30 september 2019

Verleden tijd van Melissa Skaye

De VT-serie van Melissa Skaye bestaat nu uit zes delen. Ik ben zelf ingestapt bij deel 4, want deze delen zijn op zich separaat te lezen. Wel zijn er verwijzingen naar gebeurtenissen uit eerdere delen. Een trigger voor mij om één wat ouder deel op te pakken!

In dit derde deel krijgen Sanne en Luca te maken met twee moordzaken en een vrouw die last heeft van getreiter. Alles lijkt terug te leiden naar een zomerkamp in Drenthe waar ooit een jongen spoorloos verdween na een heftige mishandeling. Sanne denkt privé steeds terug aan een ingrijpende gebeurtenis uit haar leven.

Intrigerende zaken

Ik vond het onderwerp intrigerend, vooral het gegeven dat alle betrokkenen op de een of andere manier te maken hebben met een verdwijning van een jongen op een zomerkamp. Deze jongen heette Lazer Gelderop en mede door die naam werd hij ook gepest. Hij was een eenzame jongen, die van zijn vader geen liefde kreeg. Zijn moeder gaf hem wel liefde, maar vaak stiekem, omdat hij anders nog meer gedoe met zijn vader kreeg.

De zaak rond de jonge vrouw Fenna is ook interessant. Iemand lijkt haar te begluren, zet een paspop aan de overkant van de straat en komt zelfs in haar huis. Fenna bezoekt daarnaast een hypnotherapeut om iets uit het verleden te verwerken. Het leidt haar terug naar die ene nacht op het zomerkamp… Verder krijgt Melissa Skaye het voor elkaar dat je personages Sanne en Luca als familie gaat zien.

Minder spannend, maar wel fijn om te lezen

Hoewel het boek heerlijk wegleest en je lekker mee kan puzzelen bij het oplossen van de zaken, vond ik de spanning in dit deel wat minder en dat lag vooral aan mezelf! Ik had namelijk al de drie opvolgende delen gelezen. Ik wist dus al wat er ongeveer speelde bij Sanne privé, ik wist al hoe bepaalde relaties zouden gaan verlopen en de cliffhanger was voor mij meer een ‘o ja, toen ging het zo verder in 4’, dan een gevoel van ‘omg, wat gaat er nu gebeuren?!’.

De zaken waaraan wordt gewerkt door het team zijn goed uitgewerkt en de losse eindjes komen bij elkaar. Daarnaast zitten er een paar onverwachte wendingen in het verhaal! Toch mis ik dat lugubere laagje wat ik wel in de drie laatste delen tegenkwam. Het is alsof Melissa Skaye in dit eerdere deel nog een beetje terughoudend was.

Melissa Skaye houdt rekening met lezers die later instappen en de delen zijn dan ook op zich separaat te lezen. Toch raad ik aan om bij het begin te beginnen. Ik denk namelijk dat dan de enorme wending in VT 4 nog meer impact heeft op de lezer!

De juiste volgorde

1. Virtuele tango
2. Verboden tranen
3. Verleden tijd
4. Verminkte toekomst (klik)
5. Verknipte tegenstander
6. Verzwegen trauma

Je ziet dat de titels steeds beginnen met een V en T, vandaar dus VT-serie. De eerste drie delen zijn uitgegeven bij uitgeverij Ellessy, daarna nam uitgeverij LetterRijn de serie over.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: