Leesdame vraagt zich af… hoe denk jij over seks in boeken?

seks in boeken

Welkom weer bij de rubriek ‘Leesdame vraagt zich af…’ Ik zit altijd vol vragen. Zoals algemene vragen over boeken en/of lezen. Maar soms ook iets over bloggen, of iets over jouw leesrituelen. Soms zijn de vragen heel makkelijk, soms wat moeilijk. Kortom: ik vraag me iets af én ik lees graag jouw antwoord!

Boeken gaan over het leven en seks hoort ook bij het leven. Logisch dus dat het fenomeen seks wel eens voorbijkomt in het boek wat je leest. Maar de manier waarop verschilt nogal vaak. Soms is het heel expliciet, maar het kan ook heel suggestief gebracht worden.

Suggestief en ingetogen
Als ik een erotische passage tegenkom in een boek verwacht ik vaak wel dat het iets toevoegt aan het verhaal en dat het een logisch gevolg is van de omstandigheden in het verhaal. Soms is dat niet zo, dan voelt het overbodig. Dan lijkt het alsof de auteur de erotische passages gebruikt om het boek spectaculairder te maken. Of simpelweg met de gedachte: ‘seks verkoopt’ (iets met Heleen en een dagboek).

Dan is er nog het genre erotische roman. Als je zo’n boek oppakt, dan weet je dat je seks tegen gaat komen. Maar ook hierin heb je verschillen in, zelf let ik er meestal op of het goed gedoseerd gebracht wordt. Dus tussen de erotische passages door ook een inhoudelijk verhaal, waarin intelligente personages de hoofdrol in spelen.

De boeken die ik in dit genre vrij hoog waardeerde, hadden trouwens allemaal één ding gemeen: de erotische passages waren vaak suggestief en ingetogen en het ging vaker meer om de emoties, dan om de handelingen zelf.

Maar hoe denk jij over seks in boeken?
Zie je het als een toevoeging? Vind je het mooi, of juist niet? En wanneer vind je het overbodig worden? Ik ben benieuwd naar jullie gedachtes hierover!

 

Bron foto: Pixabay.com

2 reacties

 • 29 oktober, 2018 om 21:32
  Bianca zegt:

  Het ligt eraan in wat voor soort boek. Soms zie ik het voorbij komen in een thriller en dan vind ik het niet echt nuttig. Als een boek over een liefdesrelatie gaat, kan het wel een toevoeging zijn, maar dan het liefst niet te expliciet. En er moet voor mij inderdaad ook wel een goed inhoudelijk verhaal achter zitten, anders wordt het al gauw too much. Soms heb ik wel een guilty pleasure boek waarbij het achtergrondverhaal wat zwakker is, maar meestal heb ik liever wel een goede verhaallijn naast de seksuele verhouding. .

  Ikhartje(1) deze reactie

  Bianca Beantwoorden

  • 29 oktober, 2018 om 22:58
   Leesdame zegt:

   Mooi en duidelijk antwoord Bianca. Ik herken me wel in wat je schrijft.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Leesdame vraagt zich af… hoe denk jij over seks in boeken?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten