Leesdame vraagt zich af… hoe gaat het met jouw leesuitdaging?

challenge trapWelkom bij de nieuwe rubriek ‘Leesdame vraagt zich af…’ Ik zit altijd vol vragen. Zoals algemene vragen over boeken en/of lezen. Maar soms ook iets over bloggen, of iets over jouw leesrituelen. Soms zijn de vragen heel makkelijk, soms wat moeilijk. Kortom: ik vraag me iets af én ik lees graag jouw antwoorden 🙂

Deze week vraag ik me af hoe het gaat met jullie leesuitdaging van dit jaar? Doe je mee aan een leesuitdaging en welke uitdaging? Loop je achter, of juist voor op schema? Is het een persoonlijke leesuitdaging, of doen honderden mensen mee?

Mijn leesuitdaging
Natuurlijk geef ik zelf ook antwoord op mijn vraag! Ik doe dit jaar mee aan de Goodreads-challenge en die staat op 104 boeken ingesteld. Ik sta drie boeken achter op schema, maar ik verwacht dit nog wel in te kunnen halen komende tijd.

Ik zie deze Goodreads-challenge meer als richtlijn, dan als ‘dwang’. Daarbij vind ik het gewoon leuk om te tellen en om ergens naartoe te werken dit jaar met betrekking tot het lezen van boeken. Het motiveert én stimuleert mij om vaker een boek op te pakken!

En nu mag jij vertellen… 🙂 Hoe gaat het met jouw leesuitdaging(en) van 2018? 

 

Foto is van Pixabay.com

18 reacties

 • 1 oktober, 2018 om 08:55
  Jenn zegt:

  Haha, ik doe ook een goodreadschallenge, had hem op 30 gezet. Gisteren las ik boek 73 uit.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Jenn Beantwoorden

 • 1 oktober, 2018 om 09:46
  LiefdevoorboekenAmanda zegt:

  Ja gaat hier best goed. 65 boeken wil ik lezen en heb er nu 54 gelezen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  LiefdevoorboekenAmanda Beantwoorden

 • 1 oktober, 2018 om 11:45
  lauraalblas1 zegt:

  Ik doe mee met de Hebban Reading Challenge. Al drie jaar op rij heb ik daar mijn doel op 15 boeken gezet en het lijkt erop dat ik het dit jaar eindelijk ga halen – woehoe! Ik heb nu namelijk 14 boeken gelezen en was nog niet van plan te stoppen.

  (Als ik alle voorleesboeken meereken, heb ik het trouwens al lang en breed gehaald ;))

  Ook grappig: ik heb ook een blog geschreven over leesuitdagingen (of eigenlijk meer specifiek over de Hebban Reading Challenge en mijn boek) en die staat voor overmorgen ingepland 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  lauraalblas1 Beantwoorden

 • 1 oktober, 2018 om 19:42
  Annelies zegt:

  Ik zit goed op schema. Ik ga dit jaar voor 75 boeken.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 1 oktober, 2018 om 20:14
  Lalagè zegt:

  Ik had juist het voornemen om minder te lezen. Vorig jaar lukte dat niet, maar dit jaar gaat dat wel lukken. Dat komt doordat ik meer energie heb om leuke dingen buiten de deur te doen, een goed teken dus!
  Verder lees ik weer veel te weinig uit de voorgenomen categorieën… voor mijn leesreis om de wereld ben ik nu met het derde boek van dit jaar bezig en van de provincies heb ik er ook nog maar drie gehad dit jaar. Dat schiet dus niet op. En boeken uit de kast lezen gaat ook niet zo vlug als je ondertussen vrolijk nieuwe boeken erbij koopt en krijgt… Ik heb alweer een klein lijstje met voornemens voor 2019. Nouja, we zien wel wat ervan komt. In elk geval geniet ik momenteel enorm van wat ik lees (Anna Karenina en An unnecessary woman) en daar gaat het om.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

  • 1 oktober, 2018 om 21:56
   Leesdame zegt:

   Ik heb al die categorieën juist laten varen. Dat haalde aardig wat druk van de ketel. Ik wou een reis langs alle provincies maken, maar dan kwamen er weer andere boeken tussen die voorgingen.

   Maar wat goed dat je meer energie hebt voor andere dingen! Ik zeg altijd: lezen is leuk, maar leven ook 🙂 Ik doe ook bewust dingen naast het lezen van boeken en ga ook graag de deur uit, maar ’s avonds dan toch altijd weer opgekruld in bed met een boek. 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 3 oktober, 2018 om 08:29
  Annemieke zegt:

  Ik had mijn challenge op 60 gezet maar heb gisteren boek 162 uitgelezen. Ik heb mijn challenge dan ook in Augustus maar eens opgehoogd naar 200. Begin van het jaar wilde ik geen druk, vandaar ook de 60. Dat is dan dus ook gelukt haha.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annemieke Beantwoorden

  • 3 oktober, 2018 om 17:56
   Leesdame zegt:

   Wat mooi opgelost 🙂 En ik snap je wel, van dat geen druk willen voelen. Maar lekker dat je zoveel tijd hebt gehad om te lezen dit jaar 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 3 oktober, 2018 om 10:56
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik doe eigenlijk nooit mee aan uitdagingen en challenges. Ik vind het leven al uitdagend van zichzelf. Daar hoef ik geen extra challenges bij ; )

  Ikhartje(1) deze reactie

  Nicole Orriëns Beantwoorden

 • 4 oktober, 2018 om 17:39
  zwartraafje zegt:

  Ik had mijn Goodreads-challenge wat lager ingesteld dan vorig jaar vermits het lezen wat minder vlot gaat dan enkele jaren geleden. De uitdaging stond op 100 en ik heb er ondertussen 110 gelezen. Daarnaast doe ik ook mee aan de Verbeelding Bookchallenge die wordt georganiseerd door een Belgische Blogster die aan het begin van het jaar een lijstje met 30 opdrachten uitwerkt. Bijvoorbeeld: ‘Een boek van een auteur die dit decennia is overleden’ of ‘Een boek dat zich afspeelt op een eiland.’. Ik heb er momenteel al 28 kunnen afvinken. Voor één van de resterende twee opdrachten heb ik al een idee voor het andere nog niet. Maar ik ga niet tegen mijn zin een boek lezen dat me niet aanspreekt om toch maar die uitdaging te kunnen vervolledigen. Daar heb ik geen zin in. Er staan immers nog veel te veel boeken op me te wachten die ik wél wil lezen. 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

  • 6 oktober, 2018 om 23:23
   Leesdame zegt:

   Wat klinkt dat interessant, Verbeelding Bookchallenge 🙂 Ik begrijp dat je liever niet met druk een bepaald boek wil lezen als er nog zoveel klaarliggen die je wél wilt lezen. Aan de andere kant, het zijn er nog maar twee hé en je hebt nog zo’n drie maandjes, wie weet lukt het toch 🙂 Kan ik je misschien helpen met die ene categorie waar je nog geen boek voor hebt?

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 16 oktober, 2018 om 16:23
  Floor zegt:

  Ik heb die van mij een paar keer opgeschroefd, omdat ik het steeds veel te snel haalde dan dat ik had verwacht haha! Komt doordat ik prentenboeken ook weer helemaal herontdekt heb! Inmiddels staat mijn challenge op 126/150 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Floor Beantwoorden

Reageer op: Leesdame vraagt zich af… hoe gaat het met jouw leesuitdaging?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten