Verleden tijd van Melissa Skaye

De VT-serie van Melissa Skaye bestaat nu uit zes delen. Ik ben zelf ingestapt bij deel 4, want deze delen zijn op zich separaat te lezen. Wel zijn er verwijzingen naar gebeurtenissen uit eerdere delen. Een trigger voor mij om één wat ouder deel op te pakken!

In dit derde deel krijgen Sanne en Luca te maken met twee moordzaken en een vrouw die last heeft van getreiter. Alles lijkt terug te leiden naar een zomerkamp in Drenthe waar ooit een jongen spoorloos verdween na een heftige mishandeling. Sanne denkt privé steeds terug aan een ingrijpende gebeurtenis uit haar leven.

Intrigerende zaken

Ik vond het onderwerp intrigerend, vooral het gegeven dat alle betrokkenen op de een of andere manier te maken hebben met een verdwijning van een jongen op een zomerkamp. Deze jongen heette Lazer Gelderop en mede door die naam werd hij ook gepest. Hij was een eenzame jongen, die van zijn vader geen liefde kreeg. Zijn moeder gaf hem wel liefde, maar vaak stiekem, omdat hij anders nog meer gedoe met zijn vader kreeg.

De zaak rond de jonge vrouw Fenna is ook interessant. Iemand lijkt haar te begluren, zet een paspop aan de overkant van de straat en komt zelfs in haar huis. Fenna bezoekt daarnaast een hypnotherapeut om iets uit het verleden te verwerken. Het leidt haar terug naar die ene nacht op het zomerkamp… Verder krijgt Melissa Skaye het voor elkaar dat je personages Sanne en Luca als familie gaat zien.

Minder spannend, maar wel fijn om te lezen

Hoewel het boek heerlijk wegleest en je lekker mee kan puzzelen bij het oplossen van de zaken, vond ik de spanning in dit deel wat minder en dat lag vooral aan mezelf! Ik had namelijk al de drie opvolgende delen gelezen. Ik wist dus al wat er ongeveer speelde bij Sanne privé, ik wist al hoe bepaalde relaties zouden gaan verlopen en de cliffhanger was voor mij meer een ‘o ja, toen ging het zo verder in 4’, dan een gevoel van ‘omg, wat gaat er nu gebeuren?!’.

De zaken waaraan wordt gewerkt door het team zijn goed uitgewerkt en de losse eindjes komen bij elkaar. Daarnaast zitten er een paar onverwachte wendingen in het verhaal! Toch mis ik dat lugubere laagje wat ik wel in de drie laatste delen tegenkwam. Het is alsof Melissa Skaye in dit eerdere deel nog een beetje terughoudend was.

Melissa Skaye houdt rekening met lezers die later instappen en de delen zijn dan ook op zich separaat te lezen. Toch raad ik aan om bij het begin te beginnen. Ik denk namelijk dat dan de enorme wending in VT 4 nog meer impact heeft op de lezer!

De juiste volgorde

1. Virtuele tango
2. Verboden tranen
3. Verleden tijd
4. Verminkte toekomst (klik)
5. Verknipte tegenstander
6. Verzwegen trauma

Je ziet dat de titels steeds beginnen met een V en T, vandaar dus VT-serie. De eerste drie delen zijn uitgegeven bij uitgeverij Ellessy, daarna nam uitgeverij LetterRijn de serie over.


Reageer op: Verleden tijd van Melissa Skaye

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten