1 oktober 2018

Leesdame vraagt zich af… hoe gaat het met jouw leesuitdaging?

Welkom bij de nieuwe rubriek ‘Leesdame vraagt zich af…’ Ik zit altijd vol vragen. Zoals algemene vragen over boeken en/of lezen. Maar soms ook iets over bloggen, of iets over jouw leesrituelen. Soms zijn de vragen heel makkelijk, soms wat moeilijk. Kortom: ik vraag me iets af én ik lees graag jouw antwoorden 🙂

Deze week vraag ik me af hoe het gaat met jullie leesuitdaging van dit jaar? Doe je mee aan een leesuitdaging en welke uitdaging? Loop je achter, of juist voor op schema? Is het een persoonlijke leesuitdaging, of doen honderden mensen mee?

Mijn leesuitdaging

Natuurlijk geef ik zelf ook antwoord op mijn vraag! Ik doe dit jaar mee aan de Goodreads-challenge en die staat op 104 boeken ingesteld. Ik sta drie boeken achter op schema, maar ik verwacht dit nog wel in te kunnen halen komende tijd.

Ik zie deze Goodreads-challenge meer als richtlijn, dan als ‘dwang’. Daarbij vind ik het gewoon leuk om te tellen en om ergens naartoe te werken dit jaar met betrekking tot het lezen van boeken. Het motiveert én stimuleert mij om vaker een boek op te pakken!

En nu mag jij vertellen… 🙂 Hoe gaat het met jouw leesuitdaging(en) van 2018? 

18 reacties

 • 1 oktober, 2018 om 08:55
  Jenn

  Haha, ik doe ook een goodreadschallenge, had hem op 30 gezet. Gisteren las ik boek 73 uit. • 1 oktober, 2018 om 09:46
  LiefdevoorboekenAmanda

  Ja gaat hier best goed. 65 boeken wil ik lezen en heb er nu 54 gelezen. • 1 oktober, 2018 om 11:45
  lauraalblas1

  Ik doe mee met de Hebban Reading Challenge. Al drie jaar op rij heb ik daar mijn doel op 15 boeken gezet en het lijkt erop dat ik het dit jaar eindelijk ga halen – woehoe! Ik heb nu namelijk 14 boeken gelezen en was nog niet van plan te stoppen.

  (Als ik alle voorleesboeken meereken, heb ik het trouwens al lang en breed gehaald ;))

  Ook grappig: ik heb ook een blog geschreven over leesuitdagingen (of eigenlijk meer specifiek over de Hebban Reading Challenge en mijn boek) en die staat voor overmorgen ingepland 🙂 • 1 oktober, 2018 om 19:42
  Annelies

  Ik zit goed op schema. Ik ga dit jaar voor 75 boeken. • 1 oktober, 2018 om 20:14
  Lalagè

  Ik had juist het voornemen om minder te lezen. Vorig jaar lukte dat niet, maar dit jaar gaat dat wel lukken. Dat komt doordat ik meer energie heb om leuke dingen buiten de deur te doen, een goed teken dus!
  Verder lees ik weer veel te weinig uit de voorgenomen categorieën… voor mijn leesreis om de wereld ben ik nu met het derde boek van dit jaar bezig en van de provincies heb ik er ook nog maar drie gehad dit jaar. Dat schiet dus niet op. En boeken uit de kast lezen gaat ook niet zo vlug als je ondertussen vrolijk nieuwe boeken erbij koopt en krijgt… Ik heb alweer een klein lijstje met voornemens voor 2019. Nouja, we zien wel wat ervan komt. In elk geval geniet ik momenteel enorm van wat ik lees (Anna Karenina en An unnecessary woman) en daar gaat het om.  • 1 oktober, 2018 om 21:56
   Leesdame

   Ik heb al die categorieën juist laten varen. Dat haalde aardig wat druk van de ketel. Ik wou een reis langs alle provincies maken, maar dan kwamen er weer andere boeken tussen die voorgingen.

   Maar wat goed dat je meer energie hebt voor andere dingen! Ik zeg altijd: lezen is leuk, maar leven ook 🙂 Ik doe ook bewust dingen naast het lezen van boeken en ga ook graag de deur uit, maar ’s avonds dan toch altijd weer opgekruld in bed met een boek. 🙂 • 3 oktober, 2018 om 08:29
  Annemieke

  Ik had mijn challenge op 60 gezet maar heb gisteren boek 162 uitgelezen. Ik heb mijn challenge dan ook in Augustus maar eens opgehoogd naar 200. Begin van het jaar wilde ik geen druk, vandaar ook de 60. Dat is dan dus ook gelukt haha.  • 3 oktober, 2018 om 17:56
   Leesdame

   Wat mooi opgelost 🙂 En ik snap je wel, van dat geen druk willen voelen. Maar lekker dat je zoveel tijd hebt gehad om te lezen dit jaar 🙂 • 3 oktober, 2018 om 10:56
  Nicole Orriëns

  Ik doe eigenlijk nooit mee aan uitdagingen en challenges. Ik vind het leven al uitdagend van zichzelf. Daar hoef ik geen extra challenges bij ; ) • 4 oktober, 2018 om 17:39
  zwartraafje

  Ik had mijn Goodreads-challenge wat lager ingesteld dan vorig jaar vermits het lezen wat minder vlot gaat dan enkele jaren geleden. De uitdaging stond op 100 en ik heb er ondertussen 110 gelezen. Daarnaast doe ik ook mee aan de Verbeelding Bookchallenge die wordt georganiseerd door een Belgische Blogster die aan het begin van het jaar een lijstje met 30 opdrachten uitwerkt. Bijvoorbeeld: ‘Een boek van een auteur die dit decennia is overleden’ of ‘Een boek dat zich afspeelt op een eiland.’. Ik heb er momenteel al 28 kunnen afvinken. Voor één van de resterende twee opdrachten heb ik al een idee voor het andere nog niet. Maar ik ga niet tegen mijn zin een boek lezen dat me niet aanspreekt om toch maar die uitdaging te kunnen vervolledigen. Daar heb ik geen zin in. Er staan immers nog veel te veel boeken op me te wachten die ik wél wil lezen. 🙂  • 6 oktober, 2018 om 23:23
   Leesdame

   Wat klinkt dat interessant, Verbeelding Bookchallenge 🙂 Ik begrijp dat je liever niet met druk een bepaald boek wil lezen als er nog zoveel klaarliggen die je wél wilt lezen. Aan de andere kant, het zijn er nog maar twee hé en je hebt nog zo’n drie maandjes, wie weet lukt het toch 🙂 Kan ik je misschien helpen met die ene categorie waar je nog geen boek voor hebt? • 16 oktober, 2018 om 16:23
  Floor

  Ik heb die van mij een paar keer opgeschroefd, omdat ik het steeds veel te snel haalde dan dat ik had verwacht haha! Komt doordat ik prentenboeken ook weer helemaal herontdekt heb! Inmiddels staat mijn challenge op 126/150 🙂Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: