27 oktober 2018

Ik wil jou(w) baby! van Wendy Louise

Achter deze sprankelende kaft schuilt de nieuwste roman van Wendy Louise. Deze roman speelt zich af op Mallorca en in Amsterdam.

Sara Visser uit Amsterdam heeft het goed voor elkaar. Ze runt het hotel ‘Hoteldebotel’ en geniet van een vrij leven. Toch mist ze iets: een kindje. Ze wil alleen geen man, nee, Sara wil bewust een alleenstaande moeder worden. Hiervoor bedenkt ze een geraffineerd plan, zwanger raken van haar beste vriend Alejandro in Mallorca en dan weer vertrekken. Maar eenmaal in Mallorca loopt alles toch anders dan verwacht. Liefde, list, bedrog en verdriet komen voorbij in Sara’s leven.

Gevoelig thema

Wendy Louise heeft heel wat werk en tijd gestopt in het schrijven van dit boek. Alles legt ze zeer uitgebreid uit, met name de locaties in het boek. Wendy Louise is goed thuis op het eiland Mallorca en aan het eind van het boek weet je net zo goed de weg als hoofdpersoon Sara.

Het verhaal begint met een gevoelige kwestie: Sara wil een kindje en wil dit voor elkaar krijgen met een listig plannetje. Haar beste vriend Alejandro verleiden tot seks en later het kindje alleen opvoeden.

In het begin had ik wat moeite met dit thema, omdat ik vind dat het een beetje ‘not done’ is om zoiets af te dwingen. Gelukkig komt Sara daar zelf ook op tijd achter. Daarbij gaat het ‘Ik wil jou(w) baby!’ ook over meer dingen. Zoals eerlijkheid in relaties, leren loslaten en opnieuw beginnen, maar ook thema’s zoals angst, rouw en verdriet komen voorbij.

Leuk, maar…

Wendy Louise gebruikt originele invalshoeken en in het verhaal kom je bij een aantal belangrijke momenten aan in Sara’s leven. Daar zitten een paar gevoelige momenten tussen waar je doorheen vliegt!

Maar een kritisch punt heb ik ook. Tussen de belangrijke gebeurtenissen worden de hoofdstukken vooral opgevuld met herhalingen. Veel seks, uitkleden, kussen, masserende tongen, verleiden, en (veel) schaterlachen. Dit gaat dan door tot er weer een belangrijke wending komt.

In het begin is dit nog wel te doen, maar op den duur werd dit herhalende patroon wat eentonig. Gezien ook de omvang van dit boek had er her en der wel wat erotische passages geschrapt mogen worden naar mijn mening. Dit had het verhaal vlotter en nog krachtiger gemaakt!

Romantisch

‘Ik wil jou(w) baby!’ is een boek uit het romantische genre. Elk hoofdstuk begint met een wijze quote, deze quote slaat op hetgeen wat gaat gebeuren in het betreffende hoofdstuk. Als je houdt van een roman die zich afspeelt op een zonnig eiland en geen moeite hebt met veel erotische stukjes dan is ‘Ik wil jou(w) baby!’ iets voor jou