2 oktober 2018

Het maandoverzicht van september 2018

Alweer een maand voorbij, dus weer tijd om terug te kijken op de vorige maand. Een maand waarin ik bizar veel las, hoe dat kwam, lees je in deze blogpost!

Het was een zonnige maand, waarin ik nog veel buiten kon zitten om te lezen in het zonnetje. Ik las vijftien boeken, waarin ook een hoop makkelijke wegleesboeken zaten hoor. Ik deed namelijk een zogenaamde ‘leesretraite’ waarin je een maand lang op elk moment dat je kan lezen ook daadwerkelijk gaat lezen. Aan het eind was ik er klaar mee, maar het bracht me ook veel rust.

De boeken die ik in september las…

 1. Tulpenliefde van Femke Roobol (klik)
 2. Thuis mag ik niet meer zeuren van Sylvia Witteman
 3. Binge eating van Cindy de Wilde (klik)
 4. Mij zie je niet van Loes den Hollander
 5. Kalfsvlies van Marieke Lucas Rijneveld (klik)
 6. Stromboli van Saskia Noort (klik)
 7. Staatsieportret van een stofzuiger van Sylvia Witteman
 8. Er speelde nog nét geen draaiorgel van Sylvia Witteman (klik)
 9. De volgende scan duurt vijf minuten van Lieke Marsman (klik)
 10. Een royale portie meeuwen van Sylvia Witteman
 11. Hotel kindervreugd van Janneke Schotveld
 12. Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck (klik)
 13. Mariken van Peter van Gestel (klik)
 14. Allemaal vriendjes van Marianne Busser
 15. Het geheim van groep zes van Gisette van Dalen

Leesretraite

Het zijn erg veel columnbundels en kinderboeken, omdat ik die makkelijker op kon pakken als ik tussendoor wou lezen. Zoals in de wachtkamer en onderweg. Of als er visite kwam en ik al alles had klaar staan en het duurde dan nog een paar minuten voordat ze kwamen, dan kon ik toch weer een of twee columns lezen. Of een klein hoofdstukje uit een kinderboek.

Zo vaak mogelijk een boek oppakken was mijn doel met deze leesretraite. Ik las ook steeds twee boeken tegelijkertijd. De simpele “wegleesboeken” voor tussendoor en voor het slapengaan en de lange leessessies overdag had ik de (literaire) romans. Als ik normaal gesproken een spelletje zou doen, voor me uit staren (en piekeren) of doelloos op mijn telefoon tikken had ik afgelopen maand dus een boek voor me liggen.

Ik vond het een leuk project, maar ik ga het absoluut niet maandelijks doen! Waarom niet? Ik had op een gegeven moment een overkill aan letters. Mijn ogen werden er echt moe van! Wel ga ik dankzij dit project wat vaker lezen op momenten dat ik veel tijd ‘verspil’ met spelletjes en doelloos surfen op internet of onzinnige tv-programma’s kijken. Dus ik ben er zeker een goede gewoonte mee opgeschoten!

Het mooiste boek van september vond ik ‘De volgende scan duurt vijf minuten’ van Lieke Marsman!

Nu is het oktober

Ik ga in deze maand vooral focussen op (literaire) romans. Ik heb twee recensie-boeken uit dit genre klaarliggen: ‘Diva’ van Erik Brouwer en ‘Ik wil jou(w) baby’ van Wendy Louise. Deze twee boeken komen deze maand sowieso voorbij op mijn blog! En daarnaast heb ik nog  een eindeloze wil-ik-lezen lijst op het gebied van literaire romans, dus dat gaat helemaal goed komen.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: