ik op televisie op NPO 2, hij kwam tegen middernacht. Rifka Lodeizen speelt de hoofdrol. Roos bezoekt haar moeder in Noorwegen. Dit doet ze maar één keer per jaar. Ze zijn erg afstandelijk naar elkaar toe. Roos heeft dit keer slecht nieuws en ze zoekt naar het juiste moment om dit nieuws te delen.

Roos heeft ook een halfbroertje, die houdt zich bezig met klanken verzamelen van bijvoorbeeld ijspegels. De beelden van het landschap in Noorwegen zijn prachtig in deze film! Ik vond het een hele aparte en melancholieke film.

Hartenstrijd
Een totaal ander soort film was Hartenstrijd. Deze keek ik in de herhaling tegen middernacht op Net 5. Het verhaal is simpel. Jennifer Hofman speelt de motoragente Tina die gedumpt wordt. Tina wil daarna geen vastigheid meer, maar alleen oppervlakkig daten (seks dus). Sven heeft net een weddenschap afgesloten dat hij vijf dates zal doorstaan zonder seks.

Hij en Tina gaan daten. Tina wil juist wel seks en dat krijgt ze niet. Dit is frustrerend. Gelukkig kan ze terecht bij haar beste vriendin. Het is een typische en simpele Nederlandse romcom, hij kijkt lekker weg, maar is ook heel voorspelbaar.

Enough
Deze thriller met J.Lo keek ik op Netflix. Slim ontmoet de liefde van haar leven. Ze trouwen, kopen een droomhuis en krijgen een lief dochtertje, maar dan slaat het karakter van haar echtgenoot radicaal om. Hij slaat haar en hij vindt dat hij daar het recht toe heeft. Slim besluit voor zichzelf op te komen en vlucht met haar dochtertje.

Haar man is het daar beslist niet mee eens en wil haar opsporen. Hij is eng en manipulatief en er ontstaat een zenuwslopend kat- en muisspel. De film is erg spannend en kijkt makkelijk weg. Het geraffineerde  gedrag van Slim’s man deed me denken aan de man uit de thriller ‘Achter gesloten deuren’.

Zadelpijn
Een Nederlandse telefilm, gezien tegen middernacht op NPO 2. Er zitten grote namen in deze film, waaronder Monique van de Ven en Renée Fokker. Het verhaal bevat veel personages en de film is te kort om alle personages goed uit te diepen.

Een vriendinnengroep fietst elk jaar samen in Frankrijk. Hun vriendschap lijkt in het begin heel close, maar schijn bedriegt. Dit leidt tot conflicten. De film keek gemakkelijk weg, hoewel de gebeurtenissen heftig zijn, blijft de sfeer in de film toch luchtig. Zadelpijn is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lisa van Sambeek. Als ik zoek naar trailers van deze film krijg ik alleen trailers van theaterversies te zien.

Bella Donna’s
Verreweg de meest flauwe film van het rijtje. Gezien op Netflix. Amy, Jasmijn en Sasha besluiten na het overlijden van hun beste vriendin Donna haar bucketlist af te maken. Parachutespringen, autoracen en een trouwjurk stelen. Dit leidt tot hilarische en vooral hysterische situaties. In het begin is dat nog grappig, later wordt het overdreven spel van de dames irritant.


3 reacties

Reageer op: Deze films heb ik laatst gezien…

Geef hier je reactie




Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten