#Sweetsixteen van Marlies Slegers

In deze korte en bondige novelle duik je in het leven van de 16-jarige vlogger Megan Olivera. Ze heeft veel succes, krijgt steeds meer sponsors, maar ook steeds meer druk om te presteren. Iedereen verwacht iets van haar.

Megan verliest de regie over haar eigen leven. Vooral na een verkeersongeluk gaat het niet meer zo geweldig. Er komen steeds vaker nare en jaloerse reacties, haar vriend is bezitterig en de druk om te blijven vloggen wordt steeds groter. De proloog laat al zien dat het vroeg of laat helemaal misgaat.

Je leven is niet meer van jezelf

Als influencer is je leven niet meer van jezelf. Megan lijkt er veel plezier in te hebben, maar er komen steeds bemoeienissen van buitenaf. Zo wil een speciaal merk dat Megan steeds producten van dit merk draagt en laat zien in filmpjes.

Daarbij zet Megan zich ook heel kwetsbaar op. Iedereen ziet haar en iedereen wil iets van haar. Daarnaast denken mensen ook vaak dat ze ook alles maar mogen zeggen. Bij alles lijkt wel een addertje onder het gras te zitten.

Dubbele agenda’s

Marlies Slegers laat meerdere personages aan het woord komen. Ze doen het één, maar denken het ander. Dat maakt het gevaarlijk voor Megan, want zij vertrouwt sommige mensen blindelings. Dankzij de proloog weet je al dat het fout gaat lopen.

‘#Sweetsixteen’ is een kort verhaal, waar snel van alles voorbijkomt. Van een ongeluk, jaloerse vriendin, bezitterigheid, bedrog, verraad, stress, de druk van het vloggen, een ontvoering… Dat is veel voor zo’n kort boek en het een ander had wat mij betreft best beter uitgewerkt mogen worden. Sommige personages veranderen te rigoureus van karakter, de snelheid waarin dat gebeurd, maakt het ietwat ongeloofwaardig.

Niet altijd een droomleven

Er zijn veel vloggers/influencers en sommige jongeren dromen van het leven van een influencer. Marlies Slegers laat de keerzijde van deze wereld zien. Hoe snel grenzen kunnen vervagen en je geen droomleven meer leidt, maar ineens een publiek bezit bent, terwijl je nog niet eens volwassen bent. Het geeft net een andere kijk op de wereld van het vloggen en ik denk dat het goed is als jonge lezers ook deze andere kant leren kennen.Reageer op: #Sweetsixteen van Marlies Slegers

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten