Leesdame vraagt zich af… lees jij liever buiten of binnen?

buitenlezenWelkom weer bij de rubriek ‘Leesdame vraagt zich af…’ Ik zit altijd vol vragen. Zoals algemene vragen over boeken en/of lezen. Maar soms ook iets over bloggen, of iets over jouw leesrituelen. Soms zijn de vragen heel makkelijk, soms wat moeilijk. Kortom: ik vraag me iets af én ik lees graag jouw antwoord!

De herfst is weer begonnen. Ik lees her en der berichten van lezers dat ze het heerlijk vinden om weer met een deken en een kop thee in de bank te lezen. Maar je leest ook berichten van lezers die juist balen dat ze nu niet meer in de tuin kunnen lezen. Hoe zit dat bij jou?

Een echte buitenlezer
Ik lees in de zomer meer boeken dan in de winter. Als ik buiten zit in het zonnetje, of onder de parasol dan lees ik rustig een half boek op één middag. Ook na het avondeten ga ik vaak in het avondzonnetje nog wat lezen. Buiten lezen vind ik heerlijk, geen afleiding, lekker beschut in de tuin en ik voel me dankzij de buitenlucht ook niet snel duf.

Als ik binnen lees, dan heb ik geen rust in mijn kont. Overal vind ik afleiding. De telefoon die gaat, de laptop die aangeeft dat er mail is. Post in de brievenbus die ik gelijk eruit wil halen. Of als ik eindelijk zit met een boek en denk: misschien moet ik toch even dit en dat doen voordat ik ga lezen… Uiteindelijk lees ik tijdens de wintermaanden vooral ’s avonds en dan voornamelijk in bed voor het slapengaan.

Hoe zit dit bij jou?
Lees jij liever buiten of binnen? En herken je dat gevoel van geen rust hebben tijdens het lezen omdat er steeds iets is wat je aandacht vraagt?

 

Bron foto: Pixabay.com

8 reacties

 • 23 oktober, 2018 om 19:30
  Lalagè zegt:

  Buiten lezen is fijn, maar het liefst zit ik toch binnen in mijn eigen stoel. Verder lees ik graag in de trein, tenzij er iemand met z’n been zit te wiebelen of er mensen heel hard praten of degene tegenover me wel erg enthousiast op z’n telefoon bezig is. Maar meestal valt het mee en vind ik het jammer als de trein aankomt op het station waar ik uit moet stappen.
  Die onrust herken ik wel. Maar het mooie van lezen is juist dat het niet zo geeft als je even wegdroomt, want je kunt gewoon op je eigen tijd weer teruggaan naar het verhaal.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

  • 24 oktober, 2018 om 17:52
   Leesdame zegt:

   Dat is ook weer zo, al moet ik wel zeggen dat bepaalde afleidingen ervoor kunnen zorgen dat ik soms helemaal geen zin meer heb om te lezen. Dan kom ik er een hele dag niet meer aan toe.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 23 oktober, 2018 om 20:27
  Annelies zegt:

  Ik zit het liefst gezellig binnen. Buiten ben ik juist sneller afgeleid, of het is te warm, te koud, …

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 24 oktober, 2018 om 13:10
  Geertrude zegt:

  Ik lees vooral ’s ochtends vroeg (even rustig wakker worden) en ’s avonds (lekker ontspannen voor het slapen gaan), maar wáár dat is doet er niet echt toe. Op dit moment lees ik vooral buiten, maar daar ben ik dan ook bijna de hele dag. Dat is het voordeel van op Curaçao verblijven/wonen (nu nog tijdelijk, volgend jaar definitief).

  Ikhartje(0) deze reactie

  Geertrude Beantwoorden

  • 24 oktober, 2018 om 17:50
   Leesdame zegt:

   Oh wat heerlijk, vandaar dat je nu buiten kunt lezen. Hier is het vandaag koud en nat, echt Hollands herfstweer haha. ’s Ochtends lezen doe ik eigenlijk zelden, maar het klinkt wel als een lekker rustige manier om de dag te beginnen.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 28 oktober, 2018 om 19:33
  Johanna (theonlymrsjo) zegt:

  Weet je dat ik hier eigenlijk nooit echt bij stil heb gestaan? Maar ik denk dat ik inderdaad ook in de zomer meer lees dan in de winter. En dat komt met name omdat ik enorm gesteld ben op natuurlijk licht. Dus los van af ik dan binnen of buiten zit.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Johanna (theonlymrsjo) Beantwoorden

  • 28 oktober, 2018 om 21:01
   Leesdame zegt:

   Daarom verzin ik ook dit soort vragen, zodat je er wel een keer bij stilstaat 😉
   Dank je wel voor je antwoord!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Leesdame vraagt zich af… lees jij liever buiten of binnen?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten