29 september 2019

Leesdame vraagt zich af: kijk jij nog veel tv?

Ik heb het hier over gewoon ouderwets televisiekijken. Dus niet via een streamingdienst, maar naar de publieke en commerciële omroepen.

Ik merk dat ik de laatste jaren de televisie vooral gebruik als achtergrond. Terwijl ik van alles doe, kijk ik met een half oog naar de tv. Er zijn niet veel programma’s waar ik echt letterlijk voor ga zitten. Ik kijk half om half ‘Goede tijden, slechte tijden’, terwijl dit programma aanstaat zit ik meestal ook achter de laptop. Ik heb geprobeerd ‘Dancing with the stars’ te volgen, maar ik vond het zo langdradig dat ik ben afgehaakt.

Ik kijk voornamelijk programma’s terug

Als ik iets graag met aandacht wil kijken, dan kijk ik het meestal later terug via een app op de tablet als ik in bed lig. Dan lig ik lekker tegen de kussens aan, het is dan rustig om me heen en dan kan ik met aandacht de programma’s terugkijken die ik graag wil zien.

Soms doe ik wel eens een poging om echt te gaan zitten voor een nieuw programma.’The Masked singer’ vind ik bijvoorbeeld op zich een leuk format, maar ook dit programma vond ik weer erg langdradig, mede ook door het geklets met de panelleden en het vage spelletje met de hints die geraden moeten worden.

Leesdame vraagt zich nu af…

Kijk jij nog wel eens gewone televisie? En zo ja, welke programma’s kijk jij graag? Of heb je misschien zelfs al de tv en het zenderpakket de deur uit gedaan? Benieuwd naar jouw antwoord 🙂

11 reacties

 • 29 september, 2019 om 21:01
  Bianca zegt:

  Ik heb de tv al enige jaren geleden de deur uit gedaan en het abonnement opgezegd. Terugkijken via uitzending gemist e.d doe ik ook bijna nooit. Ik kijk alleen via Netflix of DVD’s. Dit bevalt me prima zo 🙂


  Bianca
  Beantwoorden

  • 30 september, 2019 om 20:32
   Leesdame zegt:

   Zijn er series die je trouw volgt op Netflix? Ik hoor graag tips namelijk 😉


   Leesdame
   Beantwoorden

   • 2 oktober, 2019 om 20:06
    Bianca zegt:

    Als ik moet kiezen tussen boek en Netflix, wint het boek vaak. Dus ik kijk niet heel vaak. Daarom ben ik met geen enkele serie echt bij. Maar mijn favorieten zijn/waren Marcella, Broadchurch, de Marvel series, Arrow, The Alienist, Penny Dreadful en La Casa de Papel. Ik weet alleen niet of dat de genres zijn waar jij van houdt 🙂


    Bianca
    Beantwoorden

    • 2 oktober, 2019 om 21:01
     Leesdame zegt:

     Ik ben zelf meer van ‘Gilmore Girls’ en makkelijke comedyseries. Je weet wel, van die afleveringen van 20 minuten die lekker wegkijken voor het slapengaan. Momenteel zit ik (opnieuw) in Fuller House.


     Leesdame
     Beantwoorden

 • 30 september, 2019 om 09:13
  Joany zegt:

  Zelf kijk ik eigenlijk alleen in het weekend nog televisie. Ik heb namelijk een zwak voor spelprogramma’s zoals ‘Ik hou van Holland’ en ‘Thank You For The Music’. Verder heb ik eigenlijk vooral televisie voor mijn zoontje. Die kijk namelijk graag naar Zappelin.


  • 30 september, 2019 om 20:32
   Leesdame zegt:

   Ik keek ook altijd Ik hou van Holland, maar sinds het verhuist is eigenlijk niet. Ik weet ook niet waarom eigenlijk, het is er niet van gekomen denk ik.


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 30 september, 2019 om 10:45
  Audrey zegt:

  Ik kijk best veel tv, vooral van de publieke omroep. We nemen eigenlijk van alles op en kijken dan ’s avonds waar we zin in hebben. Programma’s als Heel Holland Bakt, Boer Zoekt Vrouw, Expeditie Robinson en WIDM kijken we wel over het algemeen live. Verder vind ik First Dates (de Engelse) leuk en bijvoorbeeld dingen als Broodje Gezond en Keuringsdienst van Waarde.


  Audrey
  Beantwoorden

  • 30 september, 2019 om 20:31
   Leesdame zegt:

   Broodje gezond, Keuringsdienst van waarde en Rambam kijk ik ook graag. Ik kijk het dan lekker terug in bed op mijn tablet voor het slapengaan.


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 30 september, 2019 om 17:24
  Lalagè zegt:

  Tien jaar geleden kregen wij nog regelmatig verbaasde opmerkingen als mensen bij ons thuis geen televisie zagen. We hebben zelfs een paar keer een tv aangeboden gekregen. Maar we kijken altijd via internet. Dan kan je lekker op je eigen tijd kijken. Met een abonnement van een paar euro op de npo-site heb je ook geen reclame meer, ideaal! Ik kijk nooit naar commerciële tv, maar volg wel een aantal programma’s van de publieke omroep.


  Lalagè
  Beantwoorden

  • 30 september, 2019 om 20:29
   Leesdame zegt:

   Ik hoor dit steeds vaker. Mag ik vragen welke programma’s je graag terugkijkt van de publieke omroep?


   Leesdame
   Beantwoorden

   • 1 oktober, 2019 om 07:16
    Lalagè zegt:

    De kostuumserie Victoria (over de Engelse koningin) vind ik prachtig. Het derde seizoen is nu aan de gang. Ook kijk ik graag culturele programma’s: VPRO Boeken, Podium Witteman en Vrije geluiden, maar ook ‘De beste zangers’ blijkt heel leuk te zijn.

    Tegenlicht vind ik vaak erg goed. De Nachtzoen is leuk voor tussendoor, lekker kort.

    En dan nog wat guilty pleasures zoals Het familiediner en de Nederlandse ‘First dates’.

    Nu lijkt het of ik heel veel kijk, maar dat valt reuze mee. Ik lees vaker een boek 😉


    Lalagè
    Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: