Het maandoverzicht van september 2018

september 2018Alweer een maand voorbij, dus weer tijd om terug te kijken op de vorige maand. Een maand waarin ik bizar veel las, hoe dat kwam, lees je in deze blogpost!

Het was een zonnige maand, waarin ik nog veel buiten kon zitten om te lezen in het zonnetje. Ik las vijftien boeken, waarin ook een hoop makkelijke wegleesboeken zaten hoor. Ik deed namelijk een zogenaamde ‘leesretraite’ waarin je een maand lang op elk moment dat je kan lezen ook daadwerkelijk gaat lezen. Aan het eind was ik er klaar mee, maar het bracht me ook veel rust.

De boeken die ik in september las…

 1. Tulpenliefde van Femke Roobol (klik)
 2. Thuis mag ik niet meer zeuren van Sylvia Witteman
 3. Binge eating van Cindy de Wilde (klik)
 4. Mij zie je niet van Loes den Hollander
 5. Kalfsvlies van Marieke Lucas Rijneveld (klik)
 6. Stromboli van Saskia Noort (klik)
 7. Staatsieportret van een stofzuiger van Sylvia Witteman
 8. Er speelde nog nét geen draaiorgel van Sylvia Witteman (klik)
 9. De volgende scan duurt vijf minuten van Lieke Marsman (klik)
 10. Een royale portie meeuwen van Sylvia Witteman
 11. Hotel kindervreugd van Janneke Schotveld
 12. Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck (klik)
 13. Mariken van Peter van Gestel (klik)
 14. Allemaal vriendjes van Marianne Busser
 15. Het geheim van groep zes van Gisette van Dalen

Leesretraite 
Het zijn erg veel columnbundels en kinderboeken, omdat ik die makkelijker op kon pakken als ik tussendoor wou lezen. Zoals in de wachtkamer en onderweg. Of als er visite kwam en ik al alles had klaar staan en het duurde dan nog een paar minuten voordat ze kwamen, dan kon ik toch weer een of twee columns lezen. Of een klein hoofdstukje uit een kinderboek.

Zo vaak mogelijk een boek oppakken was mijn doel met deze leesretraite. Ik las ook steeds twee boeken tegelijkertijd. De simpele “wegleesboeken” voor tussendoor en voor het slapengaan en de lange leessessies overdag had ik de (literaire) romans. Als ik normaal gesproken een spelletje zou doen, voor me uit staren (en piekeren) of doelloos op mijn telefoon tikken had ik afgelopen maand dus een boek voor me liggen.

Ik vond het een leuk project, maar ik ga het absoluut niet maandelijks doen! Waarom niet? Ik had op een gegeven moment een overkill aan letters. Mijn ogen werden er echt moe van! Wel ga ik dankzij dit project wat vaker lezen op momenten dat ik veel tijd ‘verspil’ met spelletjes en doelloos surfen op internet of onzinnige tv-programma’s kijken. Dus ik ben er zeker een goede gewoonte mee opgeschoten!

Het mooiste boek van september vond ik ‘De volgende scan duurt vijf minuten’ van Lieke Marsman!

Nu is het oktober
Ik ga in deze maand vooral focussen op (literaire) romans. Ik heb twee recensie-boeken uit dit genre klaarliggen: ‘Diva’ van Erik Brouwer en ‘Ik wil jou(w) baby’ van Wendy Louise. Deze twee boeken komen deze maand sowieso voorbij op mijn blog! En daarnaast heb ik nog  een eindeloze wil-ik-lezen lijst op het gebied van literaire romans, dus dat gaat helemaal goed komen!

 


Reageer op: Het maandoverzicht van september 2018

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten