Leesdame vraagt zich af: kijk jij nog veel tv?

Ik heb het hier over gewoon ouderwets televisiekijken. Dus niet via een streamingdienst, maar naar de publieke en commerciële omroepen.

Ik merk dat ik de laatste jaren de televisie vooral gebruik als achtergrond. Terwijl ik van alles doe, kijk ik met een half oog naar de tv. Er zijn niet veel programma’s waar ik echt letterlijk voor ga zitten. Ik kijk half om half ‘Goede tijden, slechte tijden’, terwijl dit programma aanstaat zit ik meestal ook achter de laptop. Ik heb geprobeerd ‘Dancing with the stars’ te volgen, maar ik vond het zo langdradig dat ik ben afgehaakt.

Ik kijk voornamelijk programma’s terug

Als ik iets graag met aandacht wil kijken, dan kijk ik het meestal later terug via een app op de tablet als ik in bed lig. Dan lig ik lekker tegen de kussens aan, het is dan rustig om me heen en dan kan ik met aandacht de programma’s terugkijken die ik graag wil zien.

Soms doe ik wel eens een poging om echt te gaan zitten voor een nieuw programma.’The Masked singer’ vind ik bijvoorbeeld op zich een leuk format, maar ook dit programma vond ik weer erg langdradig, mede ook door het geklets met de panelleden en het vage spelletje met de hints die geraden moeten worden.

Leesdame vraagt zich nu af…

Kijk jij nog wel eens gewone televisie? En zo ja, welke programma’s kijk jij graag? Of heb je misschien zelfs al de tv en het zenderpakket de deur uit gedaan? Benieuwd naar jouw antwoord 🙂11 reacties

 • 29 september, 2019 om 21:01
  Bianca zegt:

  Ik heb de tv al enige jaren geleden de deur uit gedaan en het abonnement opgezegd. Terugkijken via uitzending gemist e.d doe ik ook bijna nooit. Ik kijk alleen via Netflix of DVD’s. Dit bevalt me prima zo 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Bianca Beantwoorden

  • 30 september, 2019 om 20:32
   Leesdame zegt:

   Zijn er series die je trouw volgt op Netflix? Ik hoor graag tips namelijk 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

   • 2 oktober, 2019 om 20:06
    Bianca zegt:

    Als ik moet kiezen tussen boek en Netflix, wint het boek vaak. Dus ik kijk niet heel vaak. Daarom ben ik met geen enkele serie echt bij. Maar mijn favorieten zijn/waren Marcella, Broadchurch, de Marvel series, Arrow, The Alienist, Penny Dreadful en La Casa de Papel. Ik weet alleen niet of dat de genres zijn waar jij van houdt 🙂

    Ikhartje(1) deze reactie

    Bianca Beantwoorden

    • 2 oktober, 2019 om 21:01
     Leesdame zegt:

     Ik ben zelf meer van ‘Gilmore Girls’ en makkelijke comedyseries. Je weet wel, van die afleveringen van 20 minuten die lekker wegkijken voor het slapengaan. Momenteel zit ik (opnieuw) in Fuller House.

     Ikhartje(0) deze reactie

     Leesdame Beantwoorden

 • 30 september, 2019 om 09:13
  Joany zegt:

  Zelf kijk ik eigenlijk alleen in het weekend nog televisie. Ik heb namelijk een zwak voor spelprogramma’s zoals ‘Ik hou van Holland’ en ‘Thank You For The Music’. Verder heb ik eigenlijk vooral televisie voor mijn zoontje. Die kijk namelijk graag naar Zappelin.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Joany Beantwoorden

  • 30 september, 2019 om 20:32
   Leesdame zegt:

   Ik keek ook altijd Ik hou van Holland, maar sinds het verhuist is eigenlijk niet. Ik weet ook niet waarom eigenlijk, het is er niet van gekomen denk ik.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 30 september, 2019 om 10:45
  Audrey zegt:

  Ik kijk best veel tv, vooral van de publieke omroep. We nemen eigenlijk van alles op en kijken dan ’s avonds waar we zin in hebben. Programma’s als Heel Holland Bakt, Boer Zoekt Vrouw, Expeditie Robinson en WIDM kijken we wel over het algemeen live. Verder vind ik First Dates (de Engelse) leuk en bijvoorbeeld dingen als Broodje Gezond en Keuringsdienst van Waarde.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Audrey Beantwoorden

  • 30 september, 2019 om 20:31
   Leesdame zegt:

   Broodje gezond, Keuringsdienst van waarde en Rambam kijk ik ook graag. Ik kijk het dan lekker terug in bed op mijn tablet voor het slapengaan.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 30 september, 2019 om 17:24
  Lalagè zegt:

  Tien jaar geleden kregen wij nog regelmatig verbaasde opmerkingen als mensen bij ons thuis geen televisie zagen. We hebben zelfs een paar keer een tv aangeboden gekregen. Maar we kijken altijd via internet. Dan kan je lekker op je eigen tijd kijken. Met een abonnement van een paar euro op de npo-site heb je ook geen reclame meer, ideaal! Ik kijk nooit naar commerciële tv, maar volg wel een aantal programma’s van de publieke omroep.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

  • 30 september, 2019 om 20:29
   Leesdame zegt:

   Ik hoor dit steeds vaker. Mag ik vragen welke programma’s je graag terugkijkt van de publieke omroep?

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

   • 1 oktober, 2019 om 07:16
    Lalagè zegt:

    De kostuumserie Victoria (over de Engelse koningin) vind ik prachtig. Het derde seizoen is nu aan de gang. Ook kijk ik graag culturele programma’s: VPRO Boeken, Podium Witteman en Vrije geluiden, maar ook ‘De beste zangers’ blijkt heel leuk te zijn.

    Tegenlicht vind ik vaak erg goed. De Nachtzoen is leuk voor tussendoor, lekker kort.

    En dan nog wat guilty pleasures zoals Het familiediner en de Nederlandse ‘First dates’.

    Nu lijkt het of ik heel veel kijk, maar dat valt reuze mee. Ik lees vaker een boek 😉

    Ikhartje(1) deze reactie

    Lalagè Beantwoorden

Reageer op: Leesdame vraagt zich af: kijk jij nog veel tv?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten